kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2015 Και σε δικιά μου περίπτωση το όχημα ελέγχθηκε από το υγειονομικό . Τώρα για την τυποποίηση θα σου έλεγα να ρωτήσεις καλύτερα τον σύλλογο αρτοποιών , το υγειονομικό πες στον πελάτη να ρωτήσει έναν προμηθευτεί αν θα του ζητηθεί και κάποιου είδους πιστοποίηση hacp πχ. ;¨Όχι από κάποια υπηρεσία αλλά φαντάζομαι όταν κάποιος θέλει να μπει σε ένα μεγάλο souper market δεν μπαίνει έτσι απλά με μία άδεια λειτουργίας.
lydia1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Καλημέρα σας θα ήθελα τα φώτα σας μιας και δεν έχω ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι, σε αλλαγή ιδιοκτησίας φούρνου χρειάζεται νέα άδεια λειτυργίας, στο τμήμα ανάπτυξης που πήγα δεν ήταν ξεκάθαροι για τα χαρτια που θέλανε και επειδή ο πελάτης με πιέζει να του πω τώρα τιμή για να το αναλάβω θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοήθησει για το ποιά ειναι η διαδικασία. Χρειάζονται όλα τα δικαιολογητικά που ζητούνται στι ν 3526/2007? ή είναι πιο απλή διαδικασία?
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 (edited) καλημερα Αν το αρτοποιείο εχει άδεια σε ισχυ και δε του λείπουν πιστοποιητικα (η εχουν λήξει) η διαδικασία γινεται πανευκολα (και χωρις μηχανικο) Δυο υπευθυνες δηλώσεις (παλαιου και νεου ιδιοκτήτη) και ενα ερωτηματολόγιο Αδεια δε θα βγει. Μαζι με αυτα κανεις και μια αίτηση που γνωστοποιείς την εναρξη λειτουργίας στο νεο φορέα. Αν αλλαξει ο Υπευθυνος αρτοποιίας θελεις και δυο ακομα. Και καποιο έγγραφο που πιστοποιείται η εμπειρια του (πχ ενσημα ΙΚΑ, βεβαιωση ΤΕΒΕ). Ισως να σου ζητησουν και μια ακομα για τα μετρα πυροπροστασίας (μιας και αλλαζει ο ιδιοκτήτης) ερωτηματολόγιο Υ.Δ. από τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρείας ότι τηρούνται οι προβλέψεις της ΚΥΑ Φ15/οικ.1589/104 (ΦΕΚ 90Β’/2006). Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ο υπεύθυνος αρτοποιίας της δραστηριότητας ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει ένα από τα παρακάτω προσόντα: δίπλωμα διετούς επαγγελματικής σχολής αρτοποιίας και πρακτική εξάσκηση τουλάχιστον ενός έτους σε επιχείρηση αρτοποιίας, η οποία θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση είτε αντίστοιχων ενσήμων ασφάλισης, είτε σχετικής βεβαίωσης του οικείου Ασφαλιστικού Οργανισμού, ή προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών (3) ετών ειδικευμένου εργάτη επιχείρησης αρτοποιίας, η οποία θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση είτε των αντίστοιχων ενσήμων ασφάλισης, είτε σχετικής βεβαίωσης του οικείου Ασφαλιστικού Οργανισμού ή προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών (3) ετών με την παροχή υπηρεσιών παραγωγικού χαρακτήρα ως: οικογενειακού συνεργάτη, συνδεόμενου με α’ ή β’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης του αρτοποιείου. Εταίρου επιχείρησης αρτοποιίας, όπως θα προκύπτει από επικυρωμένο καταστατικό της επιχείρησης, και η διάρκεια της προϋπηρεσίας θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση ενσήμων ασφάλισης, είτε βεβαίωσης του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 αποδοχής των καθηκόντων υπεύθυνου αρτοποιίας υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο αρτοποιίας στην οποία θα δηλώνεται η ανάληψη των καθηκόντων του και ότι αναπτύσσει την εν λόγω δραστηριότητα μόνο στη συγκεκριμένη εγκατάσταση αρτοποιίας. Υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του παλιού και του νέου φορέα στις οποίες δηλώνεται ο νόμιμος τρόπος με τον οποίο περιήλθε η κυριότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού ή το δικαίωμα εκμετάλλευσης της δραστηριότητας στο νέο φορέα και υπεύθυνη δήλωση του νέου φορέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας της εγκατάστασης ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ, ΑΥΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΕΙΝΑΙ 100% ΝΟΜΙΜΟ. Αν εχει κανει αλλαγες απο την τελευταία αδεια (99% των περιπτωσεων, θα τραβας τα μαλλια σου με αυτα που θα δεις) τοτε αλλαζουν τα δεδομενα.... Edited Ιούλιος 11 , 2016 by ggeorge 1
lydia1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!Ο φούρνος όπως σας είπα είναι ίδιος ακριβώς και με τον ίδιο εξοπλισμό όπως βγήκε η άδεια το 1995,ζήτησα και περιμένω το φάκελο για να δώ αν έχει λήξει κάποια μελέτη. Γνωρίζετε μήπως αν περνάει για έλεγχο ο εφετ και αν υπάρχει περίπτωση να του πουν ότι δεν πληρεί τις προδιαγραφές γιατί τα μηχανήματα του είναι του 95? Γιατί με ρώτησε ο πελάτης και δεν το γνωρίζω καθόλου!! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2016 Η Δ/νση αναπτυξης δεν ενημερωνει τον ΕΦΕΤ. Αν ενημερωνεται απο τη ΔΟΥ δε το ξερω (αν και το αποκλείω, δεν υπαρχει καμια περιπτωση ) Η δ/νση αναπτυξης αν η βεβαίωση καταλληλοτητας απο τη Δ/νση δημοσιας υγείας ειναι πολυ παλια ΙΣΩΣ (δυσκολο και αυτο) να τους πει να περασουν για να το ξαναδουν. Αλλα αυτοι δεν κοιτανε μηχανηματα. Δεν υπαρχει κατι που να λήγει πλεον. Δε χρειαζεται έγκριση περιβαλλοντικών όρων πλέον, ουτε και πιστοποιητικο πυροπροστασίας (εκτος και αν έχει δεξαμενη υγραερίου).οποτε αν εχει τα ιδια μηχανηματα και ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ιδια διαρίθμηση) ειναι απλη διαδικασία
vadimi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2016 Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει την άδεια ενός αρτοποιείου και από το υγειονομικό μου ζήτησαν μαζί με το διάγραμμα ροής και μία τεχνική έκθεση... Μήπως έχει υπόψιν του κανείς κάποιο υπόδειγμα τέτοιας τεχνικής έκθεσης?
deathlok Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2016 ε να γράψεις καμία παπάτζα....( πάντως όταν δεν καταλαβαίνεις τι ζητάνε καλό είναι να τους ρωτάς παρά να λες ναι ναι και μετά να ψάχνεσαι) βάζω μία από εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που έκανα πρόσφατα (αντιγράψτε ελεύθερα) Τεχνική Περιγραφή Εγκατάστασης Εγκατάσταση: Εργαστήριο Παραγωγής Νωπών Ειδών Ζαχαροπλαστικής & Γλυκισμάτων Τοποθεσία: Ιδιοκτησία: Η παρούσα τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης εργαστηρίου παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων συνοδεύει το διάγραμμα ροής επί των σχεδίων και αναλύει την παραγωγική διαδικασία από την παραλαβή των α’ υλών μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος και τη διάθεση αυτών. Οι χρησιμοποιούμενες πρώτες είναι: Αλεύρι, βούτυρο, λάδι, μαγιά, ζάχαρη, σουσάμι, μαύρο σουσάμι, μαχλέπι, αυγά, βανίλια, μαστίχα, κακάο, αλάτι, αμύγδαλα και καρύδια. Τα τελικά παραγόμενα προϊόντα είναι: Τσουρέκι, ατσμά, κουλούρια, προφιτερόλ, κρέμα αμυγδάλου, ασουρέ και μπακλαβάς. Οι πρώτες ύλες παραλαμβάνονται από την πόρτα που είναι παράπλευρος της κυρίας εισόδου από το προσωπικό του εργαστηρίου και τοποθετούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις διατήρησης τους, στο περιβάλλον στον χώρο αποθήκευσης Α’ υλών, σε ψύξη ή σε κατάψυξη στις ανάλογες συσκευές (καταψύξεις και ψυγεία). Οι πρώτες ύλες προετοιμάζονται για την παραγωγική διαδικασία από το προσωπικό σε πάγκους εργασίας από μάρμαρο και ανοξείδωτο ατσάλι. Εκεί γίνεται κοσκίνισμα αποφλοίωση και τεμαχισμός των πρώτων υλών. Αφού οι πρώτες ύλες έχουν έρθει στην επιθυμητή μορφή γίνεται ανάμιξη αυτών στο ηλεκτρικό μίξερ ή στα ζυμωτήρια. Κατόπιν το μείγμα τοποθετείτε στο πάγκο εργασίας ώστε να διαχωριστεί και να μορφοποιηθεί κατάλληλα πριν την ψήσιμο. Το τελικά διαμορφωμένο μείγμα τοποθετείται για προθέρμανση αν αυτό απαιτείται και τελικά εντός του κλιβάνου για ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο τοποθετείται εκ νέου σε πάγκο εργασίας για να κρυώσει όπου τοποθετούνται το σιρόπι, η κρέμα ή διάφορες γαρνιτούρες. Όταν η παραγωγική διαδικασία τελειώσει τα τελικά προϊόντα συσκευάζονται και τοποθετούνται στο χώρο διάθεσης έτοιμων προϊόντων (στο περιβάλλον εντός προθηκών ή σε ψυγείο) για πώληση (λιανική χονδρική). Ο μηχανικός
vadimi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2016 Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια "deathlok"....!!!!
ΗΛΙΑΣ Ζ. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε..το υγειονομικό μου ζήτησε εκτός απο το διάγραμμα ροής και μία μελέτη κρίσιμων σημείων (μου είπαν κάτι τύπου HASP)..Γνωρίζει ψκανείς τι γράφουμε ή κάποια πρότυπη μελέτη?
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2017 Αν θυμάμαι καλά αφορά σε μια τεχνική έκθεση που αφορά στις προληπτικές διαδικασίες αυτοελέγχου που ακολουθούνται για να αποφευχθεί η επιμόλυνση κάποιου σκευάσματος από ακατάλληλα υλικά/ουσίες ή και άλλα σκευάσματα. Δεν μπορείς πχ να ζυμώνεις ψωμί χωρίς γλουτένη πάνω στον -ακαθάριστο- πάγκο που νωρίτερα έφτιαξες τυρόπιτες. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω τώρα, πάντως δεν είναι κάτι δύσκολο... Ψάξε για HACCP κι αν δεν βγάλεις άκρη ξαναρώτα. (εκτός αν απαντήσει άλλος συνάδελφος) 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα