thkiparissi Δημοσιεύτηκε September 13, 2011 at 10:46 πμ Δημοσιεύτηκε September 13, 2011 at 10:46 πμ Μπορείς να βρεις ότι ζητάς στον Νόμο 3526_ΦΕΚ Α_24/9.2.2007 Παταγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας και συναφείς διατάξεις Θέλω να κάνω κάποειες ερωτήσεις για την έκδοση αδείας αρτοποιείου. 1) Απάιτούνται συγκεκριμένα τετραγωνικά για τον χώρο πώλησης, το εργαστήριο, τα αποδυτήρια κ.τ.λ.; 2) Αν απαιτούνται αυτό έχει σχέση με την παραγωγή του αρτοποιείου, δηλ. αν π.χ. έχει παραγωγή 1000κιλά ψωμί τη μέρα; 3) Ποιοι χώροι απαιτούνται να υπάρχουν (εργαστήριο, χώρος πώλησης, φούρνος, αποδυτήρια κ.τ.λ); Ελπίζω κάποιος να μπορεί να απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1
ggeorge Δημοσιεύτηκε September 13, 2011 at 10:52 πμ Δημοσιεύτηκε September 13, 2011 at 10:52 πμ μηπως γνωριζει καποιος που μπορω να βρω τα παλια ελαχιστα εμβαδα οχι του Ν.3526/07 για αρτοποιειο? το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις την Δ/νση αναπτυξης γιατι αυτα αλλαζαν συνεχεια. Να τους πεις ημερομηνια που σε ενδιαφερει... Μερικα είναι προεδρικό διάταγμα 25 Αυγ. 1934 Νόμος 726 ΦΕΚ 316 του 1977 (αποδυτηρια απο 9 σε 12 τμ) και οκαδες γινονται κιλα ΦΕΚ 186 Α του 1992 ΒΔ 3-8 1950 αναλογα τον πληθυσμο πανε και τα τετραγωνικα Επειδη εχεις να κανεις με το ποτε αδειοδοτηθηκε, με το τι πληθυσμο είχε η περιοχη τοτε και χιλια δυο αλλα που δυσκολα θα βγαλεις ακρη... καλυτερα ρωτα οπως σου εγραψα παραπανω... 1
Fade2Black Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 08:50 πμ Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 08:50 πμ Καλημέρα, να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα επί του θέματος, μιας και πρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι τέτοιο και έχω κάποιες απορίες. Θέλω άδεια λειτουργίας για ένα φούρνο ο οποίος απλά άλλαξε ιδιοκτήτη και θέλει άδεια ο καινούριος και λίγο πολύ όλα είναι έτοιμα, δεν αλλάξαν πολλά πράγματα στο χώρο. Έχω τελειώσει με τους περιβαλλοντικούς όρους κλπ, και στη φάση που βρίσκομαι τώρα, η υπάλληλος του τμήματος Ανάπτυξης μου ζήτησε να της πάω τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στο άρθρο 5 του ΦΕΚ 1519-1 Αυγούστου 2008. Για την ακρίβεια: 1) α) Για καινούριο κλίβανο βεβαίωση του κατασκευαστή του κλιβάνου με κατηγορία και τύπο κλιβάνου και διαστάσεις κλιβάνου. (δεν ανήκω εδώ μιας και ο κλίβανος δεν είναι καινούριος). β) Για μεταχειρισμένο κλίβανο που δεν είναι εφικτή η προσκόμιση της παραπάνω βεβαίωσης (εδώ ανήκω) θα προσκομίζεται η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 της αιτούσης επιχείρησης. 2) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 αποδοχής των καθηκότων υπευθύνου αρτοποιίας ή εγκατάστασης περάτωσης έψησηςυπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο αρτοποιίας, στην οποία θα δηλώνεται η ανάληψη των καθηκόντων που ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 3526/2007 και ότι αναπτύσσουν την εν λόγω δραστηριότητα μόνο στη συγκεκριμένη εγκατάσταση αρτοποιίας. 3) Το δίπλωμα του αρτοποιού κλπ (εξηγεί σαφώς τι ακριβώς απαιτείται, οκ εδώ. Μπορεί κάποιος να μου πει για το 1β και το 2 τι λένε οι πεύθυνες δηλώσεις; Φαντάζομαι για το 2 αυτό που λέει η πρόταση. Το 1β όμως; Επίσης μου έδωσε η υπάλληλος μία ειδική δήλωση για την απαλλαγή από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.3325/2005 (ΦΕΚ68 Α’). Τι ρόλο έχει αυτή ή δήλωση; Υπάρχει καμία πρότυπη τέτοια δήλωση να δω κάποια πράγματα για να με γλιτώσετε από ένα επιπλέον δρομολόγιο στο τμήμα ανάπτυξης; Σας ευχαριστώ πολύ!
ggeorge Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 10:34 πμ Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 10:34 πμ (edited) Η δηλωση που σου εδωσε η υπάλληλος είναι η αδεια που θα θεωρηθεί στο τελος... Το βασικό είναι να γραψεις τα μηχανηματα που εχεις... και τα στοιχεια του ιδιοκτητη στη πρωτη σελιδα... Τα υπολοιπα γραψε οτι σου κατεβει... (πρωτες υλες πχ αλευρι νερο αλατι κλπ) και διαδικασια παραγωγης (πχ ζυμωμα, εψηση πωληση σε δυο σειρες, δηλαδη ζυμωνω το αλευρι , το κανω το δειχνω... ) Αξια μηχανολογικου εξοπλισμου ρωτα τον ιδιοτητη (δεν εχει σημασια καμια) Καυσιμο κλιβανο κλπ τα ξερεις... Για τη βεβαιωση του κλιβανου γραψε Ο κλιβανος μαρκας ταδε και μοντελου ταδε με παραγωγικες διαστασεις (των ταψιων ειναι αυτες) 1,80 Χ 2 (σε μετρα ειναι) εχει παραγωγιοτητα 1,8 Χ2 Χ 4 (αριθμος ταψιων) Χ 220 (μια σταθερα) = 2800 (πχ) κιλα/24ωρο Ο κλιβανος εχει κινητηρια ισχυ 2 Κw (περιπου τοσο εχουν, δες ταμπελακι) και θερμικη (μονο αν ειναι ηλεκτρικος θα το γραψεις) 40 (παλι απο τεμπελακι το βλεπεις... ) Αν συμπληρωσεις τη δηλωση στειλε τη μου να τη δω αν θελεις... δεν εχω καποια να σου στειλω τωρα Edited January 20, 2012 at 10:36 πμ by ggeorge 1
deathlok Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 04:31 μμ Δημοσιεύτηκε January 20, 2012 at 04:31 μμ (edited) διάβασε την νομοθεσία που είναι για τα αρτοποιεία χωρίζει τους κλιβάνους σε δύο (ή τρεις κατηγορίες) και εξηγεί πως τους μετράμε. Ε μετά μετράς το φούρνο και βγάζεις παραγωγηκότητα. Ως νόμιμος εκπρόσωπος του αρτοποιείου επί της οδού , εγκαταστάθηκε μεταχειρισμένος αρτοκλίβανος επιφανείας κυκλοθερμικός. Οι διαστάσεις του αρτοκλίβανου είναι α x β (μήκος x πλάτος πλάκας έψησης) 1,80m x 2,00m και διαθέτει v = 4 ορόφους. Ο συντελεστής παραγωγικής δυναμικότητας καθορίζεται απο το ΦΕΚ 1519 Β 2008 Σ.Δ.Π.=220 κιλά/τ.μ./24ώρο. Η παραγωγικότητα του φούρνου προκύπτείση με 1,80 x 2,00 x 4 x 220 = 3.168 κιλά/24ωρο Edited January 20, 2012 at 04:33 μμ by deathlok 1
Fade2Black Δημοσιεύτηκε January 23, 2012 at 10:04 μμ Δημοσιεύτηκε January 23, 2012 at 10:04 μμ Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!! Πολύ επεξηγηματικοί!
manost Δημοσιεύτηκε February 28, 2012 at 10:07 πμ Δημοσιεύτηκε February 28, 2012 at 10:07 πμ (edited) Καλημέρα , Στο 3526/07 η μικρότερη κατηγορία βάση παραγωγής είναι <3.000kg/24h , Ταυτόχρονα στον 3853/2010 κάνει λόγο και για κλίβανους παραγωγής κάτω και από 3.000kg/24h. Για των υπολογισμό των επιφανειών υπάρχει και κατηγορία μικρότερη των 3.000kg ή από εκεί και κάτω όλα ίδια ανεξαρτήτως δυναμικότητας κλιβάνου ? Edited February 28, 2012 at 10:08 πμ by manost
ggeorge Δημοσιεύτηκε March 13, 2012 at 01:45 μμ Δημοσιεύτηκε March 13, 2012 at 01:45 μμ (edited) μολις είδα την ερωτηση. Προφανως θα εχεις μαθει τι ισχυει πλεον. Αλλα ας γραψω την απαντηση Για αρτοποιεία είναι η μικρότερη κατηγορία. 0-3000 κιλα ανα 24 ωρο Υπαρχουν διαφορες ομως κατηγορίες μεταξυ των 0 και 3000 κιλών για εργαστηρια περατωσης εψησης. (εργαστηρια που παιρνουν μισοψημενη ή κατεψυγμενη ζύμη και ολοκληρωνουν την εψηση) Edited March 13, 2012 at 01:46 μμ by ggeorge 1
tsaxpa Δημοσιεύτηκε April 18, 2012 at 08:39 πμ Δημοσιεύτηκε April 18, 2012 at 08:39 πμ Καλημέρα και χρόνια πόλλα! Ήθελα να ρωτήσω αν τελικά ένα εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών (τραχανάς, χυλοπίτες κτλ) θεωρείται εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων; (2 μηχανήματα θα έχει) και αν τελικά χρειαστεί βεβαίωση καταλληλότητας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι από το Υγειονομικό πρέπει να τηρηθούν τα απαιτούμενα τετραγωνικά;
ggeorge Δημοσιεύτηκε April 18, 2012 at 09:28 πμ Δημοσιεύτηκε April 18, 2012 at 09:28 πμ (edited) κανω edit γιατί εγραψα πράγματα που ήταν λάθος. Απο αγροτικής ανάπτυξης παίρνεις βεβαίωση καταλληλότητας Εχω μια εγκυκλιο της Δ/νσης Αναπτυξης που λεει ξεκαθαρα οτι παραγωγη μακαρονιων (Στακοδ 158,5 που εχει μεσα και τα υπολοιπα, τραχανας χυλοπιτες) δεν παει με το αρθρο 52. της υγειονομικής διάταξης. Επομενως νομιζω οτι δε θα ασχοληθουν με τα τετραγωνικά... Καλό θα είναι βεβαια να ρωτησεις πριν ξεκινησεις τη Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης που θα δωσει τη βεβαίωση. Edited April 18, 2012 at 09:50 πμ by ggeorge
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα