Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως μπορεί να γίνει αποδέσμευση από ανεπίσημη χρόνια δουλεία αποχέτευσης υδάτων γειτονικής αυλής;


jn.3579

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,
Το οικόπεδο προικοδοτήθηκε με συμβολαιογραφικό έγγραφο  εξ αδιαιρέτου, με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, στις δύο κόρες και χτίστηκε από τους γαμπρούς-ο καθένας έχτισε το δικό του ήμισυ μέρος της πολυκατοικίας, ως αυτόνομη, αυτοτελή, ανεξάρτητη και διηρημένη κάθετη στο οικόπεδο ιδιοκτησία.(χωριστοι αγωγοι λυμάτων και ομβρίων).
Οι αυλές του ισογείου, μπαλκόνια και η ταράτσες χωρίζουν μεταξύ τους ευκρινώς τα ύδατα μεταξύ τους.  Το σπίτι χτίστηκε το 1965. Η ισόγεια αυλή κάθε ιδιοκτησίας δεχόμενη και να νερά από τα μπαλκόνια και την ταράτσα  της, είχε τον δικό της αγωγό. Κάποια στιγμή γύρο στο 1975 περίπου, η μία αυλή, του θείου μου ιδιοκτησία, παρουσίασε πρόβλημα βουλώματος του αγωγού από χώματα και ξερά λουλούδια, και η μητέρα μου-πεθαμένη σήμερα- ένωσε τα νερά της αυλής στον δικό μας αγωγό. Μετά από χρόνια ο θείος μου έκλεισε τελείως τον δικό του αγωγό αντί την τρύπα προς τον δικό μας αγωγό, πλακόστρωσε και την αυλή και σήμερα δεν φαίνονται ίχνη από τον  παλιό αγωγό του. Εδώ και ένα χρόνο πούλησαν όλα τα διαμερίσματά τους μέσω μεσιτικού γραφείου- και μάλιστα με απόλυτη μυστικότητα. Οι νέοι ιδιοκτήτες αντί να ανοίξουν νέο αγωγό ομβρίων όπως θα έπρεπε, έριξαν όλα τα νερά υδρορροή ταράτσας, μπαλκόνια και αυλής ισογείου μέσα στην τρύπα που είχε ανοίξει η μητέρα μου, χωρίς να πουν κουβέντα, με σωλήνα, ενώ ως τότε έπεφταν στο έδαφος και κύλαγαν μέσα στον αγωγό.
Ξεκινήσαμε μία άκαρπη δίμηνη διαδικασία συμφιλίωσης μέσω δικηγόρων και υδραυλικών.  Μετά τους έστειλα εξώδικο να φτιάξουν δικό τους αγωγό σε δυο μήνες, πράγμα που δεν έκαναν 
Θέλω ξεχωριστούς αγωγούς ομβρίων όπως είναι και των λυμάτων. Το επιβαρυντικό είναι ότι πρέπει να σκάψει το ισόγειο διαμέρισμα ένα δωμάτιο τρία μέτρα μέσα στο σπίτι, για να περάσουν οι σωλήνες  στον κοινόχρηστου χώρο της πολυκατοικίας κατά την ακολουθία των σωλήνων ύδρευσης και αποχέτευσής τους, για να βγούν στο ρείθρο του πεζοδρομίου.

Η δικηγόρος μου είπε πως υπάρχει κίνδυνος αν κάνω αγωγή το δικαστήριο θα νομιμοποιήσει δικαστικά την δουλεία των ομβρίων. Διέκοψα την συνεργασία μας και πήρα τον φάκελο της υπόθεσης.  Για να κάνω καταγγελία στην περιφέρεια Αθηνών που ανήκουμε αποχετευτικά, τι αντιμετώπιση μπορεί να έχω;
O νόμος τι λέει για τα παλιά ακίνητα;  Mε υποχρεώνει να τους επιβαρύνομαι; Επειδή η κατασκευή του σπιτιού δεν τους αντέχει, και μου ζητάνε να τους φτιάξω και χωριστό αγωγό ομβρίων! Δεν θέλουν με τίποτα να φτιάξουν ξεχωριστό αγωγό δικό τους. Μπορώ να κάνω κάτι για να τους εξαναγκάσω; Δεδομένου οτι με επιβαρύνουν τόσο με ΄νερό όσο και με σαπουνάδες, χώματα και φύλλα από φυτά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Παρατήρηση.

Έχεις ανοίξει το ίδιο θέμα για το ίδιο ακίνητο ξανά.

Τώρα κλειδώνει αυτό.

Παρακαλώ να μη επαναληφθεί αυτό για να μη κλειδώσουν όλα.

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  Εχεις ηδη ανοιξει το ίδιο  θεμα για αγωγους ομβριων και λυματων...και πηρες απαντησεις με πληροφοριες για να απευθυνθεις στην ΕΥΔΑΠ.

εδω

 

Χωρις να εχεις  παει, ρωτας εδω  να σου απαντησουμε, τί θα σου πούνε εκει...εάν και οταν πας και τους πεις τα "καθεκαστα¨"

 "Για να κάνω καταγγελία στην περιφέρεια Αθηνών που ανήκουμε αποχετευτικά, τι αντιμετώπιση μπορεί να έχω;"

   Τωρα, αλλαζεις καπως το αρχικο ερωτημα...

  Εχεις παει ηδη σε δικηγορο με τα χαρτια σου ...και δεν σου αρεσε η απαντηση "και πηρες τον φακελλο"

 Αρα, θα πας με τον φακελλο σε αλλον δικηγορο...

καλη συνεχεια

 

 

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.