Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χτίσιμο εξωτερικού κλιμακοστασίου σε άρτια και μη οικοδομήσιμη ιδιοκτησία που ανήκει σε μη παραδοσιακό οικισμό με λιγότερους από 2000 κατοίκους


Recommended Posts

10 hours ago, Pavlos33 said:

Καλή έκβαση στο όλο εγχείρημα. Μη ξεχνάς τον Γόρδιο δεσμό. " Ό,τι δεν λύεται κόπτεται" (στην προκειμένη κατεδαφίζεται).

Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση είναι να μη χρειαστεί κατεδάφιση και εκ νέου ανέγερση γιατί τα έξοδα μετά απογειώνονται. Δυστυχώς αυτή η "λεπτομέρεια" προέκυψε κατόπιν της αγοράς (στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα) και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Ευχαριστώ και πάλι για όλα και θα ενημερώσω το forum σε περίπτωση που ανακαλύψω οτιδήποτε στην πορεία.

Φιλικά
Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

Αν το δεις από άποψη κόστους χρήματος λόγω καθυστερήσεων που προκύπτουν αναζητώντας λύσεις οι οποίες στο τέλος δεν θα είναι σύννομες αλλά και τεχνικά δύσκολες καθώς, θα πρέπει ο μηχανικός σου με κάποιο τρόπο να δέσει τα σίδερα της νέας σκάλας μέσα σε μια πλάκα από μπετόν να καλουπώσει ένα τοιχίο από Ο.Σ για να την στηρίξει κλπ, κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρχει παλιά πλάκα αμφιβόλου αντοχής και ποιότητας σκυροδέματος και πας να της φυτέψεις σίδερα με εποξειδικα αγκύρια ενδέχεται να μην αποτελεί μια ασφαλή λύση και συνεπώς να απαιτηθεί σκυροδέτηση νέας πλάκας. Επίσης σε οικισμούς θα πρέπει να συνεργαστείς αναγκαστικά με την μαστοράτζα της περιοχής όπου πολλές φορές ξέρουν κάποια πράγματα και με αυτά πορεύονται. Αν τους πεις κάτι διαφορετικό το πιθανότερο είναι να μην στο φτιάξουν ή να στο φτιάξουν με κακοτεχνίες. Η δική μου εμπειρία λέει ότι πολλές φορές σε τέτοια παλιά (όταν φυσικά δεν υπάρχει στατική συνέχεια όπως πχ μια βεράντα από Ο.Σ που φτιάχτηκε κολλητά στο κτίριο σε μεταγενέστερο χρόνο) η κατεδάφιση μπορεί να είναι προκρινόμενη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το ισόγειο αποτελεί υπόγειο κατά το ΓΟΚ ανέγερσης της οικοδομής, οπότε αφού η μεταλλική σήμερα στην πρόσοψη σκάλα αποτελεί την κύρια  κλίμακα δηλαδή αποτελεί μέρος της υπάρχουσας οικοδομής σας δεν απαιτείται και καμιά παραχώρηση με τελικό αποτέλεσμα  το οικόπεδό σας να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.