Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γελοιοποίηση εφημερίδας το "ΒΗΜΑ" της Κυριακής


GeorgeS

Recommended Posts

δεν νομιζω αγαπητε ss_sk οτι το θεμα ηταν κατα βάση πολιτικο - επειδή έχω προσωπική άποψη λόγω ανθρώπου μου που δούλευε στον ΕΤ, μπορώ να σου πω πως το παιχνιδακι της Γιάννας κόστιζε στον άντρα της πολλά λεφτά. Μόνο οι επενδύσεις που γίναν στην αρχή, σε μηνιαία αναγωγή έρχονται σε μισο με 1 μύριο το μήνα αποπληρωμές. Βάλε μισθούς πρωτοκλασάτους, μεταγραφές, ανακαινίσεις, χαρτί, σχεδιασμός 2 φορές του layout κλπ.

 

η δε εφημερίδα δεν τράβαγε καθόλου. Πήραν τις κρατικες διαφημίσεις όπως και πολλοί άλλοι αλλά από ιδιωτικές τίποτα. Βάλε και την γενική ανακατάταξη στον τύπο πόυ έφερε ο τυφώνας Ρουσσόπουλου (πασοκικα φύλλα υποστηρίζαν Κωστάκη, δεξία φύλλα ξαφνικά το παίζαν απόμακροι παρατηρητές, το ΚΚΕ να σπρώχνει την ΝΔ κλπ). Επίσης έγιναν προσπάθειες πώλησης αλλά σε αυτό το κλίμα τα λεφτά ήταν πολύ λίγα και υπάρχει και ο εγωισμός στη μέση.

 

Το λάθος της Γιάννας είναι πως δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι προσωπικά αντιπαθής σε πολλούς καθώς και πως άλλο να κουμαντάρεις ένα απρόσωπο έργο όπως το 2004(τεράστιο σίγουρα)με την υποστήριξη και του κράτους και ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να πείσεις τον κόσμο να αγοράσει το προϊόν σου.

 

Η πολιτική σχέση θα υπήρχε αν το φύλλο ήταν επιτυχημένο, και αυτός ήταν κι ο αρχικός σκοπός της αγοράς. Να πουλάμε 100.000 φύλλα, να κοντρολάρουμε τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους και να βάλουμε σιγά σιγά πόδι στην πολιτική εξουσία για μπίζνες (όπως κάνουν και οι άλλοι εκδότες - επιχειρηματίες - προμηθευτές του δημοσίου).

 

αν όμως τελικά από 70.000 φύλλα το πας στα 20.000, τι εξουσία και τί δύναμη έχεις? και επειδή ακριβώς δεν είναι ψιλικατζήδες στην οικογένεια, το κλείνουν το μαγαζί και άντε γειά. Θυμίζω ότι οι δουλείες του Θόδωρου είναι όλες εκτός Ελλάδας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...Θυμίζω ότι οι δουλείες του Θόδωρου είναι όλες εκτός Ελλάδας.

Άσχετο αλλά η Χαλυβουργική του Αγγελόπουλου δεν είναι;

Ο Ολυμπιακός;

Link to comment
Share on other sites

Για την Παναγιωταρέα άκουσα κάτι επί προσωπικού που την έριξε στα τάρταρα της εκτίμησης που την είχα.

 

Αν αναφερεσαι στο post μου ηταν εντελως ειρωνικό. Η Παναγιωταρεα ειναι το συμβολο και η σημαια του ειδους των δημοσιογραφων για το οποιο μιλαμε. Τρωει με 40 μασελες κρατικο χρημα και για την διαπλοκη της επιβραβευτηκε και με μια εδρα στο Α.Π.Θ. ωστε να βγαλει τις νεες στρατιες εγκυρων Δημοσιογραφων( το δ με κεφαλαιο ).

Το βιογραφικο της κυκλοφορει στο internet.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο αλλά η Χαλυβουργική του Αγγελόπουλου δεν είναι;

Ο Ολυμπιακός;

 

η χαλυβουργικη ειναι του αδελφου του. ο ολυμπιακος των παιδιων του αδελφου του.

 

ο αντρας της γιαννας, ο θοδωρος, ειναι μεγαλομετοχος στην τραπεζα ubs και ειχε τα λεφτα του στη ναυτιλια (απο την οποια βγηκε πριν το μπαμ και ετσι εμεινε με τρελο μετρητο)

 

τα αδελφια ειναι στα δικαστηρια και δεν μιλιουνται, και ενας απο τους λογους ειναι και ο γαμος του θοδωρου με την γιαννα. καμμια σχεση παντως με ελλαδα. τα χατηρια της γυναικας του κανει ο ανθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

Αναδημοσίευση (αρχική πηγή politikokafeneio.com) με κάθε επιφύλαξη:

 

Το 1922 ο Θ.Α Αγγελόπουλος εκμεταλλεύεται το κύμα των εξαθλιωμένων προσφύγων της Μικράς Ασίας και ανοίγοντας τα Ελληνικά Συρματουργία ανοίγει το δρόμο για την ζοφερή ιστορία της οικογένειας. Τη δεκαετία του 30 ο ένας από στους 4 γιους του καταφέρνει να γίνει επιθεωρητής του υπουργείου οικονομικών και επιθεωρητής του ανωτάτου οικονομικού συμβουλίου.

 

Το 1941 με την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων οι Αγγελόπουλοι συνεργάζονται με τους ναζί και διαθέτουν το εργοστάσιο τους στη Βέρμαχτ, πληρώνοντας τους εργάτες με…πεταλόκαρφα που είχαν περισσέψει στις αποθήκες.

 

Μετά το τέλος του πολέμου , έχουν συμμετοχή στο καταστροφικό εμφύλιο, αφού ο Αγγ. Αγγελόπουλος συμμετέχει ως υπουργός στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»(sic) του Γ. Παπανδρέου, τσεπώνουν τα πακέτα Μάρσαλ και ιδρύουν το 1948 τη Χαλυβουργία.

Τη δεκαετία του ‘ 50 έχοντας άψογες σχέσεις με Μαρκεζίνη και Καραμανλή πετυχαίνουν μέσω του δεύτερου να αρπάξουν την άδεια λειτουργίας των Τσιμέντων Ηρακλής από την οικογένεια Τσάτσου.

 

Τα κολλητηλίκια με το πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και το Πατριαρχείο Βορείου και Νοτίου Αμερικής τους επιτρέπουν να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα δωρίζοντας δις στα δυό πατριαρχεία, με αποτέλεσμα να τα «αγοράσουν» και να χριστούν μεγάλοι ευεργέτες (sic), επηρεάζοντας έτσι τις αποφάσεις του πατριαρχείου, αφού αποκτούν θέση στη παγκόσμια ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας

 

Από το 1963 μέχρι το 1972 η φαμίλια κατέχει κολοσσούς όπως Χαλυβουργία, μονάδα παραγωγής οξυγόνου και εργοστάσιο παραγωγής ΚΟΚ, αρχίζει εξαγωγές ενώ αποτελούν μονοπώλιο στην Ελλάδα.

Όλα αυτά μέσω του βασιλιά Παύλου που είχαν και με αυτόν κολλητηλίκια.

Κρατούν τα ΜΜΕ της εποχής μακριά από την οικογένεια, ενώ ασχολούνται όλη την ώρα με Ωνάση, Νιάρχο κλπ.

 

Τη δεκαετία του ’70 με τη κρίση του χάλυβα απολύοντας εργάτες στρέφονται σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις…έτσι τη δεκαετία του ’80 με τη βοήθεια του οικουμενικού πατριαρχείου που εξασφαλίζει τις επαφές, η φαμίλια γίνεται μεγαλομέτοχος εταιριών με έδρα την Ελβετία, λιβεριανών πλοίων, τραπεζών και χαλυβουργικών μονάδων στην Ουαλάι και τις ΗΠΑ..

 

Το 1984 επιβάλλεται στη φαμίλια πρόστιμο 9δις δραχμές για υπερτιμολογήσεις, η οικογένεια διαμαρτύρεται στο παλιό οικογενειακό φίλο A. Παπανδρέου που πιέζοντας όντας πρωθυπουργός το Συμβούλιο Επικρατείας για να κάνει δεκτή την αίτηση των Αγγελόπουλων να δοθούν αυτά τα χρήματα στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το πατριαρχείο ελέγχεται από τους Αγγελόπουλους οπότε φράγκο δεν έφυγε από τη τσέπη τους, τις υπερτιμολογήσεις τις πλήρωσαν οι φορολογούμενοι.

 

Με την είσοδο της Γιάννας στη φαμίλια, η διεκδίκηση των ολυμπιακών που είναι το προσωπικό της στοίχημα, είναι προτεραιότητα για τη φαμίλια. Μετά το μυστήριο θάνατο του Λιβανέζου της ΔΟΕ και τα λαδώματα κάποιων μελών της ΔΟΕ υπερψηφίζεται ο ελληνικός φάκελος…έτσι αγοράζεται και η προσοδοφόρα επιχείρηση της υλοποίησης του 2004… Πρόεδρος της επιτροπής του 2004 που είναι ιδιωτική εταιρία… φυσικά είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

 

 

Εκτός αν μπορεί κάποιος να αντικρούσει για να μη μείνουμε με τις εντυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

τι να αντικρουσει κανεις?

 

εγω παλι πιστευω πως αν μια οικογενεια καταφερε να εχει "κολλητηλικια" (για να χρησιμοποιησω το λεξιλογιο του αρθρογραφου) με τοσους διαφορετικους ανθρωπους εξουσιας και επιρροής απο το 1930 μεχρι το 2004, ε, μαλλον αξιζαν να κανουν λεφτα.....

 

ενα κειμενο απο τα χαρακτηριστικα που κυκλοφορουν στην ελλαδα που δαιμονοποιειται το κερδος, η επιχειρηματικοτητα και οποιος εχει πολλα λεφτα θεωρειται ή δολοφονος βρεφων ή τουλαχιστον κατι σε εμπορος ναρκωτικων, αν βεβαια δεχτει να μοιραζεται τα λεφτα του με τους υπαλληλους του....

 

αφου απεργουν οι δημοσιογραφοι επειδη κλεινει μια επιχειρηση νομιμως και μαλιστα αφου πληρωσουν τις νομιμες αποζημιωσεις, ε 'νταξει, να φοβομαστε αυριο να κλεισουμε και τα γραφεια μας μην δεχθουμε καμια βομβα απο καμια επαναστατικη οργανωση σχεδιαστων autocad ή γραμματεων. εχουμε τρελλαθει τελειως μου φαινεται.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν φτάνει μια καλή ιδέα, ένα καλό προϊόν, ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο για να κάνεις τόσα πολλά λεφτά. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, σχέσεις, λαδώματα κ.λπ. και αυτό νομίζω ότι είναι κανόνας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια.

Link to comment
Share on other sites

ε λοιπον σας ενημερωνω παιδια οτι σε πολλες χωρες του κοσμου, αρκει μια καλη ιδεα, ενα αριστο προιον, ή απλα πολλη και σκληρη δουλεια για να γινει καποιος πολυ πλουσιος. ακομη και στο επιπεδο των αγγελοπουλων. και εχω και παραδειγματα.

 

ΜΟΝΟ στην ελλαδα θεωρουμε δεδομενο το οτι οποιος εκανε λεφτα τα εκανε κλεβοντας, λαδωνοντας ή καιγοντας κουκλες βουντου των εχθρων του και πινοντας αιμα....

 

δεν λεω οτι δεν συμβαινει, ουτε ζω στη χωρα των παραμυθιων. Και σιγουρα στην Ελλαδα καποιος πρεπει να ειναι "πονηρουλης". Οχι ομως οτι δεν γινεται αλλιως.

 

Τελικα πρεπει να αποφασισουμε τι θελουμε σε αυτη τη χωρα. Αν ο εθνικος μας εχθρος ειναι οι πλουσιοι επιχειρηματιες (αυτο προκυπτει απο τον τυπο και τα κομματα) και το ονειρο της νεολαιας μας ειναι ο διορισμος στο δημοσιο (αυτο προκυπτει απο τις αιτησεις για θεσεις ΑΣΕΠ) να το παρουμε αποφαση να ειμαστε γιουσουφακια αλλα να μην το παιζουμε και μαγκες ταυτοχρονα.

 

δυστυχως η αλλη αποψη περι αναπτυξης της χωρας στην ελλαδα και νοοτροπιας για την ζωη μας, εχει δαιμονοποιηθει τοσο πολυ που δεν μπορει κανεις να ακουστει πανω απο τις αναρθρες κραυγες κατα της παγκοσμιοποιησης, του καπιταλισμου, της ΕΕ, του αντιαμερικανισμου κλπ. και δεν πολιτικολογω, ασχετα απο εκλογικες επιλογες, σχεδον ολοι οι ελληνες τα ιδια πιστευουν. Εδω εχουμε το μοναδικο δεξιο και λιγο πιο δεξιο κομμα που ειναι αντιαμερικανικης νοοτροπιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

 

βγηκα off topic πρωι πρωι και το κοβω να κανουμε και καμμια δουλεια :)

Link to comment
Share on other sites

ε λοιπον σας ενημερωνω παιδια οτι σε πολλες χωρες του κοσμου, αρκει μια καλη ιδεα, ενα αριστο προιον, ή απλα πολλη και σκληρη δουλεια για να γινει καποιος πολυ πλουσιος. ακομη και στο επιπεδο των αγγελοπουλων. και εχω και παραδειγματα.

 

howard πονηρούλη................:)

 

Είμαι ο πρώτος που αποκαλεί τη χώρα του ''Yunanistan'' κ αναγνωρίζω τη μεσαιωνική ασιατική κατάσταση που ζούμε,εν τούτοις θεωρώ ότι εσκεμμένα παραβλέπεις το γεγονός ότι στις 100 μεγαλύτερες μπίζνες διαφθοράς στην ΕΕ δεν εμπλεκόταν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ..........

 

Στις ΗΠΑ πάντως η κατάσταση της μπίζνας είναι πολύ χειρότερη από το Yunanistan.Στο Λονδίνο από την άλλη,πολύ καλύτερη.

 

Δέχομαι τη γνώμη σου,όμως βλέπω ότι βγάζει κάτι παραπάνω από παράπονο....:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.