Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια αρτοποιείου


Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

είναι η νέα βεβαίωση σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600 που αναφέρει ο deathlok και συγκεκριμένα σύμφωνα με το εδάφιο γ παρ. 1 του άρθρου 2:

".......βεβαιώνω ότι ο....... χώρος........... επί της Οδού.......και Αριθμό ......μπλα μπλα μπλα....πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κυρίας χρήσεως σύμφωνα με τον Οικοδομικό Κανονισμό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, του Κανονισμού Πυροπροστασίας και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων για την αιτουμένη χρήση. Τα νομιμοποιητικά στοιχεία, αντίγραφα των οποίων συνοδεύουν την παρούσα βεβαίωση και κατατίθενται, είναι τα εξής:

-  .........
-  .........
-  .........

-  ........."
 
Επίσης έχουν εκδοθεί και:

α) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824 (ΦΕΚ Β 3402/2013) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Κατηγορίας III της Υγειονομικής Διάταξης)-Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.)
 
β) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825 (ΦΕΚ Β 3403/2013) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Π.Υ.Υ.Ε.) - Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε)

Από παραγωγή Φ.Ε.Κ. έχουμε και πρωτογενές πλεόνασμα και δευτερογενές και απ' όλα...πρώτοι και με διαφορά...
Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

αρ 1 παρ α

ονομ επιθετο ιδιοκτητων

θεση οδος τκ

βαλε και οτ και βαλε και τμ συνολικα στεγασμενα

 

αρ 2 παρ ζ

 

περιγραφη "μικρη" διαδικασίας "όπου" απαιτειται

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχουν εκδοθεί και:

α) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824 (ΦΕΚ Β 3402/2014) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (Κατηγορίας III της Υγειονομικής Διάταξης)-Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.)

 
β) Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825 (ΦΕΚ Β 3403/2014) - Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Π.Υ.Υ.Ε.) - Ένταξη των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε)

 

Αυτά τα 2 ΦΕΚ δεν υπάρχουν....κάποιο λάθος σε αριθμό πρέπει να υπάρχει

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Antiermitiano

 

Τώρα τις εκτυπώνω και δεν ξέρω τι γράφουν, αλλα απο περιέγια ήθελα να ήξερα σε τι διαφέρουν οι 2 τωρα τελευραίες σε σχέση με αυτή στις 9/12/13 (ΦΕΚ 3106Β/2013)?

 

Οι άνθρωποι δεν παίζονται....μάλλον για να δείξουν οτι παράγουν έργο στα καθίσματα της βουλής :mrgreen:

 

Θα τις διαβάσω και θα τα πούμε

Link to comment
Share on other sites

Antiermitianos, το κείμενο αυτό το βρήκα στο ΦΕΚ απλά γενικά θεωρώ πως όλο το ΦΕΚ αναφέρεται σε αδειοδότηση ΚΥΕ με αδειοδότηση από το δήμο και όχι σε επαγγελματικά εργαστήρια που είναι το αρτοποιείο και αδειοδοτούνται από την διεύθυνση ανάπτυξης.

 

Επιπλέον η διεύθυνση ανάπτυξης ζητάει κατόψεις για διαβίβαση στο υγειονομικό (προφορικά σου λένε και για το διάγραμμα ροής) και δεν ζητάει άδεια οικοδομής ή κάποιο άλλο έγγραφο.

 

Τέσπα θα γράψω κάτι να υπάρχει να ξεκολλήσει από το ανάπτυξης και όταν αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν το διορθώνω.

 

Κάτι τελευταίο ο προθάλαμος του w.c. με την καινούργια υγειονομική ΦΕΚ 2718/2012/β (Υ1γ/Γ.Π./οικ 96967) δεν έχει διαστάσεις συγκεκριμένες έτσι δεν είναι; Αρκεί να έχει ένα νιπτήρα.

Link to comment
Share on other sites

πας με τα παλια για 2 λογους

 

ο ενας ο βασικος ειναι οτι λειπει απο την νεα αιβ σε τετοια θεματα θα πας με το παλιο

γιατι αυτο θα κανουν και αυτοι που θα σε ελεγξουν

 

ο δευτερος λογος ειναι οτι μου το πε μια καρδερινα

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, η ουσία είναι οτι με τα 2 νέα προαναφερόμενα ΦΕΚ, εξειδικεύει τις διαδικασίες αδειοδότησεις

Στο μεν πρώτο (ΦΕΚ 3402) τη διαδικασία για ΚΥΕ στα

Οπωροπωλείο

Κρεοπωλείο

Παντοπωλείο

Πτηνοπωλείο

Αυγοπωλείο

Ιχθυοπωλείο

Γαλακτοπωλείο

Πρατήριο Κατεψυγμένων προϊόντων

Καφεκοπτείο

Πρατήριο ελαίων και λιπών

Πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής

Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής

Πρατήριο άρτου

Πρατήριο έτοιμου φαγητού

Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων

Κάβα εμφιαλωμένων ποτών

Κατάστημα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας

Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών,ποτών, ειδών σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας κλπ σε εμπορικά καταστήματα
Παρασκευή και πώληση καφέ πάσης φύσεως σε διερχόμενους πελάτες από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιείων

 

στο δε δεύτερο (ΦΕΚ 3403) για την αδειοδότηση στα ΚΥΕ

Κομμωτήριο
Κουρείο
Κατάστημα περιποίησης χεριών−ποδιών
Εργαστήριο Δερματοστιξίας (tattoo)

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τελευταίο ο προθάλαμος του w.c. με την καινούργια υγειονομική ΦΕΚ 2718/2012/β (Υ1γ/Γ.Π./οικ 96967) δεν έχει διαστάσεις συγκεκριμένες έτσι δεν είναι; Αρκεί να έχει ένα νιπτήρα.

Ναι, δεν καθορίζονται διαστάσεις. Θα λάβεις και τα εξής υπ' όψιν:

 

Απαιτείται αυτόνομο σύστημα εξαερισμού στα αποχωρητήρια, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικού εξαερισμού. Το

  βεντιλατέρ θα τοποθετείται στο κυρίως διαμέρισμα και όχι στον προθάλαμο των αποχωρητηρίων

 

- Τα αποχωρητήρια δε θα πρέπει να ανοίγουν προς την πλευρά χώρων υγιεινής (παρασκευαστήριο, χώροι πλύσης    

   σκευών) ή αποθηκών όπου φυλάσσονται τρόφιμα ακόμα κι αν τα τρόφιμα είναι εντός ψυγείων/καταψυκτών ή ψυχόμενων

   θαλάμων

 

- Ο αριθμός των αποχωρητηρίων και οι διαστάσεις τους καθορίζονται από τον επιχειρηματία βάσει των δυνατοτήτων της

  επιχείρησης και της πολιτικής απέναντι στην εξυπηρέτηση των πελατών, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη

  δυναμικότητα (μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων). Έτσι, ο επιχειρηματίας κατά το σχεδιασμό της επιχείρησης

  θα πρέπει να προβλέπει επαρκή σε αριθμό και διαστάσεις αποχωρητήρια, ώστε η εξυπηρέτηση των πελατών να είναι

  ικανοποιητική αλλά και ώστε να επιτυγχάνεται ικανοποιητικό επίπεδο υγιεινής (χρόνος ενδιάμεσης καθαριότητας)

 

- Για ενιαία αντιμετώπιση από όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες προτείνεται:

 

   Μέχρι 40 άτομα       -> 1 αποχωρητήριο (ανδρών και γυναικών)

   Από 41 μέχρι 120   -> 2 αποχωρητήρια (1 ανδρ. και 1 γυν.)

   Από 121 μέχρι 250 -> 4 αποχωρητήρια (2 ανδρ. και 2 γυν.)

   Από 251 μέχρι 500 -> 6 αποχωρητήρια (3 ανδρ. και 3 γυν.)

 

   Από 501 και πάνω για κάθε μια επί πλέον 500/άδα, ή μέρος αυτής, ατόμων δύο αποχωρητήρια επί πλέον των

   απαιτουμένων για τα 500 άτομα. Ως μέρος της 500/άδας ατόμων θα θεωρείται ο αριθμός ατόμων μεταξύ 100 και 500. Αν

   τα αποχωρητήρια ανδρών υπερβαίνουν τα δύο, η Υγειονομική Υπηρεσία μπορεί, κατά την κρίση της, να επιτρέψει την

   αντικατάσταση κατά το ένα τρίτο αυτών με ουρητήρια υγιεινού τύπου

 

- Αν στα πλαίσια διενεργούμενου υγειονομικού ελέγχου κατά τη λειτουργία της επιχείρησης διαπιστωθεί ότι τα

  αποχωρητήρια δεν είναι επαρκή, επειδή οι πελάτες δεν εξυπηρετούνται σε εύλογο χρόνο, ή ότι τα αποχωρητήρια είναι

  σε διαρκή χρήση και ακάθαρτα, τότε μπορεί να επιβάλλεται από την υγειονομική υπηρεσία η κατασκευή επιπλέον

  αποχωρητηρίων ή η υποχρέωση μείωσης της δυναμικότητας της επιχείρησης

 

- Στα καταστήματα που προσφέρουν τα προϊόντα τους μόνο σε περαστικούς πελάτες και στα καταστήματα αποκλειστικά

   κατ’ οίκον διανομής, δεν καταργείται η υποχρέωση ύπαρξης επαρκούς αριθμού και ανάλογων διαστάσεων

   αποχωρητηρίων πελατών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πελάτες που αναμένουν στο κατάστημα για την

   παραλαβή της παραγγελίας

 

- Σε όλες τις επιχειρήσεις συστήνεται η κατασκευή διαφορετικών αποχωρητηρίων για άνδρες και γυναίκες

 

Τα αποχωρητήρια θα διαθέτουν προθάλαμο, όπου θα εγκαθίσταται ο νιπτήρας για το πλύσιμο των χεριών και ο

  παρελκόμενος εξοπλισμός, δηλαδή (κατ’ ελάχιστο) υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες από χαρτί ή ύφασμα μιας χρήσης ή

  αεροστεγνωτήρας χεριών και κλειστός κάδος απορριμμάτων με κάλυμμα που ανοίγει ποδοκίνητα ή με φωτοκύτταρο

 

Στο νιπτήρα θα παρέχεται κάθε στιγμή κατά τη λειτουργία της επιχείρησης ζεστό νερό. Συστήνεται οι βρύσες των

   νιπτήρων να είναι ποδοκίνητες ή με φωτοκύτταρο, όμως θα πρέπει να παραβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης της

   θερμοκρασίας του νερού από τον πελάτη (π.χ. με μίκτη)

 

Μεταξύ του προθαλάμου και του κυρίως διαμερίσματος θα μεσολαβεί πόρτα που θα μπορεί να κλειδώνει. Πόρτα θα

  υπάρχει και στην είσοδο-έξοδο του προθαλάμου. Οι πόρτες και τα κουφώματα θα έχουν καλή συναρμογή και δε θα

  αφήνουν κενά πάνω ή κάτω και στα πλαϊνά. Οι πόρτες αυτές δε θα επιτρέπουν την οπτική επαφή με το εσωτερικό των

  χώρων του προθαλάμου και του αποχωρητηρίου. Κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να επιφέρει αρνητική γνωμοδότηση της

  Υπηρεσίας για χορήγηση άδειας

 

- Ο προθάλαμος μπορεί να είναι κοινός κατά την κρίση του επιχειρηματία, αλλά θα υπάρχει επαρκής αριθμός νιπτήρων,

   τουλάχιστον ανάλογος του αριθμού αποχωρητηρίων

 

- Όλοι οι χώροι των αποχωρητηρίων και των προθαλάμων τους θα φωτίζονται και θα αερίζονται επαρκώς, είτε φυσικώς,

  είτε τεχνητώς. Για τον τεχνητό αερισμό θα τοποθετείται υποχρεωτικά κατάλληλη εγκατάσταση αερισμού (απαγωγός

  σωλήνας επαρκούς διαμέτρου με εξαεριστήρα)

 

- Τα τοιχώματα, οι πόρτες και το δάπεδο των αποχωρητηρίων θα είναι επενδυμένα με υλικά που επιτρέπουν τον  

   καθαρισμό με υγρή μέθοδο. Θα εξασφαλίζουν στεγανότητα και αντοχή στη χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών

   σκευασμάτων

 

- Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θα συνδέονται αποκλειστικά με το σύστημα αποχέτευσης, όπως προβλέπουν οι

  ισχύουσες Πολεοδομικές Διατάξεις. Θα εξασφαλίζουν την πλήρη και ταχεία απομάκρυνση των λυμάτων χωρίς διαφυγές

  και την αποτροπή δημιουργίας οσμών (π.χ. σιγμοειδείς σωλήνες όπου απαιτείται)

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.