Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανομή μη άρτιου, μη οικοδομήσιμου αγροτεμαχίου εξ αδιαιρέτου χωρίς συναίνεση αυτού που έχει το υπόλοιπο 50%


Sofiafi

Recommended Posts

Μόλις είδαμε ένα ακίνητο (κατοικία και αγροτεμάχιο) που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε. Στην ουσία πρόκειται για 2 ακίνητα εξ αδιαιρέτου και τα 2.  Το πρώτο, εξ αδιαιρέτου 4.000 μ. έχει νόμιμες κατοικίες με οικοδομ. άδεια του 1980 και κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία ( είναι τυφλό και βρίσκεται πίσω από το δεύτερο. Είναι εντάξει και μεταβιβάσιμο. Το δεύτερο και αυτό εξ αδιαιρέτου είναι 3.200 μ. δεν είναι χτισμένο και πλέον δεν μπορεί να χτιστεί αλλά εφάπτεται με το δρόμο και στην ουσία είναι η είσοδος στα πίσω ακίνητα που είναι τα σπίτια (εφάπτονται). Τώρα για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη οι 2 συνιδιοκτήτες δεν μπορούν να συνεννοηθούν για διανομή ( ότι λέει ο μεσίτης). Ακόμη δεν έχω μιλήσει με δικηγόρο και μηχανικό γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αγορασθεί το ακίνητο και να γίνει διανομή του δεύτερου αγροτεμαχίου (περίπου 3.200 μ. μη άρτιο και οικοδομήσιμο) χωρίς τη συναίνεση αυτών που έχουν το υπόλοιπο 50%. Με τη διανομή δημιουργούνται ουσιαστικά 4 αγροτεμάχια τα οποία ανήκουν σε 2 ιδιοκτήτες. Το ένα αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε θα είναι 1.500 μ με οικία νόμιμη και όμορο ακόμη 1.500 μ. εφαπτόμενο με δρόμο . Το άλλο (αυτών που δεν σύμφωνουν στην διανομή) θα είναι 2.500 μ με οικία νόμιμη και ακόμη 1.500 μ κομμάτι εφαπτόμενο με δρόμο.  Μπορεί να γίνει διανομή χωρίς συναίνεση του μη άρτιου, μη οικοδομήσιμου εκτός ζώνης αγροτεμαχίου? Ώστε να προχωρήσω σε συνεννόηση με δικηγόρο και μηχανικό ή όχι, να το παρατήσω να μην μπλέκω?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

"Το πρώτο, εξ αδιαιρέτου 4.000 μ. έχει νόμιμες κατοικίες με οικοδομ. άδεια του 1980 και κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία ( είναι τυφλό και βρίσκεται πίσω από το δεύτερο. "

Αφου εχει γινει συσταση καθετης πριν το 2011    [και πριν το 1992]

καθε "τμημα" χτιζει τα δικα του τμ. αλλα οι υπερβασεις στην μια καθετη δεν επηρεαζουν τον σδ της αλλης.

Να μιλησεις με τον μηχανικο σου και τον συμβ/φο

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα όμως είναι αυτό που γράφω στην επικεφαλίδα. Αν γίνεται διανομή χωρίς συναίνεση αγροτεμαχίου μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου. Το άρτιο που έχει οικοδομηθεί δεν είναι το πρόβλημα....

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εχει γινει νομιμη  συσταση  καθετων

Δεν υπαρχει " μη αρτιο και μη οικοδομησιμο"

Υπαρχουν "τμηματα" που ανηκουν σε διαφορετικους κυριους.

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Sofiafi said:

Αν γίνεται διανομή χωρίς συναίνεση αγροτεμαχίου....

Όχι δεν γίνεται. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.