Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

Καλησπέρα, δεν έχεις δηλαδή εγκεκριμένη άδεια ούτε κάτοψη; Την βεβαίωση για προ του '55 την πήρες από την Υδομ; Το προ του '55 είναι νομίμως υφιστάμενο αν δεν έχει μεταγενέστρες αυθαιρεσίες...αυτά τα έλεγξες; Προσωπικά δεν θα διάλεγα το 1ε αλλά το 1β.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 206
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΟK..δες τελικά αν σου δώσουν την πιστοποίηση για το προ του '55 από την Υπηρεσία. Μετά το προχωράς όπως είπες.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

Έχω 2-όροφο κτίριο με δώμα βάσει της Ο.Α. , εντός σχεδίου και στο δώμα αυτού έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα διαμέρισμα (ελαφροκατασκευή). Δεν υπάρχει σύσταση στο ακίνητο και όλες οι αυθαιρεσίες έχουν τακτοποιηθεί με δήλωση του Ν.4495/2017 του 2019, που αφορούσε σε όλο το ακίνητο. Στο ακίνητο υπάρχουν 3 ρολόγια της ΔΕΗ, 2 για το ισόγειο (έχουν διαμορφωθεί 2 διαμερίσματα) και 1 για τον Α όροφο.

Σήμερα μου ζητάει ο ιδιοκτήτης να πάρουμε και ένα ρολόι για το αυθαίρετο στο δώμα. Πιστεύετε ότι μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση της σχετικής βεβαίωσης, χωρίς να έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών;

Μπορεί ο τίτλος της βεβαίωσης να είναι: "Διαμέρισμα στο δώμα επιφάνειας 50.87 τ.μ." ή κάτι ανάλογο ή αυτό για να το γράψουμε προϋποθέτει σύσταση;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι βάσει της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743/2021 (και ειδικότερα δες το άρθρο 2) κατά το οποίο:

"Εξουσιοδοτημένος διαχειριστής εισάγει αίτηση με τα στοιχεία του άρθρου 1 στο πληροφοριακό σύστημα και επιλέγει την αρμόδια για τη θέση της κατασκευής ΥΔΟΜ. Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και μετά από υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της αίτησης για την ορθότητα, εγκυρότητα και πληρότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων"

που σημαίνει ότι ο μηχανικός δεν είναι υποχρεωμένος να ελέγξει την  κυριότητα του ηλεκτροδοτούμενου χώρου, την ύπαρξη ή μη σύστασης  οριζοντίων και απλά πρέπει ανά περίπτωση:

α) να επιλέξει αν πρόκειται για προσωρινή ή μόνιμη ηλεκτροδότηση 

β) να συμπληρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

γ)να επιλέξει αν απαιτείται θεώρηση από την ΥΔΟΜ

δ) να γράψει ορθά τον τίτλο του χώρου και το εμβαδό και

ε) να κάνει ορθά τον γεωεντοπισμό του ακινήτου

θεωρώ ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα

(μάλιστα αν είναι εντελώς αυθαίρετο όπως ήδη είπες- δεν χρειάζεται θεώρηση από την ΥΔΟΜ-βάζεις την δήλωση ρύθμισης) 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ερώτηση 1: Σε νέο κτίριο τριών(3) διαμερισμάτων το οποίο ανήκει σε μία εταιρεία, δεν έχει γίνει ακόμη η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Γίνεται να εκδόσουμε τέσσερις(4) βεβαιώσεις σύνδεσης (1 για κάθε διαμέρισμα και 1 για κοινόχρηστα) έτσι ώστε να γίνει η οριστική σύνδεση και να πάρει ο καθένας ένα ρολόι; H πρέπει να περιμένουμε να γίνει πρώτα η ΣΟΙ; 

ερώτηση 2:Στο υπόγειο υπάρχουν τρεις(3) αποθήκες μία για κάθε διαμέρισμα. Στη σύσταση οι αποθήκες θα έχουν χιλιοστά. Γίνεται να έχουν το ίδιο ρολόι; Στη πρώτη περίπτωση πώς θα το αναφέρουμε στη βεβαίωση σύνδεσης του κάθε διαμερίσματος ότι συμπεριλαμβάνεται και η αποθήκη;

Eυχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Κτίριο με σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας έχει στο ισόγειο 4 διαμερίσματα με δύο ρολόγια ΔΕΗ και Νερού. Ο ιδιοκτήτης θέλει να προσθέσει ακόμα δύο ρολόγια νερού και ΔΕΗ ώστε ολα τα διαμερίσματα να νοικιαστούνε και το καθένα να έχει το δικό του ρολόι. Στην οικ.αδ. του κτιρίου στο ισόγειο δείχνει 2 διαμερίσματα με διαφορετική εννοείται διαρρύθμιση ισογείου. Πρέπει το κτίριο να τακτοποιηθεί και μετά να κάνω αίτηση βεβαίωσης αρχικής παροχής δύο φορές ή μπορεί να γίνει διαχωρισμός παροχών απο την ΔΕΔΔΗΕ (κάπου το διάβασα στα σχόλια).

Αντίστοιχα στο δώμα υπάρχει αυθαίρετος όροφος που εκεί λογικά για νέο μετρητή θέλει τακτοποίηση και αίτηση βεβαίωσης με δικαιολογητικά την υπαγωγή αυθαιρέτων.

Επίσης αφού το ακίνητο είναι ήδη ηλεκτροδοτημένο λογικά δεν χρειάζεται θεωρημένη άδεια αφού κάποια από τις νόμιμες άδειες θα πρέπει να έχει θεωρηθεί ώστε να εγκρίθηκε ηλεκτροδότηση στο παρελθόν, σωστά? (απότι έχω καταλάβει και διαβάσει Ηλεκ.Ταυτότητα κτιρίου δεν απαιτείται για την σύνδεση με ΟΚΩ)

Χρειάζεται σύσταση οριζόντιας για να έχει κάθε διαμέρισμα το δικό του ρολόι?

Edited by κονκακου
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.