Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαπάτηση από μηχανικό


Ελένη Β.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας 

Πριν από περίπου ένα χρόνο συνεργάστηκα με μια συνάδελφο σας για τακτοποίηση αυθαιρέτου. Είχα κάνει αίτηση για το πρόγραμμα εξ'οικονομώ και τελικά μπήκα. Όταν έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε σε ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου διαπιστώθηκε ότι η ένταξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ότι έλειπαν σχέδια, αρχεία, υπεύθυνες δηλώσεις κτλ. Να σημειωθεί ότι εγώ είχα ήδη πληρώσει την μηχανικό και τα πρόστιμα και μετά συνειδητοποίησα μέσω τοπογράφου ότι είχε λάθος την τιμή ζώνης και ότι πλήρωσα μεγαλύτερο ποσό λόγω λάθους της.Τελικα αποφάσισα να την απολύσω (παραίτηση μέσω ΤΕΕ) και να αναλάβει άλλος για να μη χάσω το πρόγραμμα εφόσων συνέχεια καθυστερούσε και η ένταξη μονίμως ήταν λάθος σε τμ, σε ημερομηνίες κτλ. (Ευτυχώς δε με εκβίασε για επιπλέον χρήματα για να ολοκληρώσει τη δουλειά, κατάφερα να πάρω και απόδειξη για την πληρωμή εννοείται βέβαια οχι το ποσό που της είχα πληρώσει δηλαδή 1000€). Λεφτά πίσω η συγκεκριμένη δε μου δίνει γιατί ισχυρίζεται ότι έκανε τη δουλειά της κανονικά και άψογα. Έχω δύο απορίες: πρώτον υπάρχει διαδικασία για να μπορέσω να πάρω πίσω τη διαφορά του προστίμου εφόσων η δήλωση μπαίνει σε αρχική υποβολή με άλλο μηχανικό και δεύτερον τι θα μπορούσα να της κάνω όσων αφορά την απάτη. Λεφτά πίσω δε θα πάρω είμαι σίγουρη αλλά με πνίγει το δίκιο με την όλη κατάσταση. Αξίζει η καταγγελία μέσω ΤΕΕ ή να το τακτοποιήσω μόνη μου το θέμα;

 

Ευχαριστώ πολύ!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, mikegad said:

φαντάζομαι όταν αποφασίσατε σε ποιον θα δώσετε την δουλειά πήγατε στον φθηνότερο;

Όχι ακριβώς ήταν γνωστή μου η συγκεκριμένη και δε θεωρώ τα χρήματα λίγα στην προκειμένη περίπτωση. Για άλλη τακτοποίηση έδωσα περίπου τα μισά.

Επίσης δε θεωρώ σχετικό το γιατί την επέλεξα αλλά την συμπεριφορά της. Στο κάτω κάτω πληρώθηκε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι επιτρεπτό να κρίνουμε και να δικάζουμε τρίτους εν τη απουσία τους.

Για κάθε δικαστικό ζήτημα κι αν κάποιος έπραξε ή δεν έπραξε κάτι που τον κατηγορεί άλλος, όπως και αν η κατηγορία είναι ψευδή ή άλλο, αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα δικαστήρια και όχι τα δημόσια φόρουμ επαγγελματιών.

Δεν είμαστε Δικαστές.

Το θέμα κλειδώνει

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.