Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με οικοδομησιμότητα κάθετης ιδιοκτησίας (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

καλησπερα,μια ερωτηση αν κ δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα μιας κ δεν ειμαι μηχανικος κ δεν γνωριζω κ πολλα απο πολεοδομικα.

Ειμαι ιδιοκτητης οικοπεδου(καθετη ιδιοκτησια) -που το δικο μου κομματι -προερχεται απο ενα μεγαλο ενιαιο εξ αδιαιρετου οικοπεδο που χωριστηκε σε 2 αρτια κ οικοδομισιμα με συμβολαιογραφη πραξη κτλ.

θελω να παραχωρησω το οικοπεδο μου σε ενα μηχανικο για να οικοδομησει,το προβλημα ειναι οτι στο διπλανο οικοπεδο ο ιδιοκτητης εχει ενα παρανομο κτισμα απο τσιμεντολιθο πριν απο το 1935 (εαν εχει σημασια) που ενα μερος του παταει πανω στο πεζοδρομιο,δηλ η οριογραμμη του διπλανου οικοπεδου προεξεχει κ βρισκεται πανω σε Δημοσιο χωρο.(ντουβαρι της περιφραξης+τοιχος του παρανομου κτισματος)

εχω καταλαβει οτι αν δεν τακτοποιηθει αυτο το θεμα δεν θα μπορεσουμε καν να βγαλουμε οικοδομικη αδεια,υπαρχει λυση?αν παω στον Δημο ή στην πολεοδομια θα βρω λυση?

αυτο λογικα δεν θελει κατεδαφιση εστω κ με το στανιο?

δυστηχως, οι διπλανος οικοπεδουχος ειναι συγγενης μου... αλλα ειναι ενας μη συννενοησιμος ηλικιωμενος που δεν προκειται να κανει τιποτα επ αυτου για τους δικου του λογους.

ευχαριστω για οποια βοηθεια

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1. πριν το 1935, και με τσιμεντόλιθους, είναι λίγο(?) αδύνατον..

2. δεν ξεκαθαρίζεις αν είσαι εντός σχεδίου πόλεως ή όχι

3. υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που πρέπει να μας δώσεις, αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα επαρκούν για να πάρεις μια σωστή απάντηση

Το καλύτερο, είναι να απευθυνθείς σε μηχανικό, γνώστη των συνθηκών της περιοχής

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση.

απο τα στοιχεια που εχω στα χερια μου ετσι προκυπτει για την χρονολογια του αυθαιρετου.Ηταν οι παλιες εξωτερικες wc τουαλετες των σπιτιων.Αν αναγραφεται λαθος απο τα στοιχεια που εχω ,λαθος το μεταφερω κ γω.Κληρονομος 3η γενιας ειμαι.

εντος σχεδιου πολεως -Β ζωνη -σε κεντρικο σημειο της πολης.

περιπτωση καθετης ιδιοκτησιας σε εξ αδιαιρετου οικοπεδο,απ οτι εχω καταλαβει απο τα λιγο που το ψαχνω ειναι λιγο-πολυ ''παντρεμενος'' ο ενας ιδιοκτητης με τον αλλο οσον αφορα την χρηση κτλ...

 

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα των πλήκτρων

Didonis

 

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.