ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 @gkaram Η "βεράντα" θεωρητικά πατάει σε μπάζα/χώμα/σε-κάτι-τέλος-πάντως ...άρα αν "ίπταται" θεωρείται εξώστης... Δεν έχει σημασία πώς το έχεις λύσει στατικά...
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 πάντως θέλει προσοχή, διοτι κάποιες φορές ζητούν τα στατικά για να υπολογίσουν τους εξώστες οπότε θέλει προσοχή
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 εάν δείχνεις αυτόν τον "εξώστη" ότι από κάτω μπαζώνεται, τότε θεωρείται βεράντα και δε μετρά στα τετραγωνικά των εξωστών Επίσης εάν η βεράντα είναι και ασκεπής, δεν μετράει και στην απόσταση Δ.
gkaram Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Άρα, αν έχω υπόγειο με παράθυρο και στο ισόγειο η βεράντα είναι 1,00 μέτρο πάνω από το έδαφος για να μπαίνει φως τότε θεωρείται εξώστης.Σωστά;
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Ε ναι αφού είναι ένα μέτρο πάνω από το έδαφος είναι εξώστης.
salpigoal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Κάτι θυμάμαι για περιορισμού στο ύψος εξωστών που βλέπουν σε δρομο (κοινόχρηστους χώρους)....νομιζω πάνω από 2.50μ απ το έδαφος...
nisorvani Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 3. Οι εξώστες δεν επιτρέπεται να προεξέχουν από το οριακό επίπεδο της οικοδομικής γραμμής (κατακόρυφο ή κεκλιμένο), όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 9, παρ. 6α και 6β, περισσότερο από ένα δέκατο του πλάτους του δρόμου, όπως καθορίζεται στο άρθρο 10 του παρόντος και μέχρι 2.00 μ. το πολύ. 4. Εξώστες που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους ή χώρους παραχωρημένους σε κοινή χρήση, κατά το άρθρο 12, πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 3 μ. από κάθε σημείο της στάθμης του πεζοδρομίου ή της οριστικής στάθμης του παραχωρημένου χώρου. 5. Εξώστες που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους σε ύψος μικρότερο από 5 μ. πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 0,50 μ. μέσα από το άκρο του κρασπέδου του πεζοδρομίου σε οριζόντια προβολή. 2
Brasco Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2011 Στην εκτός σχεδίου δόμηση και σε κεκλιμένο οικόπεδο έχω μπαζωμένη βεράντα (προς την κατωφέρεια). Φαντάζομαι πως η μπαζωμένη βεράντα λαμβάνεται ως "διαμόρφωση" και οφείλει να έχει ελάχιστο πλάτος τα 5.00 μ. Ισχύει ο συλλογισμός μου?
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2011 Αυτό το πρόβλημα με το ελάχιστο πλάτος το έχω και εγώ. Ξέρει κάποιος κάτι; Μπαζωμένη βεράντα που βρίσκεται μέσα στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου (δηλαδή όχι μέσα στο Δ) μπορεί να σκεπαστεί με πρόβολο απο πάνω ή επιτρέπεται μόνο περγκολα;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα