Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ξέρεi κανείς αν υπάρχει ελληνικό design method για τον υπολόγισμο του πάχους δυσκαμπτου οδοστρώματος (rigid pavements)? Χρειαζομαι να υπολογίσω το πάχος των στρώσεων και να βρω το τελικό παχος

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

ελληνικό design method??? Τι εννοεις??? και ελληνικο και design method?????????? Υπαρχει τροπος φυσικα...

 

Σχεδιαση Οδοστρωματων, Α. Λοιζος , Εκδοσεις ΕΜΠ

Κεφαλαιο 3 ή 4 αν θυμαμαι για τα ακαμπτα (δυσκαμπτα) οδοστρωματα...

Δημοσιεύτηκε

συναδέλφισσα

για την διαστασιολόγηση οδοστρώματος απαιτούνται εργαστηριακοί έλεγχοι επι τόπου

έλεγχοι υλικών,υπολογισμοί κυκλοφοριακού φόρτου και αρκετά άλλα

εκτός του βιβλίου που ανέφερε ο terry

δες και τα βιβλία του κ.Νικολαίδη για οδοστρώματα

υπάρχουν φυσικά και εμπειρικές μέθοδοι αλλά δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο

τα ξαναλέμε

Δημοσιεύτηκε

Οι αριθμητικες μεθοδοι ειναι εμπειρικες αποτι ξερω....απλως τα χαρακτηριστικα των υλικων ειναι δυσκολο να μετρηθουν...Γιαυτο χρησιμοποιουται επι τοπου μεθοδοι, εργαστηριακες μετρησεις κτλ..

Δημοσιεύτηκε

Το ξερω οτι χρειαζονται πειραματικες εργασιες αλλα τις εχω απλα χρειαζομαι και την εξισωση για να μπορεσω να συγκρινω. Που μπορω να βρω το βιβλιο του κ. Νικολαιδη (μιας και ειμαι Αγγλια τωρα κ κανω την διπλωματικη μου)? Το ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δεν υπαρχει στις εκδοσεις του ΕΜΠ

 

Σας παρακαλω αν ξερετε περισσοτερες πληροφοριες βοηθηστε με γιατι ειναι επειγον

Δημοσιεύτηκε

Το βιβλίο του Νικολαΐδη δεν ανήκει στις εκδόσεις του ΕΜΠ, είναι καθηγητής του ΑΠΘ. Μόλις γυρίσω σπίτι, θα δω το isbn και τον εκδοτικό οίκο.

Δημοσιεύτηκε

κατ'αρχήν κορυφαίος καθηγητής,απο τους καλύτερους του ΑΠΘ.λοιπόν το βιβλίο που σε ενδιαφέρει είναι ΄΄ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΑ-ΥΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ΄΄ ΑΘ. Φ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ isbn:960-91849-0-1 εκτύπωση και βιβλιοδεσία 2ης έκδοσης Μ.Τριανταφύλλου& Σία, Βυζάντιο,551 33 Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για την 2η έκδοση του 2002,αυτήν μας είχαν δώσει στη σχολή.πιο συγκεκριμένα το κεφάλαιο 12 αφορά αποκλειστικά τα δύσκαμπτα οδοστρώματα.εαν δεν κάνω λάθος στη διαστασιολόγηση δυσκάμπτων εφαρμόζεται η βρετανική μέθοδος,την έχει μέσα στο βιβλίο.θα κοιτάξω μήπως έχει και η Εγνατία Οδός κάποια μεθοδολογία/πρότυπα για δύσκαμπτα.

Δημοσιεύτηκε

μπορεις σε παρακαλω να κοιταξεις και να μ πεις σιγουρα αν τον σχεδιασμο στο βιβλιο ο κ. Νικολαιδης τον κανει με B.S (British standard)?

Δημοσιεύτηκε

οταν λες british standard τι ακριβώς εννοείς?στην βρετανική μέθοδο χρειάζεσαι τον κυκλοφοριακό φόρτο που τον μετατρεπεις σε ισοδυναμους αξονες και βασει διαγραμματος προκυπτει το παχος της πλακας(οπλισμενης ή αοπλης).οσον αφορα το υπεδαφος και την υποβαση καθοριζεται βασει του CBR.αυτη η διαδικασια ειναι ομοια με αυτην της Βρετανικης μεθοδου για ευκαμπτα.επισης μπορεις να διστασιολογησεις δυσκαμπτο και κατα AASHTO,βεβαια η διαδικασια ειναι αρκετα εκτενης.σου προτεινω να βρεις καποιο εγχειριδιο της μεθοδου στο internet η απο καπου αλλου για να εχεις εναν οδηγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.