Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικές συνδέσεις


 

Recommended Posts

  • 1 month later...

γεια σας παιδια ,θελω να ρωτησω ,οταν θελεται να πραγματοποιησεται μια συνδεση ροπης στον ασθενη αξονα μια διατομης,αυτο γινεται κολοντας πλακα στα πελματα και οχι μεσα στον κορμο (με ενισχυσεις κ.τ.λ),μια τετοια συνδεση πως διαστασιολογειται και πως γινεται ο ελενχος αφου κανενα προγραμμα στατικης επιλυσης δεν πραγματοποιει τετοια αναλυση ??

Link to comment
Share on other sites

Εγω στον κορμο θα εκανα την συνδεση....

Δεν το εχω κανει ποτε, αλλα δεν το βρισκω λαθος...

Εσυ η συνδεση θελεις να παραλαμβανει ροπη....

Link to comment
Share on other sites

βασικα ναι..αλλα και για κατασκευαστικους λογους δε χωραει στον κορμο ,ακομα οι 2 στυλοι (στην ασθενη φορα) δεν ειναι περασεια (η μια κολονα ειναι πιο μεσα κατα 1 μ)

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά τον υπολογισμό τέτοιας σύνδεσης από στατικό πρόγραμμα δεν ξέρω ούτε και εγώ αν το κάνει κάποιο, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει. Εμπειρικά θα σου πω να βάλεις μία πλάκα με όμοιο πάχος (στρογυλλευμένο) με τα πέλματα του στύλου κολλητή εξωτερικά των ακμών των πελμάτων και με πλάτος ένα πόντο μικρότερο από το ύψος της διατομής του στύλου για να μπορέσεις να κάνεις τη ραφή και μία κάθετη πλάκα σε αυτή που θα συγκολληθεί και με αυτή την πλάκα αλλά και με τον κορμό του στύλου με πάχος όμοιο με το πάχος του κορμού του στύλου. θα έχεις έτσι δημιουργήσει σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά ένα κόμβο μορφής Τ ή σταυρό (αν έχει δοκό και από την άλλη πλευρά). Φυσικά η μετωπική πλάκα θα έχει τις απαραίτητες οπές για την σύνδεση με κοχλίωση της δοκού.

Link to comment
Share on other sites

ετσι το σκεφτηκα και εγω ,αλλα υπαρχει προβλημα στην πολεοδομια με μια τετοια συνδεση?(χωρις ελενχο δηλαδη?)

 

γεια παραδειγμα αν εχεις το βιβλιο οδηγος σχεδιασμου συμμικτων κτιριων στο εξωφυλο αν κοιταξεις προσεκτικα εχει τετοιου ειδους συνδεσεις..

Link to comment
Share on other sites

εσύ θα ελέγξεις την σύνδεση ως σύνδεση ροπής πλήρως άκαμπτη, οπότε θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να επαρκεί. Από κει και πέρα ο έλεγχος των συνδέσεων γίνεται για ομάδες συνδέσεων με τα <<ίδια>> χαρακτηριστικά. Ο κόμβος στύλου-δοκού πλέον με την κατασκευή αυτής της μορφής έχει προσομοιωθεί ως κόμβος σύνδεσης ισχυρού άξονα στύλου με δοκού. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα σε τέτοιες συνδέσεις (ούτε από τον Στέλλιο, τον Μίλτο ή άλλους).

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω κανει τετοια συνδεση αλλα ειναι καλη ιδεα...

Γτ δεν σας αρεσει η συνδεση στον κορμο???

 

Ιταλε το Scia δεν εχει τετοια συνδεση?? (με συνδεση στον κορμο??)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ ότι επειδή η σύνδεση θα είναι ροπής θα πρέπει οι ροπές να μεταφερθούν από τη δοκό στα πέλματα του στύλου οπότε έτσι είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

οκ καταλαβα θα την ελενξω σαν συνδεση στον ισχυρο αξονα.

αλλη μια απορεια το ιδιο θα κανω αν παλι μεταξυ 2 στυλων οι οποιοι συνδεονται μεταξυ τους στην ασθενη φορα με δυκτιωμα που εχει παραλληλα τα πελματα (δεν υπαρχουν κατακορυφα αντιανεμια οποτε αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω αυτη την λυση)?

και ακομα μια πως ελενχω μια συνδεση ενος δικτυωματος που παταει πανω σε κολωνα οπως φενεται στο dwg?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.