Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ.Ο.Κ. 55 και υποχρεωτικές αποστάσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Έχω ένα πρόβλημα, το οποίο για εμένα είναι τεράστιο! Δεν μπορώ να βρω κάποιον να με βοηθήσει και ελπίζω εδώ κάποιος να απαντήσει!!! έχω ρωτήσει παλιούς συναδέλφους και πολεοδομία και κανείς δεν μου δίνει μια απάντηση...

 

γνωρίζει κανείς αν σε παλιό σύστημα συνεχές, σε περίπτωση που είχε και πρασιά (υποχρεωτικό ακάλυπτο μπροστά) μήπως δεν ήταν υποχρεωτικό να αφήσει ακάλυπτο και στο πίσω όριο του οικοπέδου, αν φυσικά το εμβαδόν της πρασιάς καλύπτει το 30% του υποχρεωτικού ακαλύπτου που ορίζεται από την κάλυψη του 70%?

 

Ρωτάω γιατί κτίσμα παλιό (αυθαίρετο) θέλει νομιμοποίηση... και όλα άρχισαν κάπως καλά από κάλυψη και δόμηση αλλά στο πίσω όριο του οικοπέδου που συνήθως άφηναν τον υποχρεωτικό ακάλυπτο κατά κανόνα (σύμφωνα με το ΓΟΚ του 55) ένα τμήμα κολλάει στο όριο και στο υπόλοιπο αφήνεται απόσταση μεγαλύτερη του 1μ. (πάλι σύμφωνα με το ΓΟΚ55), σαν να ήθελε να τον έχει σαν προαιρετικό ακάλυπτο για φωτισμό.

 

Αν κάποιος το έχει δει να αναφέρεται πουθενά ή έχει ακούσει κάτι παρακαλώ να με ενημερώσει...

διάβασα το ΓΟΚ του 55 που υπάρχει στα Downloads (να 'ναι καλά όποιος τον έβαλε γιατί βοήθησε πολύ) αλλά δεν βρήκα κάτι να αναφέρεται ρητά - μπορεί σ'αυτό το τελευταίο να κάνω και λάθος οπότε θα το ξαξαδώ αλλά αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει παρακαλώ να με καθοδηγήσει....

 

Ευχαριστώ πολύ!

 

Υ.Γ. δεν το έβαλα στα αυθαίρετα γιατί ρωτάω για το ΓΟΚ αλλά αν θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει ενότητα ... συγνώμη για το μπέρδεμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.