κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 37 λεπτά πριν, Επιστάτης said: Αρχικά, πρέπει να διαπιστώσεις τι ισχύει στην πραγματικότητα. Διαστάσεις τοπογραφικού συμβολαίου σύστασης καθέτου 14,95x22,05. Διαστάσεις ''τοπογραφικού'' να το κάνει ο θεός του 1959 χωρίς γράμματα στα σημεία του οικοπέδου, απλά μια διάσταση 14,90x22,40. To οικόπεδο έτσι όπως το μέτρησα εγώ με laser και μέτρο είναι 14,95x22,40 ένας συνδυασμός δλδ ένα τουρλουμπούκι. Η ερώτηση είναι : To οικόπεδο της σύστασης δεν χωράει στο οικόπεδο της αδείας στην μικρή διεύθυνση. Αν εγώ λόγω του ανεκτού 2% κάνω την διάσταση 14,90 (γτ αλλίως το κτίριο μπαίνει στο δίπλα οικόπεδο 5cm) μετά θα αλλάξει η διάσταση του οικοπέδου της σύστασης και λογικά θα θέλει καινούργιο τοπογραφικό. Μπορώ να τακτοποιήσω τα 5 αυτά εκατοστά που μπαίνουν στο όμορο κτίριο γτ υπάρχουνε σαν διάσταση το τοπογραφικό συμβολαίου της καθέτου (και αγοράς του όλου οικοπέδου αντίστοιχα?)
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 (edited) @κονκακου Συνάδελφε μέτρησες με laser και μέτρο και φέρνεις στην επιφάνεια μια απόκλιση 5 εκατοστών, σε υπόθεση με καθέτους και ρωτάς αν θα παραβιάσεις την κάθετη ή αν θα δείξεις κατάληψη κοινόχρηστων χώρων πόλεως ή όμορου οικοπέδου? Από τα γραφόμενά σου προκύπτει ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά από το 4495. Διάβασε άρθρο 81 παρ.2 100 φορές μέχρι να τη μάθεις απ' έξω. Μετά συλλάβισε μία μία τις λέξεις που έμαθες απ' έξω και βάλε το μυαλό σου να λειτουργήσει. Υπάρχουν κατ' ελάχιστο 3 διαφορετικές λύσεις στην υπόθεσή σου, πριν καταστρέψεις οριστικά τους τίτλους δια παντός. Edited Νοέμβριος 7 by [email protected] 1
κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 17 ώρες πριν, [email protected] said: @κονκακου Συνάδελφε μέτρησες με laser και μέτρο και φέρνεις στην επιφάνεια μια απόκλιση 5 εκατοστών, σε υπόθεση με καθέτους και ρωτάς αν θα παραβιάσεις την κάθετη ή αν θα δείξεις κατάληψη κοινόχρηστων χώρων πόλεως ή όμορου οικοπέδου? Από τα γραφόμενά σου προκύπτει ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά από το 4495. Διάβασε άρθρο 81 παρ.2 100 φορές μέχρι να τη μάθεις απ' έξω. Μετά συλλάβισε μία μία τις λέξεις που έμαθες απ' έξω και βάλε το μυαλό σου να λειτουργήσει. Υπάρχουν κατ' ελάχιστο 3 διαφορετικές λύσεις στην υπόθεσή σου, πριν καταστρέψεις οριστικά τους τίτλους δια παντός. Συνάδελφε όπως καταλαβαίνεις έχω μηδαμινή εμπειρία στο επάγγελμα καθότι τώρα ξεκίνησα και από την στιγμή που μπαίνω σε αυτό το φόρουμ να ζητήσω βοήθεια/συμβουλή σημαίνει ότι στο χάος αυτό της νομοθεσίας με 100 νόμους περί αυθαιρέτων, 100 εγκυκλίους που τους συμπληρώνουν, σε συνδυασμό με νομικά θέματα που περιλαμβάνουνε και αστικό κώδικα, προφανώς δεν γίνεται να τα ξέρω όλα. Έχω διαβάσει τον 4495 αλλά όπως ανέφερα παραπάνω εξ αρχής υπάρχουνε δύο διαφορετικά τοπογραφικά με διαφορετικές διαστάσεις οπότε ξεκινάω με ''παράδοξο'' επίσημων εγγράφων. Δεν χρειάζεται να απαντάς έτσι επιθετικά γιατί και εσύ όταν ξεκίνησες εννοείται ότι πέραν της προσωπικής σου προσπάθειας, ρώταγες φίλτραρες και μάθαινες. Αν είχες στραβή μέρα δεν χρειάζεται να απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή ουσιαστικά να μην απαντήσεις αλλά να επιπλήξεις τον άλλο, απλά μην γράψεις τίποτα.
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 (edited) @κονκακου έχεις δίκιο, ζητάω συγγνώμη για τον τρόπο, εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Διάβασε άρθρο 81 παρ. 2. Τα 5 εκατοστά που χάνεις, ίσως μπορείς να τα βρεις ξαφνικά με τη θεώρηση ότι αυτά είναι πάχος επιχρίσματος. ΠΛΕΟΝ αυτών, επιτρέπεται να αποκλίνεις 2% σε ΜΗΚΟΣ πλευρών. Τέλος, αν και η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ παραμένει εντός του 2%, τότε βάσει του Ν.5142 άρθρο 16 δεν χρειάζεται διόρθωση συμβολαίων. Απ' ό,τι διάβασα, φαίνεται να μην έχεις καμία παραβίαση. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις ύψος, στάθμες και χρήσεις. Εύχομαι ειλικρινά καλή τύχη στις υποθέσεις σου. Edited Νοέμβριος 8 by [email protected]
κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 (edited) 1 ώρα πριν, [email protected] said: @κονκακου έχεις δίκιο, ζητάω συγγνώμη για τον τρόπο, εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Διάβασε άρθρο 81 παρ. 2. Τα 5 εκατοστά που χάνεις, ίσως μπορείς να τα βρεις ξαφνικά με τη θεώρηση ότι αυτά είναι πάχος επιχρίσματος. ΠΛΕΟΝ αυτών, επιτρέπεται να αποκλίνεις 2% σε ΜΗΚΟΣ πλευρών. Τέλος, αν και η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ παραμένει εντός του 2%, τότε βάσει του Ν.5142 άρθρο 16 δεν χρειάζεται διόρθωση συμβολαίων. Απ' ό,τι διάβασα, φαίνεται να μην έχεις καμία παραβίαση. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις ύψος, στάθμες και χρήσεις. Εύχομαι ειλικρινά καλή τύχη στις υποθέσεις σου. Δεν τίθεται θέμα εγώ εξ αρχής λόγω ανεπαρκούς εμπειρίας γι'αυτό και ρώτησα για να μάθω. Χτες διάβαζα για τον Ν.5142 και κατάλαβα ότι όπως ανέφερες και εσύ για αλλαγή έως 2% δεν χρειάζεται αλλαγή στα συμβολαιογραφικά οπότε δεν θα υπάρξει θέμα με την συμβολαιογράφο και τις κάθετες/οικόπεδο. Οπότε σαν πιθανά σενάρια που σκεφτόμουν και εγώ ήταν : 1) αφήνω τις διαστάσεις μου όπως τις μέτρησα (ίδιες διαστάσεις καθέτου βάσει συμβολαίου και μεγαλύτερες του τοπογραφικού αδείας) και εφόσον στην παρ.2 α) του άρθρου 81 αναφέρει μόνο για παραβίαση σε κοινόχρηστους χώρους του σχεδίου πόλεως, από την στιγμή που δεν αναφέρει και το ''εντός οικοπέδου'' της περίπτωσης β), το ότι αυτές οι αποκλίσεις είναι στην μία διεύθυνση εντός διπλανής καθέτου του ίδιου οικοπέδου και στην άλλη εντός διαφορετικού όμορου οικοπέδου δεν με ενοχλούν (επειδή αφορά ξένη ιδιοκτησία προφανώς κατευθείαν σκέφτηκα ότι δεν μπορώ μονομερώς να τακτοποιήσω τέτοιες επιφάνειες και δε υπέρ μου προσθέτοντας σε μένα και αφαιρώντας από τις όμορες ιδιοκτησίες). 2) (Και πιο ''σωστή'') Μικραίνω την διάσταση κατά 5cm και προς τις δύο διευθύνσεις για να χωρέσει το κτίριο εντός ορίων καθέτου ιδιοκτήσίας και ορίου οικοπέδου οικ.αδείας ταυτόχρονα ώστε να είμαι νόμιμος και για τα δύο ταυτόχρονα όπως προ είπατε επικαλούμενος πάχος επιχρισμάτων 5cm, οπότε δεν τίθεται θέμα παραβίασης ορίων και δεν αλλάζουν και τα συμβόλαια λόγω απόκλισης 2%. Απλά δεν ήμουν σίγουρος αν ισχύουνε το ίδιο νομικά και μπορώ να στηριχτώ σε τοπογραφικό σύστασης ή υπερτερεί πάντα της αδείας. Επειδή αυτή η αλλαγή στην διάσταση για την περίπτωση 2 θα επέφερε αλλαγή και σε όλα τα σχέδια και τους υπολογισμούς που έχω κάνει ήθελα να μάθω αν μπορούσα να την αποφύγω επικαλούμενος το 2% γι'αυτό και ρώτησα. Απλά αφήνοντας την διάσταση ίδια είναι σαν να αποδέχομαι αυτή την παράνομη αύξηση του οικοπέδου όσο μικρή και να είναι (<2%) για το όμορο. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και εξ αρχής εννοείτε πως το δόκιμο είναι πως όπως και δήποτε πρέπει να μην εξέχω εκτός οικοπέδου βάσει αδείας (αγνοώ τα σχέδια σύστασης) και κάνω τις παραπάνω αυξομειώσεις πκαι σε περίπτωση ελέγχου επικαλούμαι ότι η διαφορά στις πραγματικές διαστάσεις και της δηλωμένες στα σχέδια τακτοποίησης και ΗΤΚ οφείλονται σε επίχρισμα και ανοχής 2%. Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Edited Νοέμβριος 8 by κονκακου
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 (edited) @κονκακου Αν δεν έχεις παραβάσεις, γιατί απαιτείται να επανασχεδιάσεις? Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω, δεδομένου ότι ο καθένας μας το τι θα καταθέσει το αντιμετωπίζει όπως νομίζει ο ίδιος. Εδώ δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, οι προδιαγραφές όταν ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επανασχεδίαση λένε ξερά 'αποτύπωση', ενώ όταν δεν απαιτείται επανασχεδίαση λένε 'σημείωση επί του σχεδίου' και κάνουμε μουτζούρες σε εγκεκριμένα σχέδια. Στην ταυτότητα δε, λένε 'αποτύπωση όταν η πραγματική κατάσταση δεν προκύπτει από τα στοιχεία του πίνακα πράξεων'. Άρα έχουν αφήσει ευελιξία να καταθέτει ο καθένας ό,τι του κ@βλώσει, υπό την προϋπόθεση να σεβαστεί αυτές τις ευέλικτες προδιαγραφές. Edited Νοέμβριος 9 by [email protected] 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα