classicb Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2007 Συνάδελφε ΣτέφανοςΒ θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάποια άλλα πράγματα, για τα μεταλλικά μόνο. 1. Δηλαδή το Scada Pro από σχέδια σου δίνει μόνο τις κατόψεις? Τίποτε άλλο? 2. Τι άλλα σχέδια εκτός από τις κατόψεις χρειάζονται? 3. Εκτός από τα σχέδια, το Scada Pro (σε συνδυασμό με το Scada Fw φαντάζομαι, γιατί τα μεταλλικά στο Pro δεν είναι ακόμα έτοιμα) επαρκεί για να λύσεις ένα μεταλλικό κτίριο? 4. Πως συνδυάζεις 2 ή περισσότερα προγράμματα για την επίλυση ενός μεταλλικού κτιρίου? Παίρνεις την ένταση με το ένα πρόγραμμα και την μεταφέρεις στο άλλο? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2007 Συνάδελφε ήμουν σε ταξίδι και γιαυτό σου απαντώ με καθυστέρηση 1.ακριβώς 2.κατα βάσιν: κάτοψη στέγης και τυχόν ορόφων,όψεις πλαισίων μετωπικών,εσωτερικών για κάθε διαφορετικό πλαίσιο,λεπτομέρειες συνδέσεων,πλάγιες όψεις,τυχόν εσωτερικές περασιές αντιανέμιων και θεμελίωση. 3.για ανάλυση μόνο (δηλαδή εντατικά μεγέθη) το pro επαρκεί,για έλεγχο-διαστασιολόγηση δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω αγοράσει το αντίστοιχο υποπρόγραμμα,αν είναι έτοιμο κ.τ.λ. 4.εγώ λειτουργώ ως εξής:ανάλυση με 1πρόγραμμα--έλεγχος μελών και συνδέσεων και διαστασιολόγηση αυτών με 2 πρόγρ. με μεταφορά των δυσμενέστερων εντατικών μεγεθών --και σχεδίαση με 3 προγρ.σχεδίασης μεταλλικών (χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητο να δουλευει κανείς έτσι)
classicb Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2007 Δηλαδή συνάδελφε ΣτέφανοςΒ, χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα σχεδίασης μεταλλικών? Δεν φτάνει το acad? Μήπως γίνεται πιο γρήγορα η σχεδίαση με το ειδικό πρόγραμμα? Και πιο μου προτείνεις? Από ότι καταλαβαίνω, πρέπει να έχει πολύ δουλειά η σχεδίαση των μεταλλικών, σωστά? (π.χ. όλες οι λεπτομέρειες συνδέσεων). Επίσης, θα ήθελα να σε ρωτήσω και το εξής, γιατί δεν χρησιμοποιείς το Scada fw για τον έλεγχος μελών, συνδέσεων και διαστασιολόγηση? Από ότι ξέρω γίνεται.
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2007 -το acad φθάνει και περισσευει,αν όμως έχεις αρκετά/σύνθετα έργα υπάρχουν προγράμματα για γρηγορότερη/καλύτερη αντιμετώπιση,σχέδια κοπής για μηχανές κ.τ.λ (αν όμως η δουλειά σου το απαιτεί). -Πράγματι μια πλήρης σειρά σχεδίων έχει αρκετή δουλειά. -Για διαστασιολόγηση όπως είπα και σε προηγούμενο μύνημα,προτιμώ το αντίστοιχο υποπρόγραμμα της sofistik-πιστευω ότι και αυτό του fw κάνει καλα τη δουλειά.
classicb Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Γεια σου ΣτεφανοςΒ και πάλι. Θα ήθελα ξανα τα φώτα σου στο εξής : Εκτός από το acad, ποιό άλλο σχεδιαστικό που προτείνεις για την σχεδίαση κατασκευαστικών σχεδίων στις μεταλλικές κατασκευές??
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 θέλω να ξανατονίσω ότι το acad είναι μια χαρά για συνήθης κατασκευές και για ομαλή ροή εργων. Για συνθετες-μεγάλες κατασκευές και αν έχεις πολλα έργα και υψηλότερες απαιτήσεις,τότε και μόνο τότε,χρειάζεται να ψαχτείς για εξιδεικευμένο σχεδιαστικό,τα οποία είναι και ακριβά. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω να πω φίρμες,έστω όμως,υπάρχουν διάφορα,θα αναφέρω 2 , strucad και prosteel
classicb Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Thanks ΣτέφανοςΒ. Κατάλαβα τι λες. Αν και νομίζω ότι η σχεδίαση των συνδέσεων στο Acad παίρνει πολύ χρόνο και είναι επίπονη. Το scada fw βγάζει μόνο τις κατόψεις των μεταλλικών. Με τις συνδέσεις τι γίνεται?
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Γενικά όμως, σχεδόν όλα, τα προγράμματα που αναλύουν συνδέσεις βγάζουν και το αντίστοιχο dxf, που θέλει ανάλογα, λιγότερο ή περισσότερο <<συμμάζεμα>> ή συμπλήρωση ,θα έλεγα καλύτερα
Evan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2007 To steel είναι απαράδεκτο προς το παρόν. Φανταστείτε πως ΔΕΝ κανει κατάταξη διατομών και τις θεωρεί όλες κατηγορίας 3. Με αποτέλεσμα να σου βγαίνει ένα τοναζ τεράστιο. Επιπλέον, δεν μπορείς να βάλεις σε ένα μέλος για την ίδια φόρτιση, φορτία σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις. Που σημαίνει πως δεν μπορείς να εφαρμόσεις τον ευροκώδικα 1 σε ότι αφορά τις ανεμοπιέσεις. Έχω αμφιβολίες επίσης για το πως διαστασιολογεί τη θεμελείωση. Ο έλεγχος συνδέσεων γίνεται με πεπερασμένα στοιχεία άρα δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή εποπτεία. Βέβαια δεν μπορώ να πω αν βγάζει σωστά ή λάθος αποτελέσματα. Το πρόγραμμα παραγωγής σχεδ'ιων είναι τραγικό. Πεταμένα λεφτα. Το support δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμο σε νέους χρήστες. Τώρα τα καλά του. Τον φορέα τον περνάς σχετικά έυκολα. έχει ένα add on που είναι εντελώς παραμετρικό και περνάει κατευθείαν γεωμετρία και φορτίσεις ανέμου και χιονιού. Βέβαια για τα απλά βιομηχανικά μόνο. Το robot δεν το έχω δουλέψει αλλά θεωρείται από τα "γερά" προγράμματα. Αυτό που έχω δουλέψει κατα κόρον είναι το Etabs. Τρομερό πρόγραμμα αλλά με μειονεκτήματα όπως ότι δεν βγάζει καθόλου σχέδια (βέβαια εγώ παντα cad χρησιμοποιώ) και έχει τεύχος μόνο στα αγγλικά. Κατά τα άλλα μπορείς να υπολογίσεις τα πάντα και ΣΩΣΤΑ. Το Φεσπα δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά από το διαφημιστικό βλέπω πως έχει πολλές ευκολίες και γενικά δυνατότητες. Αλλά γενικά τα ελληνικά προγράμματα στις μεταλλικές έχουν δρόμο μπροστά τους.
jim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2007 Εχω δουλεψει λιγο το Μetalcad της Μultisoft, το Robot & το Ιnstant. To πρωτο ειναι αρκετα γρηγορο στην εισαγωγη δεδομενων, το βρισκω αρκετα καλο για βιομηχανικα κτιρια με "κλασικα" σχηματα. Χρειαζεται καποια βελτιωση στο χωρικο του γιατι αν προσπαθησεις να εισαγεις ενα πιο πολυπλοκο σε σχημα κτιριο καπου τα χανει Το δευτερο εχει τρομερες δυνατοτητες, πολυ φιλικο περιβαλλον, μπορεις να δωσεις οτι σχημα θελεις, γρηγορο στην εισαγωγη δεδομενων, κ γενικως διχνει αρκετα πλουσιο κ δυνατο, για να πω την αληθεια δε μου φανηκε κ πολυ ακριβο οπως καποιο συναδελφοι αναφεραν,τουλαχιστον το βασικο πακετο, αντιθετα με το Sofistik που διχνει εξισου δυνατο αλλα μου φανηκε πανακριβο. Το τριτο μου φανηκε λιγο δυσχρηστο κ χρονοβορο. Πρεπει να ειναι καλο προγραμμα αλλα εμενα προσωπικα με κουρασε. Η επιλογη προγραμματος ειναι κατα μεγαλο βαθμο προσωπικη υποθεση. Ηθελα να ρωτησω κατι για τα αποτελεσματα των προγραμματων. Ενω τα περισσοτερα προγραμματα που κυκλοφορουν για σκυροδεμα πραγματοποιουν ολους τους απαραιτητους ελενχους συμφωνα με τον ΕΑΚ (επαρκεια τοιχωματων, ελεγχος θ, ικανοτικο, γωνιακη παραμοφωση γ κτλ) στα αποτελεσματα της δυναμικης αναλυσης, τα αντιστοιχα πργραμματα για μεταλλικες κατασκευες δινουν αντιστοιχα αποτελεσματα? Και για να θεσω καλυτερα το ερωτημα στις μεταλλικες κατασκευες ποιοι ειναι οι απαραιτητοι ελεγχοι? Για παραδειγμα ελεγχος θ απαιτειται σε οποιαδηποτε περιπτωση ή μονο αν δε λαβεις υπόψην επιρροες 2ας τάξεως?Ακομα κ αν δεν τις λαβεις υποψην πρεπει παντα να ισχυει θ<0.2? Αν απαιτουτναι ολοι οι ελγχοι οπως κ στο σκυροδεμα (εκτος βεβαια απο επαρκεια τοιχωματων κ ικανοτικο συμφωνα με το αντιστοιχο q) ποιο προγραμμα πραγματοποιει αυτους τους ελεγχους?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα