Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

και δεν απαιτείται η βεβαίωση σύνδεσης που εκδίδουμε εμείς

λογικό δεν είναι;

αφού έχει ρολόι ήδη, για ποιον λόγο να χρειάζεται η βεβαίωση σύνδεσης

• Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας.
Είμαι νέα μηχανικός, και έχω αναλάβει να εκδώσω βεβαίωση σύνδεσης με δίκτυα κοινής ωφέλειας για ισόγεια κατοικία στην Χαλκιδική. Η οικοδομική άδεια είναι του 2002 και έχει αναθεωρηθεί επ αορίστου, άρα θα επιλέξω την περίπτωση 1α) "Προσωρινή σύνδεση/εργοταξιακή ηλεκτροδότηση", καθώς η άδεια δεν έχει κλείσει μέχρι και σήμερα. Επειδή εκδίδω τέτοια βεβαίωση πρώτη φορά, διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις στην ημερομηνία λήξης βάζουμε 31/12/2099 θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάτι τέτοιο ισχύει.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Μου ζητήθηκε η έκδοση βεβαίωσης για να λάβει διαμέρισμα σε πολυκατοικία δική του παροχή. Κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας δεν είχε λάβει κάθε διαμέρισμα την δική του παροχή. Εκτιμώ ότι υπήρχε το σκεπτικό της αξιοποίησης των διαμερισμάτων για βραχυχρόνια μίσθωση και αμέλησαν να το κάνουν.

Πήρα το στέλεχος από την ΥΔΟΜ. Η άδεια είναι του 2008 και υπάρχει και αναθεώρηση του 2018 που αφορά σε νομιμοποίηση Η/Μ εγκαταστάσεων με ημερομηνία 14/3/2018. Στο στέλεχος, στο πεδίο των αυτοψιών, υπάρχει σφραγίδα της ΥΔΟΜ με ημερομηνία 21/3/2018 (μία εβδομάδα μετά την νομιμοποίηση) που λέει: "Θεωρείται για να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το υπ. αρ. 28116/91 έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ στη ΔΕΗ (ή στην εταιρεία ύδρευσης) για προσωρινή ηλεκτροδότηση του κτίσματος ή της κατασκευής".

Με προβλημάτισε η θεώρηση για προσωρινή ηλεκτροδότηση και επικοινώνησα με την ΥΔΟΜ, όπου μου είπαν πως αυτή είναι η σφραγίδα που βάζουν, είναι θεώρηση χωρίς πραγματοποίηση αυτοψίας και δεν υπάρχει κάτι επιπλέον που κάνουν, και πως με αυτή την σφραγίδα μπορώ να εκδώσω βεβαίωση.

Διαβάζοντας το έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέρει η σφραγίδα καταλαβαίνω ότι αυτή η σφραγίδα αφορά όντως σε προσωρινή ηλεκτροδότηση. Θεωρείτε ότι μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση βεβαίωσης; Υπάρχει αντίστοιχση εμπειρία από άλλες ΥΔΟΜ σχετικά με το θέμα μου;

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι, επειδή διάβασα όλες τις σελίδες του παρόντος θέματος και μπερδεύτηκα με τις απαντήσεις, εν τέλει παίζει ρόλο η ύπαρξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας για την έκδοση βεβαίωσης (εννοώ πάει πακέτο σύσταση ΟΙ και βεαιβέωση)? ή απαιτείται μόνο η τακτοποίηση του χώρου για τον οποίο θα βγει η βεβαίωση και αντίστοιχα η θεώρηση της οικ. άδειας όπου χρειάζεται.

Έχω δύο περιπτώσεις

1) Κτίριο με σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας μόνο, που είναι οικοδομή του 1973 και έχει ήδη ρολόγια, προηγήθηκε τακτοποίηση όλου του ακινήτου και θέλουν να βάλουνε κάποια έξτρα ρολόγια όπως στο κλιμακοστάσιο και σε ένα αυθαίρετο διαμέρισμα στο δώμα

2) Οικοδομή του 1980 με σύσταση οριζόντιας (ήδη ρευματοδοτούμενη) που θέλουνε ένα επιπλέον ρολόι μόνο για τον κοινόχρηστο χώρο του κλιμακοστασίου, που δεν έχει ελεγχθεί ύπαρξη αυθαιρέτων χώρων (σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προηγηθεί τακτοποίηση όλου του κτιρίου αφού πρόκειται για κοινόχρηστο? ή μονο του κοινοχρήστου με αποτύπωση των ορίων όλων των ιδιοκτησιών και κοινοχρήστων σε κάθε όροφο?)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα. Η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης σύνδεσης με τα δίκτυα σχετίζεται με τους χώρους τους οποίους αφορά η θεώρηση της άδειας από την ΥΔΟΜ. Από όσα λες προκύπτει ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις θεώρηση της άδειας, άρα θα πρέπει πρώτα να προβείς στη ρύθμιση τυχόν αυθαιρεσιών. Εφόσον η ΥΔΟΜ σου θεωρήσει την άδεια αναγράφοντας ότι πρόκειται για τους συγκεκριμένους χώρους που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να εκδώσεις τη βεβαίωση, χωρίς να επηρεάζει η ύπαρξη ή μη σύστασης. Επειδή όμως κάθε ΥΔΟΜ μπορεί να ακολουθεί τη δική της λογική, θα πρότεινα να τους ρωτήσεις για επιβεβαίωση.

Edited by Tim22
  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Αν εμένα με ενδιαφέρει μόνο το καινούργιο ρολόι στον κοινόχρηστο χώρο (κλιμακοστάσιο) μπορώ να τακτοποιήσω μόνο το κλιμακοστάσιο? .Δηλαδή ως τακτοποίηση σε οριζόντια ιδιοκτησία με συγκύριους όλους τους ιδιοκτήτες τις πολυκατοικίας? Εκεί απαιτείται άνω του 50% σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών για τακτοποίηση?

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Στο άρθρο 1 Τεύχος B’ 6548/31.12.2021 για μόνιμη παροχή αναγράφει στα δικαιολογητικά και ''αντίγραφο της βεβαίωσης που εκδίδεται από τον οικείο δήμο σχετικά με την επιφάνεια της προς ηλεκτροδότησης ιδιοκτησίας/κτιρίου'', αυτό το ανεβάζουμε στις εγκρίσεις φορέων και είναι αναγκαστικό σε κάθε περίπτωση?

Έχω αυθαίρετο διαμέρισμα στο δώμα τριώροφης οικοδομής (διάβασα παραπάνω ότι δεν χρειάζεται θεώρηση οικ.αδείας αφού είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο σωστά?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, προφανώς εννοεί την βεβαίωση ΤΑΠ του Δήμου, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί χωρίς αυτή αφού χρειάζεται για τα Δημοτικά τέλη. Οπότε απευθύνεσαι στο Δήμο για να σε ενημερώσουν τι πρέπει να προσκομίσεις για να σου χορηγηθεί η εν λόγω βεβαίωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.