ata Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί έχω πρπβληματιστεί πολύ με το θέμα της προετοιμασίας/γέμισμα τος του δαπέδου για δημιουργία επιφάνειας για επίστρωση πλακιδίων. Προκειται για οικοδομή του 90 που αποπερατώνεται τώρα. Με συναδέλφους πολ. Μηχανικούς που μίλησα μου είπαν ότι τα στατικά προβλέπουν έως 7cm γκρι μπετόν. Εγώ όμως μετά την επίστρωση των σωληνώσεων χρειάζομαι ένα μέσο πάχος 9cm(8-10εκ). Η ερώτηση μου λοιπον είναι με τι υλικό κάνω τα γεμίσματα; Με τον κλασικό τρόπο; Κάνω περλίτη; Περλίτη και από πάνω τσιμεντοκονία; Έχω ακουστά και για κισηρόδεμα αλλά δεν βρίσκω πληροφορίες. Σημαντικό είναι ότι στην περιοχή που βρίσκομαι δεν υπάρχει συνεργείο με πρέσα να αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά. Μιλαω πάντα για εσωτερικούς χώρους. Τελος να αναφέρω έναν ακόμα προβληματισμό μου ότι τα εσωτερικά χωρίσματα είναι με γυψοσανίδες και ο σκελετός τους πατάει σε λωρίδες 15cm πλάτους ταιμεντοκονίας η οποία στην πλαϊνή οψη της ειναι άγρια, δηλαδή δεν έχει επίπεδη επιφάνεια Καμία ιδέα ή κατεύθυνση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 1. Γκρι(?) μπετόν δεν υπάρχει. Όσο για τα επιτρεπόμενα φορτία επίστρωσης, θα τα δεις στο τεύχος της στατικής μελέτης 2. Το περλιτόδεμα θέλει προσοχή. Αν περάσει υγρασία, θα έχεις πρόβλημα με τα δάπεδα. 3. Πρώτα τοποθετήθηκε ο σκελετός των διαχωριστικών και μετά θα γίνει το δάπεδο??? 4. Είσαι μηχανικός (μιας και αναφέρεσαι σε συναδέλφους) ή ιδιώτης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ata Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2023 1. Έγραφα από κινητό και η αυτόματη συμπλήρωση έκανε τα δικά της. Το τεύχος προβλέπει 7cm εγώ χρειάζομαι 9cm για πλήρωση 2. Το γνωρίζω για αυτό ρωτάω αν αξίζει τον κόπο. θεωρητικά η υγρασία δεν θα κάνει ζημιά σε οποιοδήποτε υποστρωμα; 3. Ναι μπήκαν τα διαχωριστικά και οι γυψοσανίδες και στη συνέχεια θα προχωρήσω στα δάπεδα. 4. διόρθωσα το προφίλ μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 1. Πώς είσαι σίγουρος ότι προβλέπει 7 εκ.?. Συνήθως οι παραδοχές αναφέρονται σε φορτία 2. Σε περλιτόδεμα, οι επιπτώσεις της υγρασίας είναι πολύ σοβαρές 3. όσο ζω, μαθαίνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ata Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Τα 7εκ τα γνωρίζω από τον μηχανικό που το είχε κατασκευάσει τότε. Το πρόβλημα μου είναι ότι το βάρος για 9cm με την παραδοσιακή μέθοδο είναι πολύ μεγάλο και θα ήθελα να το αποφύγω. Υπάρχει άλλη λύση; Ο περλιτης απλά μου ήρθε στο μυαλό γιατί ο πλακατζής το έχει ξαναδουλέψει Σε άλλο τοπικ εδώ διάβασα και για ελαφρόπετρα αλλά δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Και η ελαφρόπετρα, τα ίδια θέματα έχει. Θεωρώ καλύτερη λύση το κυψελωτό σκυρόδεμα (αφρομπετόν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ata Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Είχα βάλει σε δώμα αφρομπετόν ενισχυμένο κιόλας σε αναλογία τσιμέντου εμπλουτισμένο με ίνες και είχα τραγικά αποτελέσματα. Ρωγμές της τάξεως του εκατοστού και πολλά αλλά θέματα. Δυστυχώς επαρχία δεν έχω κάποια άλλη επιλογή γιατί αυτό από όσο ξέρω θέλει πρέσα. Ίσως να κοιτάξω να φέρω συνεργείο από πιο μακρυά βεβαια αν αυτή είναι η σωστή επιλογή. Αυτό υποθέτω εννοείς με 3εκ τσιμεντοκονια από πάνω;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2023 3 ώρες πριν, ata said: ...Αυτό υποθέτω εννοείς με 3εκ τσιμεντοκονια από πάνω;; Ναι. Η τσιμεντοκονία είναι απαραίτητη για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες επιπεδότητες και ρύσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2023 Νομίζω έχεις εγκλωβιστει σοβαρά στο θέμα των 7 εκ που σου είπαν και δεν το έψαξες μηπως γλιτώσεις κόπο και χρήμα. Σου είπε προφανώς ο κατασκευαστής ότι αντέχει 7 εκ. Εικαζω πως δεν θα προβληματιστηκε και ιδιαίτερα να σου το πει αυτό. Δεν μετράμε τις ανοχές και αντοχές με εκατοστά αλλά με φορτία. Βρες τη στατική μελέτη, δες τα φορτία και ρωτά ένα σοβαρό στατικό να του απαντήσει. Μπορεί τα πράγματα να είναι πιο απλά απ όσο νομίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2023 Τοποθέτησε φελιζόλ στο δάπεδο και ησύχασες. Μπελαλίδικο αλλά βοηθάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα