gnusselt Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 07:27 πμ Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 07:27 πμ Παρακαλώ τους φίλους τοπογράφους να με βοηθήσουν σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Θέλω να κατασκευάσω μια μεταλλική κυκλική δεξαμενή διαμέτρου 25m (από μεταλλικά φύλλα) σε βάση από σκυρόδεμα. Βρίσκω το κέντρο, τραβάω με το νήμα τον κύκλο και σχεδίασα επάνω στην πλάκα το που θα στηθεί η δεξαμενή. Θέλω όμως να σημειώσω κάποιες γωνίες (ορθή ή οξεία) επάνω στον κύκλο. Δεν μπορώ να βάλω.... μοιρογνωμόνιο, οπότε τί κάνουμε; Έψαξα σημειώσεις σε μηχανή αναζήτησης, αλλά δεν βοήθησε και πολύ.
tetris Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 07:32 πμ Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 07:32 πμ Αν η κορυφή των γωνιών είναι το κέντρο του κύκλου, είναι πανεύκολο Απευθύνεσαι σε συνάδελφο (πολιτικό ή τοπογράφο) που διαθέτει γεωδαιτικό σταθμό (total station)
sdtopo Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 09:59 πμ Δημοσιεύτηκε June 1, 2023 at 09:59 πμ Αν δεν σε ενδιαφέρει μεγάλη ακρίβεια, μπορείς να σχεδιάσεις τον κύκλο και τις γωνίες σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα (π.χ. AutoCAD) και να χαράξεις επιτόπου τις γωνίες με τα μήκη των χορδών. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα