Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή ανοιχτού πάρκινγκ σε αγρόκτημα


D.MAVRO

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε  λέγοντας μου, αν είναι νόμιμο να κατασκευάσω ανοιχτό πάρκινγκ 25 τετραγωνικών, με κοιλοδοκούς και σκέπαστρο από τεντόπανο, σε αγρόκτημα του οποίου το οίκημα είναι 100 τετραγωνικά και το οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων ?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Το πιθανότερο είναι να μπορεί να ενταχθεί στο άρθρο 30 ν. 4495 αλλά ως πέργκολα. Το αν θες να παρκάρεις το αυτοκίνητο από κάτω φυσικά κανείς δεν το απαγορεύει. Όμως, αν θελήσεις να βάλεις στην έξοδο του ακινήτου απαγορευτικό λόγω εισόδου-εξόδου οχήματοςαυτό δεν θα επιτραπεί διότι δεν θα έχεις αδειοδότηση για χώρο στάθμευσης. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό για να σε κατατοπίσει για τα περαιτέρω. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου χωρίς την βεβαίωση του μηχανικού σου. Επιπλέον θα χρειαστεί και απογραφή στο ΙΚΑ. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας, σας είμαι υπόχρεος

Ο μηχανικός μου, με κάθε σεβασμό εκ' μέρους μου, είναι λίγο δυσεύρετος, δεν απαντάει στις κλήσεις και δεν τον βρίσκω εύκολα και για σοβαρότερα θέματα. 

Πέργολα υπάρχει, παρκάρω εκεί,  αλλά θέλω να το κάνω πάρκινγκ πιο δίπλα. Υπάρχει ήδη είσοδος πρόκειται για αγροτική οδό και κανένας δεν έχει σήμανση.  Απλά θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια δέσμευση αναφορικά με τα τετραγωνικά και αν ισχύει δηλαδή εδώ το 40% της κάλυψης ? 

Link to comment
Share on other sites

Το είπα όσο πιο απλά μπορώ. Πέργκολα και μόνο μπορεί να κατασκευαστεί μέχρι 50 τμ εφόσον δεν θίγονται πολεοδομικές διατάξεις. Ο μηχανικός θα βεβαιώσει ότι για την εν λόγω κατασκευή δεν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς.  Χώρος στάθμευσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν λαμβάνεις άδεια για κάτι τέτοιο. Το να βάζεις το αμάξι φυσικά και μπορείς ελεύθερα μέσα στο κτήμα όπου σου αρέσει. Τη σήμανση την αναφέρω διότι πολλοί πιστεύουν ότι βάζοντας ένα "απαγορεύεται η στάθμευση-είσοδος έξοδος αυτ/του" οτι αυτό δημιουργεί αυτοδίκαια την απαγόρευση". Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για να λάβεις απαγορευτικό έξω από την πόρτα απαιτείται νόμιμη θέση στάθμευσης (με άδεια) σε ακίνητο που έχει κτίριο και έγκριση από την ΕΠΖ του Δήμου. Αυτά στα πλαίσια του φόρουμ. Χωρίς την συνδρομή μηχανικού δεν ξεκινάς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.