evaki Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 (edited) Καλησπέρα, έχουμε 2 γραφεία που εγώ έκανα αλλαγή χρήσης το 2022 σε διαμερίσματα και είχε γίνει συνένωση με ΣΟΙ το 1988. Παρόλα αυτά όταν μεταβιβάστηκαν το 2021 μεταβιβάστηκαν ως 2 και συνεχίζουν να έχουν 2 ΚΑΕΚ. Τώρα που κάνω ΗΤΚ συνεχίζω και τα δηλώνω ως χωριστές ιδιοκτησίες, με διαφορετικά ΚΑΕΚ με σημείωση/σχόλιο πως υπάρχει συνένωση; Edited Οκτώβριος 9 , 2022 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 Εάν εγινε τροποποιηση της συστασης απο δυο σε ενα το 1988 και μεταγραφηκε υπαρχει μια ΟΙ. Αυτη επρεπε να δηλωθει στο ΕΚ. Εαν εγινε απλη συνενωση εχεις μια καθαιρεση μεσοτοιχιας και παραμενουν 2. Αρα σωστα εγινε η μεταβιβαση το 2021 σαν δυο, με τακτοποιηση την αυθαιρετη καθαιρεση μεσοτοιχιας.. Εσυ, το 2022 τι τακτοποίησες; Ξαναδες τα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2022 (edited) Εγω δεν κατάλαβα αν έχει γίνει τακτοποίηση των 2 γραφείων για την συνένωση, αν δεν έχει γίνει, τότε θεωρώ προβληματικό και το συμβόλαιο και την άδεια που βγήκε για την όποια αλλαγή χρήσης. Εκτός δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι. Edited Οκτώβριος 9 , 2022 by akis73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2022 Λες "συνένωση με ΣΟΙ" και μετά "μεταβιβάστηκαν ως δυο ανεξαρτητες ΟΙ".... δεν παίζει! Το πιο πιθανό είναι να έχεις μια πολεοδομική συνένωση και δυο μεταβιβάσεις. Αρα πας για δυο ΗΤΚ. Μπορείς να γραψεις οτι πολεοδομικά είναι λειτουργικά συνενωμένες σύμφωνα με την κζ/29/4495. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evaki Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2022 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2022 (edited) Για να το ολοκληρώσουμε και αφού έλαβα όλες τις πράξεις. Τα γραφεία ήταν 2 και αυθαίρετα είχαν συνενωθεί. Έγινε τακτοποίηση της συνενώσεως καθώς και κάποιας μετατροπής εμβαδού αφού τμήμα του κοινόχρηστου χώρου είχε εισχωρήσει στις ιδιοκτησίες εκ κατασκευής του κτηρίου. Μετά την τακτοποίηση έγινε πράξη τροποποίησης οριζόντιας ιδιοκτησίας και αναφέρεται ρητά πως πλέον η Δ2 και η Δ3 ιδιοκτησίες είναι Δ2-3, ενιαία ιδιοκτησία. Όταν μεταβιβάστηκαν παρέμειναν με 2 ΚΑΕΚ αλλά στη τελευταία δήλωση άλλαξαν και τα ΚΑΕΚ και έγιναν ένα πλέον. Άρα όλα σωστά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές Edited Οκτώβριος 13 , 2022 by evaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadgek Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει. Διάβασα όλο το φόρουμ, αλλά και πάλι δεν κατέληξα σε συμπέρασμα. Έχω κάνει Τακτοποίηση Αλλαγής Διαμερισμάτωσης / Συνένωσης 2 Όμορων Οριζόντιων Ιδιοκτησιών (δηλ. συνένωσης 2 γειτονικών Διαμερισμάτων σε 1, μετά από αφαίρεση μεσοτοιχίας). Ο ιδιοκτήτης των 2 οριζοντίων είναι ο ίδιος. Για την Τροποποίηση της Σύστασης (δηλ. την κατάργηση των 2 Ο.Ι και συγχώνευση αυτών σε 1 Ο.Ι) απαιτείται Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Τι κάνω εδώ; Πρέπει : 1) να εκδώσω 2 ΗΤΚ για τις 2 Οριζόντιες Ιδιοκτησίες και μετά την ολοκλήρωση του Συμβολαίου Τροποποίησης Σύστασης, να ζητήσω αρχειοθέτηση αυτών και να εκδώσω 1 ΗΤΚ για το ενιαίο Διαμέρισμα ? ή 2) να εκδώσω κατευθείαν 1 ΗΛΤ για το ενιαίο Διαμέρισμα (υπάρχουσα κατάσταση). Αν ναι, πώς γίνεται αυτό? Έχω 2 ΚΑΕΚ. Ευχαριστώ Edited Μάρτιος 17 , 2023 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 ΤΕΕ - ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΗΤΚ) 27. Πως καταχωρίζεται διαμέρισμα που έχει προκύψει από συνένωση δύο διαμερισμάτων, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadgek Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2023 Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση .\jbosdas Συνεπώς 2 ΠΕΑ, κτλ Αφού γίνει η τροποιηση της Σύστασης ζητώ από το ΤΕΕ αρχειοθέτηση και εκδίδω 1 ΗΛΤ για το ενιαίο Διαμέρισμα? Πώς παίρνω ΚΑΕΚ για το ενιαίο Διαμέρισμα (δηλ. πως από 2 ΚΑΕΚ πάω σε 1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δαίδαλoς Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2023 (edited) 23 ώρες πριν, nadgek said: Πώς παίρνω ΚΑΕΚ για το ενιαίο Διαμέρισμα (δηλ. πως από 2 ΚΑΕΚ πάω σε 1) Γι' αυτό απευθύνεσαι στο κτηματολογικό γραφείο, κάτι που έτσι κι αλλιώς θα γίνει αφού πρέπει να δηλωθεί ότι οι δύο ιδιοκτησίες έγιναν μία. Edited Μάρτιος 17 , 2023 by Δαίδαλoς Link to comment Share on other sites More sharing options...
8maria8 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Καλημέρα, Έχω δύο συνενωμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες που λόγω ρύθμισης 4495 (αλλαγή χρήσης και διαρρύθμιση), έχω κάνει και τις ταυτότητες τους. Μια ταυτότητα για την καθεμιά. Μου ζητούν να τις εκδόσω πάλι για να κάνουν πράξη συνένωσης (έχει περάσει το δίμηνο), αλλά ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν την ίδια μέρα και μεταβίβαση ως μία ιδιοκτησία με μια ταυτότητα της καινούριας ιδιοκτησίας που προέκυψε από την πράξη συνένωσης. Πώς μπορώ να εκδόσω τροποποιητικές για τις δύο ιδιοκτησίες και ταυτόχρονα να κάνω και μία για τη συνενωμένη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα