Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικές συνδέσεις


 

Recommended Posts

συνδεση στον κορμο εχει το scia αλλα επειδη θελω να ειναι ροπης και εχω και προβλημα χωρου μεσα στον κορμο δε μου βγαινει οποτε βρηκα αυτη τη λυση που την εχω δει σε πολλα κτιρια τουλαχιστον εδω στην λαρισα..(βασικα terry θα δοκιμασω στο scia να κολησω ενα κοματακι στην κορυφη του στυλου ωστε να δειμιουργησω το σταυρο και να την ελενξω σαν συνδεση ροπης με το scia η δοιαφορετικα να την διμιουργησω με 2d στοιχεια και να την ελενξω σε επιπεδο τασεων με πεπερασμενα λιγο δυσκολο αλλα μου φενεται οτι ειναι ωρα για δοκιμες με το scia συνδιαμου γραμικων και επιφανειακων στοιχειων)

Link to comment
Share on other sites

Μιλαγα για το αρχειο που ανεβασες...

Δεν μαρεσει η εδραση του δικτυωματος πανω στον στυλο..

Ολα τα πλαισια σου ετσι ειναι????

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το πρώτο εγώ θα το έλυνα ως μία δικτυωτή κεφαλοδοκό (ελλείψει των κατακόρυφων συνδέσμων) η οποία θα συνδέεται με τον κορμό του στύλου με το άνω και κάτω πέλμα της (του δικτυώματος) και στους κόμβους θα έπαιρνα ως παραδοχή αρθρωτή σύνδεση. Ο τρόπος υπολογισμού αρθρωτής σύνδεσης δοκού με ασθενή άξονα στύλου υπάρχει σε στατικά προγράμματα.

Για το δεύτερο έχεις καθαρά αρθωτή σύνδεση ζευκτού με υποστύλωμα και ο έλεγχος μπορεί να προσομοιωθεί με αρθρωτή έδραση στύλου με διατομή αυτή του ακραίου ορθοστάτη του ζευκτού (απλά εσύ αντί για αγκυρώσεις θα έχεις κοχλίες).

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα το ειπε ο ΔΡΟΣΟΣ. Ειναι μια απλη αρθρωτη εδραση...

Αλλα γτ τη μορφωσες ετσι???

Αν μπορεις μειωσε και την αποσταση μεταξυ των κοχλιων της συνδεσης αυτης..

Link to comment
Share on other sites

το κτιριο υπηρχε ηδη αλλα ηταν ελειπες δεν ειχε κεφαλοδοκους αντιανεμια εγινε ελενχος και του ειπαν να κανει τις απαραιτητες επεμβασεις και ελενχους..αλλος ειναι ο μηχανικος εγω θα του κανω μονο την στατικη αναλυση και τα σχεδια..

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την σύνδεση δικτυώματος που πατάει επάνω σε κολώνα:

Συμφωνώ και εγώ...είναι μια αρθρωτή σύνδεση...και θα το υπολόγιζα ως εξής:

Θα έβρισκα την δυσμενέστερη τέμνουσα που δέχεται ο στύλος στην κορυφή του (και ως προς τις δυο διευθύνσεις, κατά μήκος του κτιρίου και κατά το άνοιγμα του πλασίου). Στη συνέχεια θα τοποθετούσα δυο μετωπικές πλάκες (λαπάτσες), την μία στο κάτω πέλμα του δικτυώματος και την άλλη στην κορυφή του υποστυλώματος, προφανώς συγκολλητές. Στην συνέχεια η μία πλάκα θα πατούσε πάνω στην άλλη, και θα υπολόγιζα τους κοχλίες που απαιτούνται έτσι ώστε να μπορούν να παραλάβουν την τέμνουσα. Προφανώς θα έκανα και έλεγχο συγκολλήσεων...

 

Δεν κατάφερα να ανοίξω το .dxf, οπότε δεν το έχω δει...δεν γνωρίζω δηλαδή πώς έχει κατασκευάσει την σύνδεση ο συνάδελφος......

Link to comment
Share on other sites

Στη συνέχεια θα τοποθετούσα δυο μετωπικές πλάκες, την μία στο κάτω πέλμα του δικτυώματος και την άλλη στην κορυφή του υποστυλώματος, προφανώς συγκολλητές.

 

Σωστός έτσι γίνεται, μόνο στην περίπτωση άρθρωσης-κύλισης στην μια μεριά όπου έχεις κύλιση κάνεις οβάλ οπές για τους κοχλίες.

 

Κατά τα άλλα γίνεται όπως είπες εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Στην περιπτωση αρθρωσης-κυλισης οι οβαλ τρυπες (κυλιση) γινονται για τους στυλους της ιδιας πλευρας ή παει εναλλαξ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.