Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΙΟΔΟΣ


MRBEARD

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ιδιώτες κ μηχανικούς . 

Μετα απο πολλα χρονια προσπαθειας , είμαι στην διαδικασία να αγοράσω τμήμα οικοπέδου  που σε αποδοχη κληρονομιάς περιγράφει δίοδο , μπορεί κάποιος ("ο" η "οι"  μελλοντικοί ιδιοκτήτες του οικόπεδου που έμεινε) να την κλείσει και να μην μπορώ να μπω στο ακίνητο μου ? 

Link to comment
Share on other sites

ρίξε μια ματιά σ αυτό για να έχεις μια πρώτη ιδέα....

Αλλά θα χρειαστείς προσεκτικό τσεκ του τίτλου και των ειδικών όρων που αναγράφει της διόδου με Μηχανικό και Δικηγόρο έμπειρους σ αυτό το αντικείμενο, ειδικά στην περίπτωση που η δική σου πρόσβαση στην ιδιοκτησία σου εξαρτάται από την ανεμπόδιστη ύπαρξη της διόδου ή μη.

 

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρήσετε αλλά το λινκ που παραθεσατε  δεν μπόρεσα να το βρω .είδα μόνο τα σχόλια .  Επειδή όμως  απαντήσατε , και σας ευχαριστώ γι αυτο  , μια ακόμη ερώτηση ….. η συμβολαιογραφική πράξη αγοράς και αποδοχής κληρονομιάς γίνεται να αλλάξει;  και  ο επόμενος αγοραστής  να παρουσιάσει συμβόλαιο που θα αποκρύπτει την δίοδο ;  

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος σε παρέπεμψε στην Link όπου μπορείς να κάνεις download το αρχείο. Για το θέμα που ρωτάς δημιουργούνται ερωτήματα. Αναφέρεις ότι αγοράζεις τμήμα οικοπέδου το οποίο αναφέρεις ότι θα εξυπηρετείται από δουλεία διόδου η οποία αναφέρεται σε πράξη δήλωσης αποδοχή κληρονομιάς. Αφού μιλάς για οικόπεδο και αν αυτό βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου, πως θα είναι έγκυρη η κατάτμηση αφού οικόπεδο χωρίς πρόσωπο δεν θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτό απαγορεύεται (αν συμβεί η κατάτμηση είναι άκυρη). Δεύτερο θέμα. Η δουλεία διόδου, αναφέρεται λεκτικά στην πράξη αποδοχής ή αναφέρεται και σε προηγούμενο τίτλο; Άρα, εδώ απαιτείται μελέτη της αλληλουχίας τίτλων. Η δουλεία εφόσον περιγράφεται εμβαδομετρημένη στο συμβόλαιο (γίνεται παραπομπή στο συνημμένο τοπογραφικό) δεσμεύει κάθε επόμενο αγοραστή του δουλεύοντος ακινήτου. Μην παλεύεις μόνος σου να καταλάβεις. Απευθύνσου σε τεχνικό γραφείο μηχανικού για να σου εξηγήσει και να ερευνήσει την υπόθεσή σου. Αν χρειαστεί ζήτα και τη συνδρομή δικηγόρου, τον οποίο έτσι και αλλιώς θα βάλεις για να ελέγξει για τυχόν βάρη, υποθήκες κλπ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Παύλο σε ευχαριστώ για το χρόνο . Ειναι εμβαδόμετρημένη η δίοδος απο τοπογραφικό μηχανικού , άλλωστε Το είδα σήμερα το πρωί . Επισης έχει πρόσωπο σε δρόμο σε εκτός σχεδίου περιοχή ( ειναι τόσο κεντρικό σημείο και ειναι εκτός σχεδίου !! Παράδοξο για έναν απλό άνθρωπο σαν εμενα )  . Όποτε αναλαμβάνει Μηχανικος και δικηγόρος .

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή στην πολεοδομική ορολογία τα εκτός σχεδίου-εκτός οικισμών ονομάζονται γήπεδα, ενώ τα εντός οικισμού, εντός σχεδίου, ονομάζονται οικόπεδα, γι αυτό και υπήρξαν αυτές οι ερωτήσεις στην αρχική αναφορά περί "οικοπέδου".  Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι θα χρειαστείς μηχανικό και ίσως δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.