Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοιγμα τρυπας διαμετρο 3εκ στο μπαλκονι


immunity

Recommended Posts

Θα χρειαστω επαυξηση παροχης. Το διαμερισμα ειναι πρωτο οροφο (απο κατω καταστημα και διπλα η εισοδος με τα ρολογια - το παραδιπλα καταστημα εχει βαλει 3φασικο με εξωτερικο καλωδιο οποτε απο την προσοψη ηδη περναει ενα εξωτερικο καλωδιο ρευματος). - Το μπαλκονι ειναι κολλητα με του γειτονα.


Απο το να βγει περιμετρικα (Α) (χαμηλα στο περβαζι του μπακλονιου),  σκεφτομουνα να γινει τρυπα στο μπαλκονι μου 3εκ διαμετρο[αδιαταρακτη κοπη] και να περναει κατευθειαν. Αυτο χρειαζεται να γινει συνελευση και να υπαρξει πλειοψηφια, η μπορεί μονο με μελέτη μηχανικου να γινει χωρις προβλημα(καταγγελία)?
image.png.5dc672512e6402849769510cdce6d72c.png

Link to comment
Share on other sites

Σε ολόκληρη την οικοδομή υπάρχουν διάσπαρτες οπές που δεν έχουν υπολογιστεί στο στατικό προσομοίωμα (υδραυλικά, αποχετεύσεις, ηλεκτολογικά, θερμανση) και θεωρητικά για μία τόσο μικρή οπή, με πρόβλεψη να μη κοπεί οπλισμός, δεν απομειώνεται η αντοχή του εξώστη.

Το πρόβλημα είναι νομικό και όχι πολεοδομικό. Εξάλλου η αντικατάσταση αγωγών (δε διευκρινίζει ο νόμος αν θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθείται η ίδια όδευση) εμπίπτει στο άρθρο 30 του Ν.4495, και δεν απαιτείται άδεια ή συγκεκριμένα πχ για τις οπτικές ίνες που είναι νεότερο το νομικό πλαίσιο, αναφέρεται ρητά πως δε χρειάζεται να συναινεί η οικοδομή.

Επίσης όπως αναφέρεται σε πρόσφατη απόφαση (386/2021) Αρείου Πάγου περίπτωσης επεμβάσεων σε κοινόχρηστη έκταση ο ιδιοκτήτης: «δικαιούται σε απόλυτη χρήση του διαμερίσματος του και των κοινών πραγμάτων και μπορεί να επιχειρήσει μεταβολές ή προσθήκες στα αδιαιρέτως κοινά μέρη του οικοδομήματος, καθώς και να προβαίνει στην επισκευή ή ανανέωση αυτών, υπό τον όρο να μη βλάπτει τα δικαιώματα των λοιπών συνιδιοκτητών, να μη μεταβάλλει το συνήθη προορισμό αυτών και να μη παραβλάπτει τη χρήση των άλλων ιδιοκτητών και την ασφάλεια αυτών ή του οικοδομήματος. Η ενάσκηση του δικαιώματος κάθε συνιδιοκτήτη για απόλυτη χρήση του διαμερίσματος του και των κοινών μερών του οικοδομήματος πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη βλάπτονται τα δικαιώματα των λοιπών συνιδιοκτητών»

Πρακτικά δε βλάπτεις κανένα, όμως σίγουρα με μία απόφαση συνέλευσης οικοδομής, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και αποφεύγεις μελλοντικές διενέξεις που λύνονται μόνο δικαστικά και χάσεις κερδίσεις θα μπεις σε έξοδα.

Edited by Gousgounis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.