Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για οικοδομήσιμο ή όχι


Goran13

Recommended Posts

Καλημέρα στο Φόρουμ.

 Θέλω να ζητήσω την γνώμη σας, σαν ιδιώτης, γιατί παρόλο που έχω απευθυνθεί σε μηχανικούς, δεν βγάζω άκρη και με έχουν πάντα στο περίμενε.

 Έχω ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων εντός ορίων μικρού οικισμού, παλιό οικόπεδο (φαίνεται σε συμβολαιογραφική διαθήκη του 1960), το οποίο έχει 6 μέτρα πρόσωπο σε δημόσιο αναγνωρισμένο δρόμο.

 Το 2002 που το κληρονόμησα, ο συμβολαιογράφος και ο τότε μηχανικός το αναφέρει ως άρτιο και οικοδομήσιμο.

 Με τα σημερινά δεδομένα που θέλω να το χτισω, ο μηχανικός μου είπε ότι δεν είναι οικοδομήσιμο και ίσως είναι κατα παρέκκλιση και πρέπει να ρωτήσει την πολεοδομία κτλ. 6 μήνες πάω και μου λέει ότι περιμένει γραπτή απάντηση. Με λίγα λόγια με γράφει.

 Άλλος μηχανικός μου είπε να ανοίξουμε δρόμο με έγκριση της πολεοδομίας, ενώνοντας δύο δημόσιους μέσα απο το δικό μου, να χαρακτηριστεί δημόσιος και να έχω πρόσωπο.

Τρίτος μηχανικός μου είπε οτι δρόμοι δεν ανοίγουν έτσι εύκολα και δεν γίνεται.

 Με λίγα λόγια δεν βγάζω άκρη. Δεν έχω θέμα να πληρώσω. Απλά δεν παίρνω καμία απάντηση για το πώς πρέπει να προχωρήσω και σε ποιόν να απευθυνθώ.

Οπότε αν γίνεται, θα ήθελα την γνώμη σας.

 

Edited by Goran13
Link to comment
Share on other sites

πως να έχεις γνώμη έτσι αφού ούτε καν γνωρίζουμε την επακριβή θέση του Οικοπέδου, και Τοπογραφικό πρόσφατο του Οικοπέδου κλπ κλπ.....

Γενικά και αόριστα όμως αν θες γνώμη έχε ως δεδομένο ότι αν δεν έχει πρόσωπο επαρκές επί δημόσιου ή δημοτικού αναγνωρισμένου δρόμου έχει πρόβλημα το οικόπεδο.

Και ναι με τις εν ισχύ σήμερα διατάξεις δεν ανοίγουν και δεν λαμβάνουν έγκριση δημόσιο ή δημοτικό εύκολα ούτε γρήγορα ούτε ανέξοδα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.