Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αριθμός εξόδων


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους/όλες και ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.
Ενδιαφέρομαι για την ενοικίαση ενός χώρου το οποίο θα επινοικιάζεται - χρησιμοποιείται από θεατρικές ομάδες για να κάνουν πρόβες και σε εκπαιδευτές για θεατρικά εργαστήρια. Μερικές φορές σκοπεύουμε να γίνονται και κάποιες παρουσιάσεις / performances τύπου θεατρικά στο χώρο.

Ο χώρος είναι υπόγειος και η άδειά του είναι για αποθήκη.

Δεδομένου του ότι δε θα συγκεντρώνονται πάνω από 50 άτομα τη φορά (θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος) ξέρω ότι δε χρειάζεται άδεια συνάθροισης κοινού - τροποποίηση άδειας όπως αναφέρεται και σε αντίστοιχο θέμα εδώ (https://www.michanikos.gr/forums/topic/60769-συνάθροιση-κοινού/)

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι πυροσβεστικές διατάξεις και πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός εξόδων, όπου προκύπτει, όπως τη διάβασα χωρίς να είμαι μηχανικός, αναφέρεται ότι χρειάζεται δύο εξόδους ακόμα και για λιγότερο από 50 άτομα (κατ'εξαίρεση για τους υπόγειους χώρους). Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Ξέρω αρκετούς τέτοιους χώρους στην πόλη που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και έχουν μία έξοδο διαφυγής. Παρανομούν; Και εφόσον και για τις αποθήκες πάλι απαιτούνται δύο έξοδοι διαφυγής, όπως διάβασα στην πυροσβεστική διάταξη, ο χώρος είναι παράνομος εκ κατασκευής;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.