Albireo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2010 Οι δομικές κατασκευες ειναι τα διαφορα κτισματα περαν του οικισκου ,και οχι ο Φ/Β εξοπλισμος τυπου τρακερ. Η αμέσως επόμενη πρόταση λέει ποιές είναι αυτές οι κατασκευές και σύμφωνα με το δ), τα πάνελ μέχρι 2,50 θεωρούνται απολύτως αναγκαία κατασκευή (παραλείπει τον όρο "δομική" βέβαια, αν εκεί εντοπίζεις την διαφορά), άρα τα πάνελ πάνω από 2,50 δεν θεωρούνται το αντίθετο ; άρα προκύπτει επιπλέον απαίτηση αρτιότητας. Αυτή είναι και η άποψη της πολεοδομίας μας. ΚαλησπέραΈχω νεότερα από τη ΔΕΗ Ιωαννίνων .... ..., αλλά η ΔΕΗ δεν αποφάσισε ακόμα να δεχτεί αιτήσεις για βοηθητικούς χώρους. Έχει κανείς εμπειρία από άλλες περιοχές τι συμβαίνει; Άποψη πολεοδομίας με την οποία συμφωνώ : αποθήκη επιχείρησης δεν είναι βοηθητικός χώρος αλλά κύριας χρήσης, ειδικά (αλλά όχι και αποκλειστικά) αν είναι και το μόνο κτίσμα στο οικόπεδο. Βοηθητική μπορεί να είναι μια μικρή αποθήκη κατοικίας, ένα γκαράζ κλπ κτίσματα που συνοδεύουν μια υπάρχουσα κύρια χρήση. Άρα πολεοδομικά δεν υπάρχει πρόβλημα, η ΔΕΗ όμως δεν ξέρω κατά πόσο δεσμεύεται από "πολεοδομικούς" ορισμούς, ή αν μπορεί να δίνει τους δικούς της για τέτοιες περιπτώσεις... Το κακό είναι ότι η ίδια νομοθεσία εφαρμόζεται από πολλές υπηρεσίες, χωρίς να διαχωρίζεται με σαφήνεια το πεδίο ελέγχου της κάθε μίας... ...δε θα σηκωθεί στο τέλος περισσότερο από 60~70 cm. Η ερώτηση μου είναι καθαρά ΓΟΚ. Υπάρχει κάποιο πολεοδομικό κόλλημα σε αυτή την κατασκευή? Για τόσο μικρό ύψος, κανένα πρόβλημα. Γενικά υπάρχει κενό στο θέμα του επιτρεπόμενου ύψους. Το μικρότερο ύψος που αναφερόταν ήταν το 1,50 μ. πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος, μόνο σε εκτός σχεδίου κτίσματα, αλλά και αυτό καταργήθηκε. Για τις στέγες βέβαια πρέπει να ακολουθεί την κλίση (σε τι ύψος άραγε ) - για να μην σχολιάσω το προγενέστερο "εντός του όγκου της στέγης", δηλαδή που; κάτω από την στέγη;
Άνεργος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Προηγούμενα είδα μια ερώτηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και τι επιπτώσεις θα είχε η αλλαγή του. Συμφωνώ και εγώ από όσα ξέρω με την απάντηση που δόθηκε, ότι δηλαδή οποιαδήποτε αλλαγή του δεν επηρεάζει τις συναφθείσες () συμβάσεις. Όμως (αν και δε μου αρέσει η κινδυνολογία) τι γίνεται σε περίπτωση που το κράτος δεν ανταπεξέλθει στις δανειακές υποχρεώσεις και κυρήξουμε πτώχευση; Η ΔΕΗ είναι ΑΕ,αλλά κρατική...Να μου πείτε αν φτάσουμε εκεί (χρεωκοπία), λίγη σημασία θα έχει το ερώτημά μου.Αλλά για κάποιον που θέλει να επενδύσει με κάποια χρήματα που έχει στην άκρη και να μην εμπλέξει τράπεζα στη διαδικασία όσο να ΄ναι θα πάθει κάποια επιπλέον ζημιά.Διαβάζοντας τους όρους στη σύμβαση συμψηφισμού δε βγάζω ασφαλές συμπέρασμα.Απ' ό,τι θυμάμαι αναφέρει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης ενδέχεται να αναβληθούν οι υποχρεώσεις ενός από τα συμβαλλόμενα μέρη,αλλά όχι να ματαιωθούν.Ξέρετε κάτι σχετικά;
mechanic_student Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2010 Αν η χώρα χρεοκοπούσε τότε και τα χρήματα τα οποία έχουμε σε καταθέσεις θα ήταν άχρηστα. Καλύτερα να τα έχεις κάνει φ/β και αν χρεοκοπήσουμε θα το γυρίσεις το σύστημα με ένα επιπλέον κόστος σε αυτόνομο και θα είσαι πάλι κερδισμένος. Άλλοι ίσως δεν θα έχουν ρεύμα ενώ εσύ θα έχεις . Πάντως αν χρεοκοπούσαμε ο ένας θα έτρωγε τον άλλο λόγω φτώχειας που λέει ο λόγος και τα λεφτά στην τράπεζα μόνο για πατσαβούρια θα ήταν καλά..... Άρα και να συνεχίζει να πληρώνει η ΔΕΗ το ρεύμα από τα φ/β θα είναι ανούσιο, άσε που θα βγούμε από το ευρώ οπότε τα αντίστοιχα Ελληνικά χρήματα μετά από μια χρεοκοπία θα έχουν πολύ μικρότερη αξία από το Ευρώ !!! Θα θες ένα τσουβάλι Ελληνικά λεφτά για ένα προιόν το οποίο εισάγεται από την π.χ. Γερμανία !!!! Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί, απλά.
jsk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 OXI δεν χρειάζεται, Και το ΦΕΚ1557 & το ΦΕΚ 1556 σε κάνουν link με το ΦΕΚ/ΑΑΠ/376. Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσει βάζω και τοπογραφικό+στέλεχος και δεν μου έχουν κάνει πρόβλημα
zafsko Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Που ακριβώς το κάνουν αυτό? Στο ΦΕΚ 376 το διαβάζω ξεκάθαρα, ενώ στο ΦΕΚ 1556 δεν το αναφέρει πουθενά , παρά μόνο στο άρθρο 2 παρ. 3 αλλά αναφέρεται σε κτήρια που δεν εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα.
jsk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Τι ακριβώς εννοείς? που σε κάνει λινκ? Στο αρθρο 2 παράγραφος 3 του 1556 σε κάνει link με το 376 για τα κτίρια πάνω απο 10KWp χωρίς να γράφει ότι δεν ισχύει για το πρόγραμμα (απλά αναφέρει ότι δεν αφορά αυτά) ενώ στην παράγραφο 5 το αρθρου 1 του 1557 σε κάνει πάλι Link στο 376. Και γράφω ότι αν πάς και το τοπογραφικό με το στέλεχος (βάσει 1556) δεν μπορούν να σου πούν τίποτα (αν και δεν χρειάζεται), τι ακριβώς δεν έγραψα ξεκάθαρα.
zafsko Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Εντάξει , jsk, μη μας δείρεις κιόλας. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ΄΄ξεκαθαρότητα΄΄ των γραφομένων σου.
jsk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2010 είμαι κατά της βίας φίλε μου ψυχολογικής ή σωματικής απλά δεν κατάλαβα τι δεν είναι ξεκάθαρο
aga Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2010 Αυτή την περίοδο, τις αιτήσεις για Φ/Β σε στέγες τις δέχεται η ΔΕΗ? Παίρνουν έγκριση?
chris_gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2010 aga: Αν αναφέρεσαι στα οικιακά προφανώς και προχωράνε χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Αν αναφέρεσαι σε βιομηχανικές στέγες δεν υπάρχει απάντηση για το πότε θα πάρεις έγκριση. Σε κάθε περίπτωση όμως προηγείσαι σε σχέση με τις αιτήσεις σε χωράφια.
Recommended Posts