Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΑ-ΚΕΝΑΚ σε ριζική ανακαίνιση κτηρίου με προσθήκη ορόφου εντος παραδοσιακού οικισμού


gmast87

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

θα ήθελα να με διαφωτίσετε στο εξής,

σε κτίσμα εντός παραδοσιακού οικισμού γίνεται προσθήκη ορόφου<50 τ.μ-ριζική ανακαίνιση(νομίζω πλέον οτι δεν παίζει ρόλο για τα τ.μ απλά το αναφέρω)!Θα γίνει παρέμβαση στα μηχανολογικά υφιστάμενου και προσθήκης αλλά δεν θα γίνουν παρεμβάσεις στην τοιχοποιία του υφιστάμενου(λόγω παραδοσιακού κλπ κλπ).

Πώς εξετάζεται μια τέτοια περίπτωση οταν δεν γίνεται παρέμβαση σε τοιχοποιία-παλαιά λιθοδομή 50cm χωρίς θερμομονωτικά?Πως εξετάζεται ως προς τις θερμογέφυρες οταν δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ΤΟΤΕΕ?Αν δεν βγεί η κατηγορία που πρέπει,θα πρέπει να γίνει έκθεση όπως διάβασα,αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται παρέμβαση στο υφιστάμενο κτίσμα και αυτό ήταν όλο?

Κάτι δεν μου κολλάει ή κάτι δεν καταλαβαίνω....

Link to comment
Share on other sites

Θερμογέφυρες υπάρχουν μόνο στην περίπτωση εφαρμογής ΚΕΝΑΚ, ή ΚΘΚ. Κτίσμα χωρίς μόνωση, είναι από μόνο του μια μεγάλη θερμογέφυρα (ενεργειακό σουρωτήρι).

Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει κι εσωτερικά. Όσο για κουφώματα, δεν νομίζω να απαγορεύονταο τα διπλά τζάμια. Οπότε, θα υπολογίσεις και τις θερμογέφυρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.