tettris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 (edited) Προφανώς και δεν διαφωνώ στην ουσία των γραπτών σου. Η μόνη επιφύλαξη είναι η χρονική περίοδος αναφοράς. (Για παράδειγμα) Πριν 60 χρόνια οι παγκόσμιοι πόλεμοι μόλις είχαν τελειώσει, σήμερα μάλλον ισχύει το αντίθετο. Edited Απρίλιος 15 by tettris
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Μην το φιλοσοφήσουμε γιατί είναι ακόμη πιο σύνθετο. Κατά τη γνώμη μου, που έχω παρακολουθήσει τα 40/60... @tettris, στο ερώτημά σου, το πρώτο είναι ενημερώσιμο και το δεύτερο ΥΔ μόνο για τον ανίκητο του zavi. 1 1
atheologitis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 On 7/10/2022 at 8:04 ΠΜ, tetris said: Προφανώς το πάχος του τοίχου (στο σχέδιο) είναι 0,25 μ. Αν βάλεις από 2,5 εκ επίχρισμα εκατέρωθεν, έχεις πάχος 30 εκ. και εξωτερική διάσταση 4.75 +2*0.025=4.80 μ άρα, δεν υπάρχει πρόβλημα Σε γενικές γραμμές, για ρύθμιση αυθαιρέτων, αφιαρείτε από τη μετρούμεν διάσταση το "υποτιθέμενο" πάχος του σοβά, δηλαδή σε αυθαίρετο τετράγνο με πλευρά μετρούμενη 5,00μ , τη επιφάνεια αυθαιρέτου στο Φ.Κ. είναι 4,98x4,98=24,80;;;
tetris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 Η απάντηση δόθηκε επί συγκεκριμένης ερωτήσεως. Άλλη (πιο συγκεκριμένη) απορία?
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω να κάνω υπαγωγή στον Ν. 4495-17 λόγω Διαφορετικής Διαμερισμάτωσης μεταξύ των οριζοντίων ιδιοκτησιών. Πέραν αυτής της αυθαιρεσίας, διαπίστωσα και αποκλίσεις στις διαστάσεις μικρότερες του 2%. Η ερώτησή μου είναι αν αυτές τις αποκλείσεις μπορούμε ή πρέπει να τις σχεδιάσουμε στην αποτύπωση (αναγράφοντας ότι είναι μικρότερες του 2% ή μήπως το σωστό είναι να μην τις σχεδιάσουμε;
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα. Ποστάρω μόνο για κοινωνικούς λόγους και για λίγο mentoring από την πλευρά μου, έχοντας φάει τις δικές μου φάπες αυτά τα 13 υπέροχα χρόνια της νομοθεσίας μεταβιβάσεων. Στα χρόνια του 4014 κοιτάζαμε μόνο υπερβάσεις δόμησης-κάλυψης-ύψους-χρήσης. Στα χρόνια του 4178 στο τσακίρ κέφι όσοι το είχαν πάρει χαμπάρι έβαζαν και κάνα παράθυρο στον αναλυτικό, όταν κατάλαβαν ότι συμψηφιζόταν με όλα. Στον 4014 αυτό ήθελε 500 ευρώ ανά παράθυρο. Στον 4178 όλα τα παράθυρα έκαναν 500. Στα αρχικά χρόνια του 4495 όλοι θεωρούσαν ότι το μόνο που άλλαξε ήταν ότι πάμε με τις ελάχιστες τιμές ζώνης που έχουν υπάρξει στη μεταπολίτευση, και ότι όλα τα παράθυρα και οι εξώστες τελειώνουν με 250 ευρώ. Στα επόμενα χρόνια του 4495 μετά τον covid το χόμπι είναι να αμφισβητούμε ο ένας τον άλλο, για ό,τι κατάλαβε ο καθένας σε ένα νόμο με καθαρό σκοπό την είσπραξη, και δευτερεύοντα σκοπό τη λειτουργικότητα του as built σχεδίου. Το οποίο as built για ιστορικούς λόγους αναφέρω ότι προϋπήρχε ως υποχρέωση από το θεσμό του ΦΑΥ. Εννοείται ότι παραβάσεις κτιριοδομικού δεν έχει ελέγξει ούτε μισός μηχανικός στην Ελλάδα σε αυτά τα 13 χρόνια, και αυτό γιατί κανείς από αυτούς που ήταν σε αυτή την αγορά δεν έχει ιδέα τί ακριβώς λέει ο κτιριοδομικός γιατί δεν τον διάβασε ποτέ, πόσο μάλλον να έχει ιδέα για την ύπαρξή του. Μέσα σε όλα αυτά, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος θεώρησε ότι πρέπει να παίξει στα σοβαρά το λόγο ύπαρξής του, αντί να το βουλώσουν και να μεταβιβάζουν ό,τι μαλακία τελικά ήθελε ο νομοθέτης του 4014 να μεταβιβαστει. Με αποτέλεσμα το σημερινό έκτρωμα να είναι δημιούργημα μιας αρχικής εισπρακτικής πρόθεσης, που κάποιοι την πήραν στα πολύ σοβαρά (συμβ/κος σύλλογος) και εισηγήθηκαν να αλλάξει και να γίνει πολύ γαμάτος. Σήμερα ο καθένας μας ελέγχει ό,τι καταλαβαίνει, και αν βρεθεί σε συναλλαγή που υπάρχει μόνο ένας μηχανικός, τότε παίρνει την ευθύνη επάνω του, αν και το ΤΕΕ δεν τιμώρησε ποτέ κανένα που υποτίθεται ότι πήρε ευθύνες συναλλαγής επάνω του. Για το θέμα του 2%, ο ίδιος ο νομοθέτης δεν ξέρει μαθηματικά, επομένως δεν ξέρει τί να ορίσει ως προδιαγραφή. Γιατί αν σε ένα τετράγωνο έχω 2% απόκλιση ΜΗΚΟΥΣ στην οριζόντια πλευρά, και 2% ΜΗΚΟΥΣ στην κάθετη, τότε η συνολική επιτρεπόμενη ανοχή ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ είναι 1.02 χ 1.02 = 1.04 (δηλαδή 4%...) Παρόλα αυτά η πιπίλα του κάθε παπαγάλου είναι 2% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, χωρίς να το αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ ο 4495 (ενώ αναφερόταν με σαφήνεια στον 4014, στη συνέχεια το έπνιξαν αυτό το φάντασμα του 2% της επιφάνειας), μέχρι τη γέννηση του 5142. Που ο 5142 ευθαρσώς μιλάει επιτέλους για 2% ΚΑΙ στην επιφάνεια, άρα γράφει στα παπάρια του κανόνες της φύσης και του σύμπαντος. Άρα και εμάς στα παπάρια μας, ό,τι πούν τα παιδιά του υπουργείου και οι συμβολαιογράφοι, τα βγάζουμε όλα άκυρα και κάνουμε νέα 4495 μέχρι το τέλος των εποχών. Παρεπιπτόντως, τα ίδια τα τζιμάνια του συμβ/κου συλλόγου τα έκαναν όλα πουτάνα στις διευκρινίσεις του 5142, καθώς ενώ αρχικά ήταν πανηγυρικές οι εισηγήσεις τους να τελειώσει το μαρτύριο αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων με τον 5142, κατάφεραν μέσα σε μία μόνο εβδομάδα να βγάζουν 2 εγκυκλίους που το μόνο που έσπειραν ήταν το χάος. Μέχρι που φτάνουμε στο σήμερα, να έχουν κάνει hold τα πάντα και να τάζουν manual διαχείρισης μαλακίας, ενώ κανείς δεν ξέρει τί ακριβώς τελικά διορθώθηκε με τον 5142. ΜΙΑ είναι η γενική οδηγία, η οποία είναι τόσο ασαφής, όσο χρειάζεται για να έχει κατάρτιση κάποιος για να λειτουργεί σε αυτό τον κλάδο: σκεφτόμαστε ώστε να νικήσουμε τον ανίκητο, όχι τον οποιονδήποτε νοήμονα. Επομένως δεν έχει νόημα να ρωτάτε. Αν έχετε βρεθεί σε θέση να χρειάζεται να ρωτήσετε, τότε ξεκινήστε απευθείας 4495, ή τεκμηριώστε με σαφήνεια για ποιό λόγο δεν απαιτείται 4495 στην υπόθεσή σας. Αυτά, εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους. Edited Νοέμβριος 1 by [email protected] 2 6
Επιστάτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 Ο λόγος ύπαρξης του ποσοστού ανεκτής απόκλισης @Μενέλαος είναι η δυνατότητα να μην αλλάζουν οι διαστάσεις στα σχέδια. Τις αγνοείς, λοιπόν, και χρησιμοποιείς τα υπάρχοντα σχέδια. 1
κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την έξης περίεργη περίπτωση Διαστάσεις οικοπέδου συμβολαίου κάθετης ιδιοκτησίας 12,55x14,95. Διαστάσεις οικοπέδου από τοπογραφικό αδείας 12,60x14,90. Ως αποτέλεσμα στην κάθετη διάσταση του οικοπέδου (αν μιλάμε για ένα παραληλόγραμο) ή το κτίριο θα εισχωρήσει 5 cm εντός όμορου οικοπέδου ή το προκήπιο θα εισχωρήσει 5 cm εντός πεζοδρομίου. Το υφιστάμενο οικόπεδο έχει την διάσταση του συμβολαίου οπότε δεν μπορώ να το χωρέσω εντός νομίμου διαγράμματος αδείας Καμιά ιδέα για αυτή την ασυμφωνία διαστάσεων οικοπέδου μεταξύ τοπογραφικού αδείας και τοπογραφικού σύστασης καθέτου? Μπορώ να το τακτοποιήσω αυτό το πολύ μικρό εμβαδόν δείχνοντάς το προς την μεριά του όμορου οικοπέδου (όχι του κοινόχρηστου χώρου) ώς Υ.Δ Υ.Κ χωρίς να το θήξω πολύ.. ώς επιφάνεια εκτός περιγράμματος δλδ. Αν πάω να βάλω μικρότερη διάσταση στο κτίριο και κατεπέκταση στο οικόπεδο θα έχω θέμα με το εμβαδόν της καθέτου των συμβολαίων γτ θα βγει μικρότερο, και αν φωνάξω τοπογράφο θα πρέπει και αυτός να συμφωνήσει να το δείξει μικρότερο αλλιώς θα έχω το παραπάνω θέμα (εντός Κ.Χ ή όμορου οικοπέδου) Να σημειώσω ότι το συμβόλαιο κάθετης ιδιοκτησίας που δείχνει το οικόπεδο μεγαλύτερο έγινε πριν την σύνταξη του τοπογραφικού της αδείας, το οποίο είναι παλιό χωρίς συντεταγμένες ούτε γράμματα στις κορυφές, πιο πολύ σαν σκαρίφημα μοιάζει. Edited Νοέμβριος 7 by κονκακου
Επιστάτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 (edited) On 6/11/2024 at 2:25 ΜΜ, κονκακου said: Καμιά ιδέα για αυτή την ασυμφωνία διαστάσεων οικοπέδου μεταξύ τοπογραφικού αδείας και τοπογραφικού σύστασης καθέτου? Αρχικά, πρέπει να διαπιστώσεις τι ισχύει στην πραγματικότητα. Edited Νοέμβριος 7 by Επιστάτης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα