Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέρμανση μεζονέτας (ρύθμιση καλοριφέρ)


papofuzz

Recommended Posts

καλη Χρονιά να έχουμε

μενω σε μεζονετα (ισογειο , πρωτος οροφος ο πανω με τον κατω οροφο επικοινωνει με μια σκαλα - οποτε το ανοιγμα ειναι οσο μιας τυπικης σκαλας απο τσιμεντο) για θερμανση εχουμε καυστηρα πετρελαιου και δυο ηλεκτρονικους θερμοστατες (ενα σε καθε οροφο)

Οταν ανοιγω τα καλοριφερ στο ισογειο πολλες φορες αισθανομαι ενα κυμα ψυχους να ερχεται απο επανω , πως το αντιμετωπιζω ?

ανοιγωντας και επανω τα καλοριφερ προφανως , 

η ερωτηση μου ειναι , οταν αναβει ο καυστηρας καλο (οικονομικα) ειναι να ανοιγω και στους δυο οροφους τους θερμοστατες ? να ανοιγω και το ερκοντισιον στο ισογειο για καλυτερη κυκλοφορία του αερα ??(22 βαθμους π.χ)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΕΜΠ, το κόστος θέρμανσης με Α.Θ. - κλιματιστικά είναι μικρότερο από το κόστος με πετρέλαιο. Οπότε ναι, είναι πιό οικονομικό να λειτουργεί και το κλιματιστικό. (επιτυγχάνεις και ταχύτερη θέρμανση εκεί που είναι εγκατεστημένο)

Όσον αφορά την θέρμανση 2 ορόφων, αν δεν θέλετε να θερμαίνετε και τους 2 θα πρέπει να βρείτε τρόπο να απομονώνονται. Αλλιώς πρέπει να θερμαίνετε και τους 2... ή να υπομένετε τα κρύα ρεύματα αέρα.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.