Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

Αλλά να πω την αμαρτία μου δεν την έχω παρακολουθήσει την ιστορία (συνεπικουρούμενος από το ότι καμιά άδεια μου, στο στάδιο που βρίκεται, δεν επηρεάζεται άμεσα). Κυρίως γιατί δεν αντέχω να συζητώ περί σεναρίων και πιθανοτήτων. Ας δημοσιευθεί, ας ισχύσει και σιχτιρίζουμε. Και αν εξετάσουμε το θέμα της Αρχιτεκτονικής αυτού του τόπου υπάρχουν άλλα, μείζονα προβλήματα.

 

υ.γ. και θα ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που είναι αντίθετοι ψήφισαν το τσίρκο που μας κυβερνάει τώρα - γενικά μιλάω, έτσι?

 

Αν ασχοληθείς λίγο με το θέμα φίλε,θα διαπιστώσεις εύκολα τα εξής:

 

1.Το Υπουργείο ΧΑΡΙΖΕΙ πλέον το κλείσιμο του Η/Χ σε τιμή ευκαιρίας.Λέει ότι πάει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μία για πάντα,ενώ στην ουσία σε ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ να κλείσεις τον Η/Χ σου ΑΜΕΣΑ,μιάς κ θα ισχύσει μόνο για 6 μήνες.

 

2.Προτρέπει επίσης ΟΛΟΥΣ όσους έχουν χώρους με διαφορετική χρήση από την Ο.Α. τους κ ήταν μέχρι τώρα νόμιμοι,να τους μετατρέψουν σε κάτι πιό ''συμφέρον''.

 

3.Διαλύει μία για πάντα την έννοια του Η/Χ,θεωρώντας ότι Η/Χ κλείνουν ΜΟΝΟ οι κατασκευαστές,με τους ορόφους φασόν,επιβάλλοντας Η/Χ 1,80 πλάτος.Κ γιατί 1,80 κ όχι 0,50 λέω εγώ?Ή 0,12?Πιό σίγουρο είναι έτσι...:lol: ά ρε σούργελα....

 

4.Δεν είναι σενάριο,αν δεις ειδήσεις του κρατικού καναλιού θα το διαπιστώσεις...Αυτή η διαπίστωση που έκανα είναι από την τροπολογία στο site του Υπουργείου.

 

5.Είμαι υπέρ της ύπαρξης των Η/Χ όχι ως δωμάτια,αλλά ως Η/Χ.Στη χώρα του ήλιου που το Yunani δεν αντέχει χωρίς το μπαλκονάκι του,δεν θα ήταν πολύ όμορφη κ λειτουργική μία βεραντούλα στεγασμένη,έτσι ώστε να πίνεις τον καφέ σου ακόμα κ το χειμώνα όταν βρέχει?Ελάτε σπίτι μου με ανοικτό Η/Χ να δείτε τί σημαίνει Η/Χ κ για ποιό λόγο θεσμοθετήθηκε....Η/Χ που καταλήγει σε εξώστη....

 

6.Το θέμα της Αρχιτεκτονικής αυτού του τόπου συνδέεται άμεσα με τις οικιστικές ανάγκες του,το έχουμε συζητήσει.

 

7.Το τσίρκο που μας κυβερνάει τώρα είναι άλλο ένα τσίρκο,μετά το τσίρκο που μας κυβερνούσε πριν.Τον Οκτώβριο ή το Μάρτιο,θα έρθει άλλο τσίρκο.Άρτος κ θεάματα...!:lol:

Αυτά πάντως φίλε τα έκτροπα είναι ανεξαρτήτως κυβερνήσεως-κατά τη γνώμη μου πάντα....ειναι εξαρτημένα από το ποιόν των ανθρώπων που έχουν τη δύναμη....

 

Την καλησπέρα μου κ συγγνώμη για τα σιχτίρια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί δεν πολεοδομήτε ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ?

Γιατί παραβιάζετε τα Συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών για στέγαση?

Γιατί παραβαίνετε το Νόμο διαρκώς?

ΑΛΗΤΕΣ!!!

Η χώρα να βασίζεται σε Νομοθεσία του '30 και τροπολογίες για τους Η/Χ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

Link to comment
Share on other sites

μου ήρθε και άλλη φλασιά

 

με τις κλειστές θέσεις στάθμευσης που είναι δεσμευμένες συμβολαιογραφικά

και έχουν γινει γραφεία ή διαμερίσματα τι θα γίνει οεώ;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μια μίνι λύση θα ήταν να μην επιτρέπεται εξώστης σε η.χ. Δηλαδή τι χρειάζεται ένας εξώστης σε ένα στεγασμένο "εξώστη"?? Για να τω πω όσο ποιο απλοικά γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να μην επιτρέπεται?

 

Επειδή φοβάται το υπουργείο ότι κάποιος θα παρανομήσει? Δηλαδή ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός θα προκύπτει από το είδος των παρανομιών και πώς αυτές θα αποφευχθούν?

 

Άλλη η λογική του εξώστη, άλλη του ημιυπαιθρίου, άλλη του στεγασμένου χώρου κυρίας χρήσης. Ανά εποχή, ανά ώρα της ημέρας, ανά επιλογή και συνήθεια του χρήστη. Αρκετούς περιορισμούς μας βάζει ο ΓΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

μου ήρθε και άλλη φλασιά

 

με τις κλειστές θέσεις στάθμευσης που είναι δεσμευμένες συμβολαιογραφικά

και έχουν γινει γραφεία ή διαμερίσματα τι θα γίνει οεώ;;;;;;

 

Να ρωτήσεις το φίλο ΜΑΚΑΡ, μάλλον θα μπορεί να σου απαντήσει και σε αυτό

Link to comment
Share on other sites

ο ΣΑΔΑΣ ετοιμάζει επίθεση ως λέει για κατάργηση της τροπολογίας .......πριν καν γίνει ΦΕΚ .....

 

τρεχάτε ελληνόπουλα να πληρώσετε......ΝΤΡΟΠΗ πραγματικά.

 

Επίσης εργολαβος μου είπε χθες......σιγά το 1,80......βάζω διάδρομο από μέσα κοντά στο 1,30 και δεν χτίζω το δρομικό τοίχο και έχω..... 1,80+1,30+0,10 = 3,20 ωραίο δωμάτιο και πάλι.

 

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 

Μπράβο του.Έτσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι:D

Link to comment
Share on other sites

έχω ακούσει 2 εναλλακτικές από κατασκευαστές κι εγώ αλλά δεν τις αναφέρω για να μην καρφωθώ. Απλά είναι συγκλονιστική η ταχύτητα της απατεωνιστικης σκέψης και η βραδύτητα της προληπτικής σκέψης του υπουργείου (αν νομοθετεί ο κάθε άεργος λογικό είναι).

 

Σκληροί έλεγχοι και απλοποίηση του ΓΟΚ. ΤΕΕ ακούει? Ενα δυο ενα δύο ακούει? Καμιά σοβαρή πρόταση θα γίνει? ΔΗΜΟΣΙΩΣ? Να καταλάβει ο κοσμος τι λένε οι μηχανικοί?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι οι κατασκευαστές προβληματίζονται ιδιαίτερα περί του αν ο ημιυπαίθριος χώρος είναι ένα δωμάτιο μόνος του. Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν (κλειστούς) ημιυπαίθριους που (δεν καταλαμβάνουν την επιφάνεια ολόκληρου δωματίου, αλλά) αποτελούν τμήματα κλειστών χώρων. Άρα οι περιορισμοί των διαστάσεων δεν θα εμποδίσουν κανέναν (κατασκευαστή η ιδιώτη) να συνεχίσει την πρακτική του "κλεισίματος" των ημιυπαιθρίων.

Το μέτρο του περιορισμού της υπερύψωσης του υπογείου στο 0.80m και η κατάργηση της δυνατότητας κατασκευής (νόμιμης) κλειστής θέσης στάθμευσης στην πυλωτή χωρίς να προσμετράται στην δόμηση, δημιουργούν προβλήματα στον μελετητή σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης. Ο ισχυρισμός ότι έτσι θα γίνει πιο δύσκολη η αξιοποίηση πυλωτών και υπογείων (ως χώρων κύριας χρήσης) δεν ευσταθεί για τον απλούστατο λόγο πως όποιος παρανομεί για ένα πράγμα ("κλείσιμο" ημιυπαιθρίων) δεν διστάζει να παρανομήσει και για άλλο (όριο του 0.80m).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.