Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο χώρο εργασίας μου, δουλεύουμε μία συσκευή αντίστροφης όσμωσης, για επεξεργασία νερού το οποίο χρησιμοποιείται για παραγωγή αλκοολούχων ποτών. Η διάταξη αυτή, για όποιον γνωρίζει σχετικά, αποβάλει νερό σαν waste 0,9 κυβικά μέτρα / ώρα. Για περιβαλλοντικούς σκοπούς, ψάχνω να βρω που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτό το αρκετά επιβαρυμένο σε άλατα νερό.

Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει κάποια εμπειρία σε τέτοιες διατάξεις, θα εκτιμούσα την βοήθειά του.

Ευχαριστώ...

Δημοσιεύτηκε

Χμμμ αν και δεν ξέρω την διάταξη, από την στιγμή όμως που έχεις waste το νεράκι σίγουρα μπορεις να το συλέξεις σωστά?

 

Αν θυμάμαι καλά ο ζεόλιθος (ναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα) βοηθά στην αποσκλήρυνση του νερού σημαντικά... Αν θυμάμαι σωστά, τότε θα μπορούσες να περνάς το waste σου από ένα στρώμα (κόκων) ζεόλιθων και μετά να χρησιμοποιείς το νεράκι όπως γουστάρεις (οκ μην το πιείς κιόλας όμως!).

Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω.

 

 

Να σημειώσω ότι δεν έχω ιδέα για το κόστος, ξέρω όμως ότι έχουμε εξόρυξη ζεολίθου εντός Ελλάδος. Μια έξτρα πληροφορία: περμουτίτες=τεχνητοί ζεόλιθοι.

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς το συμπύκνωμα είναι από τα πιο μεγαλα μειονεκτήματα των μεμβρανών.Αν δεν μας δώσεις όμως πληροφοριες για την σύσταση του είναι δυσκολο να απαντήσουμε , περιεχει και οργανικά? Για ποια άλατα μιλάμε και σε τι συγκεντρώσεις?

 

Συνήθως επειδη το συμπύκνωμα ειναι "δυναμίτης" πραγματοποιείται απλή εξάτμιση για ανάκτηση των αλάτων /μετάλλων

Αλήθεια τι ποσοστό της παροχής γίνεται συμπύκνωμα και τι διήθημα?

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η διάταξη παράγει 2,2 κυβικά νερό την ώρα και πετάει 0,9 την ώρα. Το νερό έρχεται με περίπου 1500 μS/cm και το παραγώμενο νερό είναι περίπου στα 20 μS/cm.

Έψαξα για φίλτρα ζεόλιθου, αλλά δεν φαίνεται να είναι και τόσο συμφέρουσα λύση. Ψάξαμε μία εφαρμογή για πότισμα, αλλά από ότι έμαθα δεν είναι εφικτή. Μεγάλο πρόβλημα είναι η υψηλή συγκέντρωση αλάτων.

 

Κάποια λύση για απ' ευθείας χρήση του νερού???

 

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον...

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Έχει τύχει να κάνω κάποιες μελέτες στις οποίες γινόταν αφαλάτωση/αποσκλύρυνση υφάλμυρου νερου με φίλτρα (μεχρι και 0.35 μικρόμετρα). Σε αυτή την περίπτωση δεν πετάς νερό όπως στο σύστημα σας. Φυσικά το αν δουλεύει το σύτημα φίλτρων από μόνο του εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το νερό κτλ. Χρειάζεται ιζηματολογικός και χημικός έλεγχος από κάποιο χημείο για να σχεδιαστεί το σύστημα ανάλογα. Επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι για να πάρεις πρέπει να δώσεις, έτσι και με το σύστημα φίλτρων έχεις περισσότερο κόστος συντήρησης/αλλαγής φίλτρων και επίσης χρειάζεσαι μεγαλύτερες αντλίες = περισσότερο ρεύμα. Συνιστώ όμως να μιλήσεις με κάποιο εισαγωγέα φίλτρων ή με κάποιο ειδικό μηχανικό για να κοιτάξετε και αυτή την επιλογή. Μπορώ να σε φέρω σε επαφή με κάποια εταιρεία που εξειδικεύεται, μόνο που είναι... Κύπρο (οπως και γω)... :smile:

 

Αν έχεις χημική ανάλυση όμως στείλε μου μαζί με την ποιότητα νερού που θέλεις και θα σου πω περίπου τι χρειάζεται.

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Αν οι απαραίτητες χημικές αναλύσεις δεν βρουν επικίνδυνες ουσίες νομίζω μπορείς να πάρεις άδεια για να αποχετεύεις το νερό στην θάλασσα (αν είναι κοντά) ή στην αποχέτευση του δήμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.