Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντισεισμικός αρμός


Recommended Posts

Χαίρεται

θα ήθελα τη συμβουλή κάποιου πολιτικού μηχανικού που ειδικεύεται σε αντισεισμικούς αρμούς. Πιο συγκεκριμένα σε προκατ από μπετόν κατασκευή, ο τοίχος του υπογείου συνορεύει με το όμορο κτίριο. Τα θεμέλειά έχουν ανωμαλίες προς το δικό μου οικόπεδο/προκάτ και το διάκενο δεν επιτρέπει την τοποθέτηση φύλλων πολυστερίνης ή παρόμοιου υλικού. Θεωρώ ότι το κενό θα πρέπει να γεμίσει με αρμό ή κονίαμα που θα επιτρέπει να υπάρχει μία ελαστικότητα και παράλληλα να εμποδίζει την υγρασία. 

Μου έχουν αναφέρει ως λύση αφρό πολυουθεράνης χαμηλής πίεσης, όμως θα ήθελα να γνωρίζω εάν υπάρχει πιο ορθή λύση που θα έχει το ρόλο του αντισεισμικού αρμού και παράλληλα να προσφέρει επαρκή υγρομόνωση

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Κατσικάς

IMG_1213.JPG

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς τα θεμέλια δεν επιτρέπεται να εξέχουν εις βάρος όμορου οικοπέδου. Αν εννοείς τον τοίχο δεξιά  στη φωτογραφία, εκεί έχει αφεθεί κενό χωρίς να μπει το γνωστό "φελιζόλ"?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.