Μετάβαση στο περιεχόμενο

NOK άρθρο 7 παρ. 6


Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι!

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με το αρ. 7 του ΝΟΚ (Ν4067/12) και συγκεκριμένα την παρ. 6.

..."6. α) Στα ήδη εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σε εκείνα που εγκρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 περί σχεδίων πόλεων, κωμών και συνοικισμών του κράτους και οικοδομής αυτών κατά την τακτοποίηση, εκτός από τα ελάχιστα όρια προσώπου και εμβαδού κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου πρέπει να εγγράφεται κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια πενήντα (50.00) τ.μ. και ελάχιστη πλευρά πέντε (5.00) μ..

β) Οικόπεδο που δεν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις τακτοποιείται με τα γειτονικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 και του ν.δ. 690/1948 (Α΄ 133). Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή...."

Αν σε ένα οικόπεδο προϋφιστάμενο του 1985 μετά την ρυμοτόμηση δεν έχει την αρτιότητα και δεν εγγράφεται κάτοψη 50μ2, μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο κατ΄ εξαίρεση βάσει της παρ. 6β ή πρέπει να γίνει τακτοποίηση και εκεί δεν απαιτείται να εγγράφονται 50μ2?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

θα το δεις σε συνδυασμο  με το πδ 690/48

- και για το ετος και τον λογο δημιουργιας = κατατμησης

- και για την θεωρητικη μεσοτοιχια.

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, dimitris GM said:

θα το δεις σε συνδυασμο  με το πδ 690/48

- και για το ετος και τον λογο δημιουργιας = κατατμησης

- και για την θεωρητικη μεσοτοιχια.

Εννοείτε το άρθρο 3 του ΠΔ690/48? Το ρυμοτομούμενο οικόπεδο υφίσταται ως έχει τουλάχιστον από το 1919 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση (δηλαδή ως είχε χωρίς απαίτηση εμβαδού) έχει εμβαδόν 102τμ και μετά την ρυμοτόμηση 78τμ αλλά δεν εγγράφεται ορθογωνική κάτοψη.  Το ερώτημά μου είναι όταν λέει «Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή....» σε τι αναφέρεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφόσον ρυμοτομείται αλλάζει και η χρονιά δημιουργίας αφού αλλάζει η γεωμετρία του οικοπέδου. Το φεκ έχει δημοσιευθεί πριν το 85; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.