jsk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 @biii στο ένα κάνεις οικιακό και στο άλλο κάνεις πάρκο επι στέγης με τα δεδομένα των 20 ετών σύμβαση και KWh στο 0,441€.
tsilena Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 jsk τα ακίνητα είναι όμορα του ίδιου ιδιοκτήτη. Εξαρτάται από τη νομική υπηρεσία της ΔΕΗ πως θα ερμηνεύσει το άρθρο 10 της 2ης ανακοίνωσης.
billlllll Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2010 Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως από τη στιγμή που στο δεύτερο αγροτεμάχιο δεν υπάρχει κατοικία ή επιχείρηση που να στεγάζεται, η αποθήκη από μόνη της δεν θα μπορεί (λογικά) να χρησιμοποιηθεί για το ειδικό πρόγραμμα στις στέγες. Στην περίπτωση όμως που το αγροτεμάχιο μεταβιβαστεί, μαζί με την αποθήκη φυσικά, και αυτή δηλωθεί ως επαγγελματική αποθήκη σε υπάρχουσα επιχείρηση εκείνου που θα την αποκτήσει; Θα μπορεί τότε αν η επιχείρηση ανήκει στις πολύ μικρές επιχειρήσεις να τη χρησιμοποιήσει για εγκατάσταση <10kw ; Φυσικά θα αλλάξει και το όνομα στον μετρητή της ΔΕΗ. Έτσι θα 'γλιτώσουμε' το φπα, αλλά θα υπάρχουν φυσικά οι επιβαρύνσεις της μεταβίβασης. Τι λέτε τώρα ;
Albireo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Οι τρακερς δεν μπαίνουν με ΕΕΜΚ αλλά με ΕΕ. Η Έγκριση Εργασιών καταργήθηκε από τον Ν. 3851, Αρθρο 9, παράγραφος 8, η οποία τροποποιεί τις προηγούμενες (τροποποιητικές, με την σειρά τους) διατάξεις με τις οποίες είχε θεσπιστεί η ΕΕ. billllll, απαντάω με επιφυλάξεις μέχρι να βρεις κάτι πιο τεκμηριωμένο : σίγουρα μπορείς πλέον να βάλεις πάνελ στις στέγες και των βοηθητικών κτισμάτων, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να βάλεις μόνο στο βοηθητικό, και αν η αποθήκη επιχείρησης με ρολόι της ΔΕΗ θεωρείται βοηθητικό κτίσμα, ειδικά όταν δεν υπάρχει άλλο κτίσμα στο οικόπεδο....
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Όχι, απλά αν ξεπερνάνε τα 2,50 μ. τότε θα πρέπει τα γήπεδα να είναι άρτια και οικοδομήσιμα : "Δεν απαιτείται τα γήπεδα να είναι άρτια και οικοδομήσιμα, εκτός εάν ζητούνται δομικές κατασκευές πέραν των απολύτως αναγκαίων για την εγκατάσταση αυτή. .. Οι δομικές κατασκευες ειναι τα διαφορα κτισματα περαν του οικισκου ,και οχι ο Φ/Β εξοπλισμος τυπου τρακερ. Το οτι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο ειναι μια βελτιωτικη διαταξη για να πηξουμε στα Φ/β.Φοβαμαι οτι τα τρακερ τα βαλανε οσοι προλαβανε.
billlllll Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 billllll, απαντάω με επιφυλάξεις μέχρι να βρεις κάτι πιο τεκμηριωμένο : σίγουρα μπορείς πλέον να βάλεις πάνελ στις στέγες και των βοηθητικών κτισμάτων, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να βάλεις μόνο στο βοηθητικό, και αν η αποθήκη επιχείρησης με ρολόι της ΔΕΗ θεωρείται βοηθητικό κτίσμα, ειδικά όταν δεν υπάρχει άλλο κτίσμα στο οικόπεδο.... Καλησπέρα Έχω νεότερα από τη ΔΕΗ Ιωαννίνων για το ζήτημα. Και οι δύο υπάλληλοι που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά με ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει ακόμα "εσωτερική οδηγία" από τη ΔΕΗ για τοποθέτηση σε βοηθητικούς χώρους! Δηλαδή υπάρχει το ΦΕΚ που λέει πως επιτρέπεται, αλλά η ΔΕΗ δεν αποφάσισε ακόμα να δεχτεί αιτήσεις για βοηθητικούς χώρους. Έχει κανείς εμπειρία από άλλες περιοχές τι συμβαίνει; Επίσης μου είπαν ότι θα χρειάστούν και αποδεικτικά πως η επιχείρηση ανήκει στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (Ε3, Ε7).
tsilena Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Η ΔΕΗ ακολουθεί την οδηγία όπως ακριβώς έχει δημοσιευτεί, δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις για την κατασκευή φ/β επάνω σε στέγες νομίμων υφιστάμενων κτίριων εντός σχεδίου. Αν αυτά τα κτίρια είναι αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, χώροι στάθμευσης δεν τη νοιάζει. Δεν είναι η ΔΕΗ confused, εμείς δεν πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Για το ότι ζητούν ότι η επιχείρηση ανήκει στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι λογικό. Και δεν είναι μόνο το Ε3΄και το Ε7, είναι και μία υπεύθυνη δήλωση ότι ακολουθεί τον ορισμό της ΕΕ. (ρώτα το λογιστή)
billlllll Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2010 Μιλάω πάντα για το "Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 10 kWp". Η συμπληρωματική ΚΥΑ που επιτρέπει και σε βοηθητικούς χώρους από ότι βλέπω δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, οπότε γι'αυτό και η ΔΕΗ δεν το επιτρέπει ακόμα.
tsilena Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2010 billlllll, η συμπληρωματική ΚΥΑ που επιτρέπει και σε βοηθητικούς χώρους έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ: http://www.helapco.gr/library/30_9_10/1557.pdf είναι θέμα χρόνου το πότε θα ενσωματωθεί στις εσωτερικές οδηγίες της ΔΕΗ. Δεν μας υποχρεώνει όμως κανείς να ονομάσουμε το δώμα ή τη στέγη της εγκατάστασης, σαν κύρια ή βοηθητική, από τη στιγμή που είναι μέσα στις δομικές κατασκευές.
zafsko Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2010 Καλημέρα, έχω τον εξής προβληματισμό: σε δώμα (οικιακό) πρόκειται να τοποθετηθούν φ/β. Αν τα τοποθετήσω κλασσικά με σειρές και το απαιτούμενο κενό ανάμεσά τους , ας υποθέσουμε ότι χωράει δύο σειρές των 8 πάνελ. Για να αυξήσω τη χωρητικότητά του δώματος σε πάνελ, σκέφτομαι να φτιάξω μια σιδηροκατασκευή με μία κλίση μικρη πχ 10% και εκεί να τοποθετηθούν τα πάνελ. Αυτό σημαίνει ότι έτσι τοποθετώ μία σειρά των 8 πάνελ επιπλέον. Η σιδηριοκατασκευή αυτή , με αυτή τη κλίση και σε αυτό το μήκος σημαίνει ότι (ξεκινώνατς από το μηδέν) δε θα σηκωθεί στο τέλος περισσότερο από 60~70 cm. Η ερώτηση μου είναι καθαρά ΓΟΚ. Υπάρχει κάποιο πολεοδομικό κόλλημα σε αυτή την κατασκευή? Η ΔΕΗ , η οποία είναι η μόνη που ελέγχει την εγκατάσταση , θα ΄΄κολλήσει΄΄ κάπου?
Recommended Posts