Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο λογισμικό για ανάλυση φέρουσας τοιχοποιίας


maximos75

Recommended Posts

Ένα παλιό λιοτρίβι που θα το κάνουν κωλόμπαρο - strip club θέλω να αποκαταστήσω (για το καλό της τοπικής κοινωνίας μωρέ, απευθείας ανάθεση από το Δήμο μου το έδωσαν).

Link to comment
Share on other sites

To πρόγραμμα χρησιμοποιεί εξειδικευμένο στοιχείο (μάκρο-στοιχείο) τύπου FEM για την προσομοίωση της τοιχοποιίας το οποίο έχει επιβεβαιωθεί από σειρά πειραματικών αποτελεσμάτων και έχει αναπτυχθεί από Καθηγητή του Πολυτεχνείου στη Pavia που ασχολείται ερευνητικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο εδώ και δεκαετίες. Έτσι δημιουργείται ένας ισοδύναμος πλαισιακός φορέας που αποτιμάται μέσω Push Over και EC8 (Μέθοδος φασμάτων απαίτησης και αντίστασης). Έχει επιβεβαιωθεί ότι η τοιχοποιία αστοχεί με 2 τρόπους στις περιοχές πλησίον των ανοιγμάτων αυτής ενώ τα υπόλοιπα τμήματα παραμένουν πρακτικά άθικτα (rigid zones). Μέ βάση αυτή τη λογική (των ζωνών δηλαδή) αναπτύσσεται και το υπολογιστικό μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μου έστειλαν newsletter σχετικά με το 3Muri. Επειδή κάποιοι εξ ημών με είχαν ρωτήσει και γενικά όποιοι ενδιαφέρονται ας μου στείλουν το email τους να το κάνω forward.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κατεβάσει πλήρως λειτουργικό demo, χωρίς χρονικό περιορισμό, με μόνο περιορισμό του 40 κόμβους, από εδώ:

 

http://www.3muri.com/file.asp?table=3Muri_Download&lang=en

 

Σε πρώτη ανάγνωση, φαίνεται εξαιρετικό, τα reports είναι λίγο φτωχά, κάνουν και κάτι αναφορές σε διάφορα άγνωστα standards, άμα το μπαχαλέψω λίγο παραπάνω, θα ενημερώσω ξανά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.