Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
  On 11/4/2025 at 4:37 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

Για την εργοταξιακή το μόνο που  βάζεις είναι η ημερομηνία λήξης της Ο.Α (η οποία βάσει διαφόρων παρατάσεων όλες λήγουν 31-12-2025)

Επομένως   αυτή θα βάλεις ως ημερομηνία (31-12-25) και μπορεί να εκδοθεί 

Expand  

επειδή δηλώνεις νέος μηχανικός πρώτα πρέπει να επικαιροποιήσεις την ημερομηνία λήξης της Ο.Α πηγαίνοντας εδώ

image.thumb.png.d2d0e41ff4ebd6cc8614eb6f534e7eea.png

• Απαντήσεις 264
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Γνωρίζω ότι δεν είναι το κατάλληλο νήμα για το θέμα μου, αλλά δεν βρήκα άλλο σχετικό.

Ο ξάδελφός μου (μακαρίτης πλέον) έκτισε το 1990 με ΟΑ του 1989, το 2ο όροφο της πατρικής ισόγειας κατοικίας (το ισόγειο και ο 1ος της αδελφής του). Από τότε δεν ενήρησε ποτέ για για συνδέσει το δικό του διαμέρισμα με την ΕΥΔΑΠ, αλλά επέκτεινε το πατρικό δίκτυο.

Συζητούσαμε για χρόνια το θέμα αυτό, αλλά όλο το ανέβαλε, πολύ περισσότερο αφού το μισό χρόνο έμενε στην Αθήνα και τον υπόλοιπο στο Μόντρεαλ.

Λίγο πριν από το θάνατό του, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τακτοποίησης και τώρα που το διαμέρισμα πέρασε στην κόρη του, με αποδοχή κληρονομιάς, η τελευταία θέλησε να βάλει σικό της μετρητή, της ετοίμασα τα έγγραφα που χρειάζονται, πήγε στην ΕΥΔΑΠ (Αθήνα) και εκεί της είπαν ότι χρειάζεται βεβαίωση σύμφωνα με τη νέα διαδικασία που άρχισε το 2022. Μίλησα με τον συνάδελφο που είχε ασχοληθεί με την τακτοποίηση, εξέδωσε βεβαίωση, πήγε η ανηψιά μου πάλι και ο υπάλληλος της είπε ότι θέλει τη βεβαίωση που προβλέπεται από το 2022.

Καταλαβαίνω ότι η περίπτωση αυτή είναι "σπάνια" με την έννοια ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ δεν μπορούν να φανταστούν και να σκεφτούν ότι υπάρχει διαμέρισμα που κτίστηκε πριν από 35 χρόνια και δεν έχει δικό του μετρητή. Επίσης, κατανοώ ότι η ανηψιά μου δεν επιχειρηματολόγησε, όπως έπρεπε, για την ιδιαίτερη περίπτωσή της, προφανώς, γιατί δεν είχε καταλάβει και η ίδια το θέμα, πολύ περισσότερο την άρνηση του υπαλλήλου να δεχθεί τη βεβαίωση του μηχανικού.

Ζητώ την (άμεση) βοήθεια των έμπειρων συναδέλφων, για τη λύση αυτού του θέματος.

Δημοσιεύτηκε
  On 15/4/2025 at 11:54 ΠΜ, MAKAP said:

...Μίλησα με τον συνάδελφο που είχε ασχοληθεί με την τακτοποίηση, εξέδωσε βεβαίωση, πήγε η ανηψιά μου πάλι και ο υπάλληλος της είπε ότι θέλει τη βεβαίωση που προβλέπεται από το 2022.....

Expand  

τίποτα δεν είναι σπάνιο στην Ελλάδα....

Ο συνάδερφος πρέπει να μπει στο e- Adeies να βγάλει το σχετικό έντυπο και όχι την βεβαίωση που δίναμε πιο παλιά από την πλατφόρμα υπαγωγής των αυθαιρέτων....

Αυτό της λές να του πει κι ας το κάνει... 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γεια σου ΜΑΚΑΡ

Πρέπει κατά το άρθρο 105 ν 4495 παρ 3, (ένας εξουσιοδοτημένος από την ανιψιά σου μηχανικός ή και ο μηχανικός της Δήλωσης) να υποβάλει κάτοψη τομή και τη δήλωση ένταξης με αίτηση στην ΥΔΟΜ και να ζητήσει την θεώρηση της Ο.Α για την σύνδεση με Δ.Κ.Ω (ΔΕΗ-ΥΔΡ-ΑΠΟΧ) και αφού  πάρει την θεώρησή της μετά να μπει στο σύστημα e-αδειες να επιλέξει "βεβαίωση σύνδεσης με Δ.Κ.Ω."  image.png.60b0dbdfc68de3842fd4f648b3bbe21f.png

υ.γ Καλό Πάσχα Να περάσεις όμορφα!

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ και τους δύο συναδέλφους για τις απαντήσεις τους, που διάβασα προ ολίγου, καθυστερημένα, αφού τις βρήκα στα spam (άγνωστο πως πήγαν εκεί).

Εύχομαι, σ' εσάς ιδιαίτερα, και σε όλα τα μέλη του forum Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με ΥΓΕΙΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.