Jimmy Δημοσιεύτηκε June 22, 2009 at 06:04 μμ Δημοσιεύτηκε June 22, 2009 at 06:04 μμ Νομίζω ότι σε κτίρια με μεγάλες αποστάσεις στύλων και σχετικά μικρά φορτία (π.χ. ένα ισόγειο σούπερ μάρκετ όπου ο ιδιοκτήτης επιθυμεί λίγους στύλους -άρα π.χ. αποστάσεις της τάξεως ας πούμε 7-8 m), η λύση με τα μεμονωμένα πέδιλα (κατά προτίμηση εύκαμπτα, για κατασκευαστικούς λόγους...) με συνδετήριες είναι ίσως ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε θέματα κόστους, αλλά και στατικής «οικονομίας» (είναι ίσως αχρείαστες τόσο τεταμένες πεδιλοδοκοί).
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε June 22, 2009 at 09:02 μμ Δημοσιεύτηκε June 22, 2009 at 09:02 μμ μεμονωμένα πλέον βλέπεις μόνο σε μεταλλικές κατασκευές και είναι και θηρία με ένα συνδετήριο περιμετρικά 50/30... εγώ ακόμη και στις μεταλλικές βάζω πεδιλοδοκούς Με μεγάλο πλάτος? Ανάλογο ενός πεδίλου?
Brutagon Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 08:30 πμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 08:30 πμ προφανώς μικρότερο πλάτος
ppetros Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 02:07 μμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 02:07 μμ Παίζει μεγάλο ρόλο και το έδαφος αλλά και το είδος της ανωδομής σου. Δεν υπάρχει κανόνας. Πολλές φορές χρειάζεται να επιλύσεις 2-3 φορές το ίδιο κτίριο για να δεις πως συμπεριφέρεται.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 07:47 μμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2009 at 07:47 μμ προφανώς μικρότερο πλάτος Γιατί μικρότερό? Βάζεις πεδιλοδοκούς και στην διεύθυνσή των πλαισίων? Πώς το υπολογίζεις? Δες εδώ και αν έχεις την καλοσύνη πες την γνώμη σου.
theotdm951 Δημοσιεύτηκε June 24, 2009 at 02:10 μμ Δημοσιεύτηκε June 24, 2009 at 02:10 μμ εγώ για να κοιμόμουν ήσυχος θα έκανα μια εσχάρα πεδιλοδοκών, τώρα για τις διαστάσεις θα εκτιμήσης έδαφος και φορτία που ενδέχεται να δρουν στην κατασκεύη
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 06:09 μμ Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 06:09 μμ Θα είσαι πολύ πιο αντιοικονομικός με αμφίβολο αποτέλεσμα. Τι να σου κάνει μια πεδιλοδοκός μήκους >10 μέτρα (πλάτος πλαισίου) ?
palex Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 04:04 πμ Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 04:04 πμ Βλέπεις μεμονωμένα πέδιλα σε μελετες που έχουν γίνει στα ξενα υπερπρογραμματα μεταλλικών τα οποία δεν υποστηρίζουν περιεργως πεδιλοδοκους! Και τα αντιστοιχα ελληνικά βεβαιως βλέπε Steel 4M, metalcad και αλλα.. Εγω δεν τα συμπαθώ καθόλου παντως γιατι με προβληματίζει ο τρόπος προσομοίωσης και ο τρόπος που επιλύονται απο τα προγραμματα.. Εχω δεί παντως και σε μελέτες και την τεχνική να χρησιμοποιούνται και πεδιλοδοκοι και δυσκαπτα θεμέλια ταυτοχρονα με την περινέτρική πεδιλοδοκο να λειτουργεί ως συνδετήρια, Αυτός νομίζω ότι ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος θεμελίωσης μεταλλικών κτιρίων όπου δεν μπορεις να έχεις εσχάρα πεδιλοδοκών. Για κτίρια απο οπλ.σκυριοδεμα που εχεις αυητήν την σχάρα προτίνω πεδιλόδοκο.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 07:21 πμ Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 07:21 πμ Βλέπεις μεμονωμένα πέδιλα σε μελετες που έχουν γίνει στα ξενα υπερπρογραμματα μεταλλικών τα οποία δεν υποστηρίζουν περιεργως πεδιλοδοκους! Και τα αντιστοιχα ελληνικά βεβαιως βλέπε steel 4m, metalcad και αλλα..Εγω δεν τα συμπαθώ καθόλου παντως γιατι με προβληματίζει ο τρόπος προσομοίωσης και ο τρόπος που επιλύονται απο τα προγραμματα.. Εχω δεί παντως και σε μελέτες και την τεχνική να χρησιμοποιούνται και πεδιλοδοκοι και δυσκαπτα θεμέλια ταυτοχρονα με την περινέτρική πεδιλοδοκο να λειτουργεί ως συνδετήρια, Αυτός νομίζω ότι ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος θεμελίωσης μεταλλικών κτιρίων όπου δεν μπορεις να έχεις εσχάρα πεδιλοδοκών. Για κτίρια απο οπλ.σκυριοδεμα που εχεις αυητήν την σχάρα προτίνω πεδιλόδοκο. Σε κτίριο από Ω.Σ που δημιουργείς εσχάρα πεδιλοδοκών πράγματι οι πεδιλοδοκοί είναι η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση
rigid_joint Δημοσιεύτηκε June 29, 2009 at 09:56 πμ Δημοσιεύτηκε June 29, 2009 at 09:56 πμ γιατί στο ΟΣ ειναι η περισσότερο ασφαλής λύση από τη λύση: περιμετρικά τοιχώματα με πέδιλα+πεδιλα εσωτερικά+συνδετήρια? σε βράχο ας πούμε είναι στο βρόντο η πεδιλοδοκός
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα