gmillas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Σας έχει τύχει όμως κάποια ανάλογη περίπτωση και μετά να του έχει γίνει καταγγελία ? Τι γίνεται τότε ? Το κλείνουν το κατάστημα ?
ggeorge Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο αλλα.... διαβασε το ΦΕΚ 230 Β του 2012 , αρθρο 1 και 2 και θα δεις οτι ειναι το τελευταιο που σε ενδιαφερει.... Κυρωσεις σε μηχανικους... Δεν αναφερει ακριβως "λαθος" σε σχεδιο αλλα κατι παρομοιο μπορει να βρεθει... Για το αρτοποιείο φανταζομαι οτι αν αποδειχτει οτι το κτηριο είναι ακαταλληλο ισως να δοθει προθεσμία για μεταφορα σε αλλο χωρο... Και μετα απο την παροδο του χρόνου ... κλεισιμο. Αλλα αυτο είναι εκτιμηση δικη μου, δε ξερω τι γινεται .... Βεβαια για να βρει ο καταγγελων ολες αυτες τις λεπτομερειες πρεπει να είναι μηχανικος και να εχει και σχεδια του κτηριου... Αλλιως σιγα μη καταλαβει.. ειναι ρισκο παντως... εστω και μικρο...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2013 Αν και οι αρτοποιοί συνηθίζουν να αλληλοκαρφώνονται θα συμφωνήσω κι εγώ πως πρέπει κάποιος να ξέρει πως είναι 2,85 το ύψος και όχι 3 m.
ksm Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2013 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .Ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα που κολλαω για αδειοδοτηση αρτοποιειου¨" 1.Πως υπολογιζεται ο χωρος εκκλιβάνισης? 2.Σε ενα κλιβανο επιφανείας με παραγωγικότητα 1880 kgr/24 ωρο που δουλευει με φυσικο αεριο ποσο μπορει εκ πειρας να ειναι η κινητηρια και η θερμικη(υπάρχει?) ισχύ? 3.Στα σχεδια που ζητουνται τα μηχανήματα αποτυπωνονται και τα ψυγεια πωλησης(ειναι 2),η τυροπιτιέρα(κραταει ζεστες τις τυροπιτες κ.λ.π.),ο καφεκόπτης,η ταμειακη μηχανη,και το AIR-CONDITION? 4.Απο πείρα ποσο μπορει περίπου να ειναι η κινητηρια και η θερμικη ισχυς ενος ζυμωτηριο,ενος μιξερ,ενος ψυγειου οπως ειναι τα διαφημιστικα για αναψυκτικα ,γαλατα κ.λ.π.? ευχαριστω!!
ggeorge Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2013 καλησπερα 1. είναι ο χωρος μπροστα απο τον κλιβανο. Κοιτα να είναι οσο απαιτειται. Στο σχεδιο δειξε το πχ με διακεκομενες γραμμες (φανταζομαι θα είναι ενιαίος με κλιβανο και ζυμωτηριο, αφου μπορεις) 2. Δες αν εχει ταμπελακι. Βαλε το μοντελο στο google. Ρωτα τον κατασκευαστη (αν δε τα εκανες ολα αυτα) Κατι θα βρεις. Θερμικη βαζεις μηδεν (φυσικο αεριο) κινητηρια συνηθως 2-3 αναλογα.... (σε κατι περιστροφικους τα βλεπω αυτα τα νουμερα. Ισως να μην ισχυουν) 3. Ταμειακη και ερκοντισιον σιγουρα οχι. Τυροπιτιερα το γυαλινο με τα ραφακια στη βιτρινα; Υπερβολη το βλεπω... Ψυγεια μπορεις να τα βαλεις... 4. Ζυμωτηριο 2 , 3, 4 το πολυ. εκτος και αν ειναι κανενα θηριο . Θερμικη μηδεν μιξερ μαλλον λιγοτερο... ψυγειο δε ξερω. Ολα εχουν ταμπελακια που μπορεις να τα δεις ομως... Εκτος και αν ειναι πολυ παλια....
ksm Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2013 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!.ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΗΚΑ.
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2013 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .Ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα που κολλαω για αδειοδοτηση αρτοποιειου¨" 1.Πως υπολογιζεται ο χωρος εκκλιβάνισης? 2.Σε ενα κλιβανο επιφανείας με παραγωγικότητα 1880 kgr/24 ωρο που δουλευει με φυσικο αεριο ποσο μπορει εκ πειρας να ειναι η κινητηρια και η θερμικη(υπάρχει?) ισχύ? 3.Στα σχεδια που ζητουνται τα μηχανήματα αποτυπωνονται και τα ψυγεια πωλησης(ειναι 2),η τυροπιτιέρα(κραταει ζεστες τις τυροπιτες κ.λ.π.),ο καφεκόπτης,η ταμειακη μηχανη,και το AIR-CONDITION? 4.Απο πείρα ποσο μπορει περίπου να ειναι η κινητηρια και η θερμικη ισχυς ενος ζυμωτηριο,ενος μιξερ,ενος ψυγειου οπως ειναι τα διαφημιστικα για αναψυκτικα ,γαλατα κ.λ.π.? ευχαριστω!! Καλημέρα! 1. Σελίδα 555 στο Ν. 3526/2007 θα υπολογίσεις τα απαραίτητα τετραγωνικά, ανάλογα τη δυναμικότητα του κλιβάνου που έχεις στην περίπτωση σου. Από εκεί γενικά θα υπολογίσειςτο απαιτούμενο εμβαδόν όλων των χώρων. Για το ποιος χώρος είναι στην πράξη στο είπε ο Γιώργος. 2. Χωρίς να είναι τίποτα φιξ, εγώ θυμάμαι ότι σε έναν ηλεκτροκίνητο κλίβανο είχα 1950 kg ημερησίως και είχα βάλει περίπου 2kW κινητήρια. Θερμική είχα βρει, δε θυμάμαι... 28 νομίζω... Γιώργιο γιατί λες θερμική 0; 3. Συμφωνώ με Γιώργο. Δε νομίζω ότι χρειάζονται.. Εγώ προσωπικά σε τελευταία άδεια δεν τα έδειξα καθόλου και δε μου τα ζήτησαν. 4. Εγώ μόλις άνοιξα το σχέδιο που είχα δώσει και είδα ότι είχα δώσει τις ακόλουθες τιμές. Ζυμωτήριο 2,20, κύλινδρος το ίδιο, μίξερ 2,40. Θερμική μηδέν σε όλα. Από τα μηχανήματα φυσικά δεν μπορείς να βρεις τπτ, γιατί συνήθως πάντα είναι παμπάλαια και δεν βρίσκεις ούτε ταμπελάκια ούτε κατασκευαστλες ούτε τπτ. Εγώ τις τιμές αυτές τις είχα βάλει προσεγγιστικά, κάποιες από googlάρισμα, κάποιες μου τις είπε ο Γιώργος. Τους το εξήγησα και στο Ανάπτυξης και έδειξαν κατανόηση... Γιώργο και μία ερώτηση άσχετη, για αρχές HACCP μιας και έχουν μπει και στους φούρνους κλπ. αλλά και γενικά σε όλες τις άδειες μαγαζιών που έχουν να κάνουν με τρόφιμα. Όταν ζητάνε διάγραμμα ροής, δίνεις αυτά τα έτοιμα και τυποποιημένα που υπάρχουν σε κάποια έντυπά ή πρέπει να το προσαρμόσεις στα πλαίσια της επιχείρησης και να βάλεις και συγκεκριμένα υλικά και άλλες λεπτομέρειες. ΠΧ αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα φούρνο. Αν το γενικό πρότυπο του διαγράμματος ροής λέει πρώτες ύλες, μπορώ να το αφήσω έτσι ή πχ θα βάλω αλεύρι στην περίπτωση του φούρνου; Εγκυκλοπαιδική είναι η ερώτηση... Γιατί έχω ακούσει να λένε μερικοί ότι είναι λίγο τυπικό το διάγραμμα ροής και ότι ζητάνε απλά το έντυπο το τυποποιημένο στο υγιεινής και άλλοι να λένε ότι πρέπει να βάλει με κάθε λεπτομέρεια το τι γίνεται στην υπό μελέτη επιχείρηση. Έχεις εικόνα;
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Καλημέρα! Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει διάταξη για αρτοποιεία σε οικισμούς κάτω από 2000 κατοίκους, η οποία μειώνει πάνω από 30% το εμβαδόν των απαιτούμενων χώρων. Ισχύει; Ξέρει κανείς αν υπάρχει τέτοια διάταξη;
mkara Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 (edited) καλημερα, επειδη θεμα με το υψος εχω και γω.. (το πρατηριο και το ζυμωτηριο ειναι 2,95 και ο χωρος με τον κλιβανο ειναι 2,88) για να μην φερω και στησω τα μηχανηματα και κανω ολη τη διαδικασια και μετα ερθει το υγειονομικο ρωτησα τους ανθρωπους εκει εαν μπορουν να ερθουν να το δουνε πρωτα.. ηρθαν το ειδαν και μου ειπαν οτι ειναι ενταξει... δεν εβγαλαν και μεζουρες δλδ αλλα δε νομιζω στον τελικο ελεγχο να μου πουνε τπτ..οχι οτι ο 1ος ελεγχος με καλυπτει πληρως.. στις τομες παντως το υψος φαινεται καθαρο 3μ..δλδ τα πλακακια-γρανιτες το εχουν ριξει λιγο... δεν ξερω εαν θα εχω προβλημα μετα.. ελπιζω να βοηθησα.. Edited Μάιος 17 , 2013 by mkara
ggeorge Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 (edited) καλημερα Μολις είδα τα τελευταια μηνυματα. Συγνωμη για την καθυστερηση (Λογω μεγάλης βδομαδας και Πασχα μηνυματα που γραφτηκαν τότε τα εχω χασει. Δεν είχα ιντερνετ και γενικα εχω και μια δυσκολια παρακολουθησης.... ) Fade2Black θερμική υπολογιζουμε μονο οταν ο κλιβανος ειναι ηλεκτρικος. Αυτος είχε υγραεριο οποτε δεν το υπολογιζουμε στη συνολική οσο και να εχει (σιγουρα εχει) Για το haccp είναι θεμα υπαλληλου ισως τι ζηταει. Σε αρτοποιείο εχω καταθεσει ενα τυπικο οπως λες και δεν είχα προβλημα. Σε εργαστηριο ζαχαροπλαστικής που ειχε πολλες πρωτες υλες και διαφορετικες διαδικασιες εκει το εκανα πιο συνθετο dimitrispsi Ειναι παλιος ο νομος. Εχει καταργηθει. Παντου τα ιδια τετραγωνικά πλεον... EDIT Αυτος ο νομος που λεω εγω είναι για 10.000 κατοικους και εχει καταργηθει. Δε νομιζω να υπαρχει κατι αλλο παντως Edited Μάιος 17 , 2013 by ggeorge
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα