Μετάβαση στο περιεχόμενο

αποκόλληση μεταξύ τοίχου παλαιού κτίσματος και νέας προθήκης


james6

Recommended Posts

Συναδελφοι καλησπερα σας. θα ήθελα την γνώμη σας πριν προβώ σε οποιαδήποτε κίνηση. εχω ένα σπίτι το οποίο τώρα κατοικήθηκε μετα από πολλά χρονια και το οποίο εχει γίνει σε 2 φασεις. Η πρώτη φάση ήταν η ανέγερση του πρώτου τμήματος του σπιτιού και έπειτα συνεχισε η δευτερη φαση με την προσθηκη τμηματος. το προβλημα που αντιμετωπιζω τωρα ειναι οτι μεταξυ του αρχικου τμηματος του σπιτιου και της προσθηκης παρατηρειτε καθηζηση στην προσθηκη της τάξης των 2-3cm με αποτέλεσμα να εχει αποκολληθεί το ένα μέρος με το άλλο. Θέμα εκτροπής δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου γιατί αυτή η καθίζηση εχει γίνει σε βαθος 15-20 χρονων. να επισημάνω ότι οι τοίχοι είναι εξολοκλήρου ολοι με μπετόν και τα χωρίσματα εσωτερικά του σπιτιού με γυψοσανίδα.

Ποια διαδικασία μπορώ να ακολουθήσω ώστε να κλεισω αυτό το άνοιγμα και να σταματήσω ενδεχόμενη επιπλέον καθίζηση

Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by james6
Link to comment
Share on other sites

1. Έλεγχο των μελετών με τις οποίες έγιναν τα 2 κτίσματα από αρμόδιο μηχανικό και επικοινωνία με τους αντίστοιχους επιβλέποντες.

2. Ανάθεση σε μηχανικό αρμόδιας ειδικότητας για α) έλεγχο υφιστάμενου και β) για μελέτη τυχόν υπάρχουσας ή/και συμφέρουσας θεραπείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο κατά μια έννοια διαχωρισμός μεταξύ υφιστάμενου και προσθήκης  είναι ένα αναπόφευκτο φαινόμενο. Εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 1.5 με 2 χρόνια από την αποπεράτωση της προσθήκης  και οφείλεται σε μικρές διαφορικές καθιζήσεις της θεμελίωσης της προσθήκης. Όταν λοιπόν οι διαφορικές καθιζήσεις της προσθήκης  συντελεστούν το φαινόμενο σταματάει και το εύρος των ρωγμών σταθεροποιείται.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω πως η πορεία της καθίζησης εξαρτάται από τη σύσταση του εδάφους. Σε κοκκώδη εδάφη είναι σύντομη (έως το πολύ 2 χρόνια), ενώ σε αργιλλώδη κρατάει περισσότερο. Θεωρώ πως, μετά από 20 χρόνια, έχει φτάσει στο τέλος της. Η μόνη λύση είναι αρμοκάλυπτρα στα δάπεδα και τους εξωτερικούς αρμούς  με προστασία έναντι εισροής υγρασίας

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, james6 said:

να επισημάνω ότι οι τοίχοι είναι εξολοκλήρου ολοι με μπετόν

Τοίχοι με μπετόν; Ουάου... συνάδελφε... 

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

On 24/7/2022 at 12:43 ΠΜ, JohnnyHoliday said:

Τοίχοι με μπετόν; Ουάου... συνάδελφε... 

ακριβώς συνάδελφε. δεν γνωρίζω ποιο το σκεπτικό αλλά ναι οι τοίχοι είναι εξ ολοκλήρου από μπετόν. τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό ή κακό.

Edited by Pavlos33
έγινε προσθήκη τονισμού. Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.