dkako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Άσχετο το άρθ.25 Από γνωμοδότιση του ΝΣΚ Δεν έχω τον αριθμό της αυτή τη στιγμή αλλά όταν ανοίξει η υπηρεσία (λόγω απεργίας) θα τον γράψω.
gior35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Δηλαδη dkako εννοεις οτι οτι οταν ενα οικοπεδο λογω ρυμοτομησης χανει την κατα κανονα αρτιοτητα του, τοτε μπορει να υπαχθει στην παρεκλιση μολονοτι δεν πληρει τις προυποθεσεις για να υπαχθει στην παρεκλιση(π.χ. οσον αφορα την χρονολογια δημιουργιας του)? Αν εννοεις αυτο, ειναι πολυ σημαντικο!!
dkako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 Στίς πράξεις αναλογισμού έτσι τα αντιμετωπίζουμε εμείς. Έξ άλλου η "επιπλέον" ρυμοτόμιση του οικοπέδου δεν αποτελεί υπαίτια κατάτμηση καθώς έγινε με πράξη της διοίκησης. (λέω "επιπλέον" γιατί για να είναι άρτιο κατά κανόνα το οικόπεδο πρέπει να υπήρχε εντος σχεδίου ως κατά κανόνά και με τροποποίηση ή αναθεώρηση να έγινε η απομείωση του εμβαδού) Τέλος αν το οικόπεδο μετά την τροποποίηση και την επιπλέον ρυμοτομόμηση δεν υπαγόταν στην παρέκκλιση τότε σκέψου το πρόβλημα την παρακάτω περίπτωση: Έχεις καθαρό οικοπεδο 1100 μ2 με άρτιότητα 500 στό σχέδιο πόλεως. Κάνεις κατάτμηση σε δύο οικοπεδα των 550 μ2. (Αποδεκτό απο το νόμο) Γίνεται τροποποίηση του σχεδίου με διαπλάτυνση του δρόμου και σου κόβει 75 μ2 σε κάθε οικόπεδο. Έχεις δύο μή άρτια οικόπεδα ??? (σημ. αν αποδεκτούμε αυτό τότε ούτε με το αρθ. 25 οικοδομούνται αφού η "κατάτμησή" τους έγινε μετά τον 651)
chris_anst Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 ΓΟΚ Αρθρο 6 Αρτιότητα οικοπέδων 1. Οικόπεδο που εντάσσεται σε σχέδιο πόλης μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, τα οποία καθορίζονται στην περιοχή και αν μέσα στο οικοδομήσιμο τμήμα του μπορεί να εγγραφεί κάτοψη κτιρίου με την ελάχιστη επιφάνεια και την ελάχιστη πλευρά εφόσον καθορίζεται από τους όρους δόμησης της περιοχής. 2. Οικόπεδο που βρίσκεται μέσα σε ρυμοτομικό σχέδιο κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο: α) όταν πρόκειται για οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί πριν από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση που ισχύουν στην περιοχή. μήπως εννοείς αυτό dkako? Οι ημερομηνίες στις παρεκκλίσεις μπαίνουν για κάποιο λόγο Γενικά είναι συνηθισμένο όταν μια περιοχή εντάσσεται εντός σχεδίου να βάζει όρια αρτιότητας μεγάλα για να απαγορεύσει κατατμήσεις σε μικρά οικόπεδα και κατά παρέκκλιση όρια αρτιότητας μικρά για να μπορούν όλα τα οικόπεδα εντός της προς πολεοδόμησης περιοχής να οικοδομηθούν. Λογικό είναι να βάζει σαν ημερομηνία για την παρέκκλιση την ημερομηνία ένταξης στο σχέδιο πόλης. Όταν γίνεται μια τροποποίηση στο σχέδιο πόλης η υπηρεσία οφείλει να λάβει υπ'όψιν αν κάποιο οικόπεδο χάνει την αρτιότητα του μετά την τροποποίηση. Στο παράδειγμα που αναφέρεις σαφώς και δεν οικοδομούνται. Τώρα στα εκτός σχεδίου οι παρεκκλίσεις και εδώ μπαίνουν για κάποιο λόγο. Είναι οι ημερομηνίες των προηγούμενων διαταγμάτων που αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση και έχουν καταργηθεί. Δηλαδή το εώς το 1978 το ΠΔ για την εκτός σχεδίου δόμηση όριζε 2000τμ αρτιότητα κτλ. οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και ας μην έχει τα απαιτούμενα όρια.
dkako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2008 Φυσικά και μπαίνουν για κάποιο λόγο. Το θέμα είναι ότι έχω συντάξει απο το '97 πάνω απο 15 πράξεις αναλογισμού στην υπηρεσία μου και πάντα χρησιμοποιούμε αυτό που λέω. Δηλαδή κάθε οικόπεδο που μετά την ρυμοτομία εχει τα ελάχιστα εμβαδά της πιο μικρής παρέκκλισης (μιλάμε εδω στην περιοχή για εμβαδό 70μ2 και πρόσωπο 6μ) το χαρακτηρίζουμε ως άρτια κατά παρέκκλιση και τα τακτοποιούμε αν απαιτείται. Το "επαχές" μέτρο της προσκύρωσης το χρησιμοποιούμε μόνο άν το εναπομένον μετά την ρυμοτομία δεν μπορεί να υπαχθεί ούτε στις διατάξεις του αρθ 25 ούτε και στις διατάξεις του Αρθ-3 ΝΔ-690/48. Έτσι τουλάχιστο μας υποδείξαν να κάνουμε οι παλαιότεροι. Την απόφαση του ΝΣΚ για την αρτιότητα την ζήτησα απο τον τμηματάρχη που την είχε επικαλεστεί όταν παλιά ρώτησα κάτι ανάλογο. Αν κάναμε λάθος τόσο καιρό ........ το μισό σχέδιο πόλεως είναι στον αέρα. Για τα εκτός σχεδίου αυτό είναι αλλου παπά ευαγγέλιο αφού η απομείωση εμβαδού με εξαίρεση την απαλ/ση για οδούς οφείεται σε υπαίτια κατάτμηση
gior35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2008 dkako ισως να ειναι οπως το λεει ο τμηματαρχης Αν μπορεις βρες τον αριθμο της αποφαση του ΝΣΚ ωστε να δουμε αν εχει γενικο χαρακτηρα, η να δουμε βρε αδελφε πως το λεει και τι ακριβως λεει
erling Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2008 Αν και εκτός θέματος, έχω διαβάσει ότι αν ένα οικόπεδο ήταν κάποτε άρτιο, τότε δεν χάνει την αρτιότητά του λόγω απαλ/σης.
vtounto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2009 Το πνεύμα της παρ γ είναι ότι άν το οικόπεδο είναι ότι αν έχεις ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γεωτεμάχιο και το "κόβει" η απαλ/ση τότε να εξακολουθεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα η "ρητή" αναφορά του νόμου στη συγκεκριμένη παράγραφο.Συνεπώς ανεξάρτητα απο την δημιουργία του γεωτεμαχίου αν αυτό ήταν άρτιο πρό της απαλ/σης και μετά έχει τα ελάχιστα δηλαδή πρακτικά Ελάχιστο πρόσωπο:10 μέτρα Ελάχιστο βάθος 15 μέτρα Ελάχιστο εμβαδόν 750μ2. εξακολουθεί να είναι άρτιο. Σχετικά με την αρτιότητα ενός εκτός σχεδίου αρτίου γηπέδου που απομειώνεται από διάνοιξη εθνικής οδού (ΠΔ/24-5-85 αρ.1 παρ.γ) έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύει η ανωτέρω εκτίμηση του dkako (περί διασφάλισης της υπάρχουσας αρτιότητας ασχέτως της ημερομηνίας δημιουργίας του αρχικού γηπέδου). Σχετικώς παραθέτω από την Εγκύκλιο 104/86: 3. Για να είναι κατά παρέκκλιση άρτια τα γήπεδα που προέρχονται από τεμαχισμό λόγω διανοίξεως Διεθνών, Εθνικών ή Επαρχιακών οδών (σημειώνουμε όχι Κοινοτικών) ή λόγω απαλλοτριώσεων (Παρ.2γ) θα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις. α) το αρχικό γήπεδο να ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο (κατά κανόνα ή παρέκκλιση) μέχρι τη διάνοιξη της οδού ή την απαλλοτρίωση. β) τα νέα γήπεδα που θα προκύψουν λόγω αποζημειώσεως ή τεμαχισμού του αρχικού, να έχουν: και τη θέση (πχ. εντός ζώνης ή επί οδού) και το μέγεθος (ή και τις ελάχιστες διαστάσεις προσώπου βάθους αν είναι επί οδού) που απαιτεί η αντίστοιχη περίπτωση κατά παρέκκλιση αρτιότητας (Παρ. 2α ή 2β εδάφια αα, ββ, γγ, δδ) η οποία καθορίζεται ανάλογα με τη θέση τους σε συνδυασμό με το χρόνο δημιουργίας του αρχικού γηπέδου. Σημειώνουμε ότι ο χρόνος της απαλλοτριώσεως ή της διανοίξεως της οδού δεν ενδιαφέρει (τουλάχιστον ως προς την υπαγωγή των νέων γηπέδων σε κάποια από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις κατά παρέκκλιση αρτιότητας) αφού αυτή μπορεί να γίνει και μελλοντικά - ενδιαφέρει μόνο για την εξακρίβωση του ότι μέχρι τότε το αρχικό γήπεδο ήταν άρτιο. Συνεπώς, νομίζω ότι το γήπεδο του προβλήματος του netmin909 δεν είναι άρτιο καθ' ότι δεν μπορεί να υπαχθεί στην παρέκκλιση της παρ.2.β)αα. διότι το αρχικό γήπεδο δεν προϋφίσταται της 12-11-62, εκτός κι αν ερευνηθεί η ιστορία του γηπέδου πριν την διανομή του υπουργείου σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο gior35. Ποια η γνώμη σας σχετικά με τα όσα σχετικά αναφέρει ανωτέρω η Εγκ.104/86;
demma Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2009 αν το λες σωστα οτι προερχεται απο αναδασμό και δεν εννοεις κληρο, και αν το αναδασμικό προέρχεται από ιδιοκτησία και οχι κλήρο,και αν δεν εχεις περιορισμο κατατμησης απο ζοε, κανε κατατμηση σε ενα μη αρτιο με φατσα στην εθνικη, και ενα 4αρι με φατσα στην αγροτικη,αν εχει εκει 25μ.πύλα το μη αρτιο σε καποια θεία για να επιτρεπεται η κατατμηση, και ισως εισαι τυχερος.Αν εχεις τα 25,που μαλλον ανεφερες διαστασεις και τα εχεις.Μάλλον κάτι γινεται στην περιπτωση σου Κάτι λένε για το βουνό και το μωάμεθ. Παρακαλώ όπως αναγράψεις την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Ευχαριστώ, GRTOPO
george_zachos2310 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2009 Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα Αγροτεμάχιο (το τονίζω) το οποίο απέχει περίπου 500μ. - 750μ. από τον οικισμό, κοινώς δεν είναι ούτε άρτιο ούτε οικοδομήσιμο. 1ον. μπορούμε να το σπάσουμε σε κομμάτια και να πουληθεί ή να κληρονομήθει απο τους ενδιαφερόμενους πριν τον θάνατο του ιδιοκτήτη στα καινούργια τμήματα που θα δημιουργηθούν και 2ον. αν γίνεται το πρώτο μπορούμε να χτίσουμε και ποία είναι η ισχύουσα νομοθεσία για τον δήμο μηγδονίας (περιοχή μελισοχώρι). Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και ζητώ την βοήθειά σας ως καινούργιος στο επάγγελμα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα