Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σε όλους. 
Ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα και κάθε άποψη στο θέμα είναι καλοδεχούμενη.
Με τον άνδρα μου έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε ένα σπίτι. Πριν από μία εβδομάδα ρίξαμε την τελευταία πλάκα και δυστυχώς αφού έπεσε η πλάκα και πήγαμε να μετρήσουμε το ύψος από πλάκα σε πλάκα βλέπουμε ότι είμαστε 4-5 εκατοστά κάτω. (Ενώ έχουμε δώσει το έργο σε κατασκευαστή για την υλοποίηση- επίβλεψη, και στη οικοδομική άδεια πληρώσαμε επίβλεψη απο τον μηχανικό διότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα επαγγέλματα και θέλαμε να υπάρχει διπλός έλεγχος!!). 

Όσον αφορά την πλάκα λοιπόν:

Μιλάμε για το ταβάνι του δεύτερου ορόφου περίπου 90τμ, όπου συνεχίζει και έξω να καλύπτει και τα μπαλκόνια γύρω γύρω. Η πλάκα στο εσωτερικό του σπιτιού έπρεπε να έχει 20 εκατοστά πάχος, και το υπόλοιπο που τρέχει ας πούμε έξω από το σπίτι και καλύπτει και τα μπαλκόνια να έχει 24 εκατοστά πάχος. Από επάνω που θα έχει στέγη είναι όλη στο ίδιο επίπεδο. ΚΑΙ τελικά αυτό που έγινε τώρα είναι ότι την έφεραν όλη 24 εκατοστά πάχος, δηλαδή από το δοκάρι και προς τα έξω στα μπαλκόνια υπολόγισαν 24 εκατοστά όπως έπρεπε να είναι και από το δοκάρι και προς τα μέσα το σπίτι το κατοικήσιμο έφεραν την πλάκα στο ίδιο πάχος με έξω. 
Και τώρα πέρα από τις ευθύνες, το έξτρα κόστος κλπ μας απασχολεί πολύ και η στατικότητα. Από τη στιγμή που έγινε ένα τόσο χοντρό λάθος δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τι μας λένε πλέον. Παρόλο που ρωτήσαμε τον μηχανικό της άδειας και μας λέει δεν υπάρχει θέμα στατικό. Όμως όπως και να το κάνεις έπεσαν κάποιοι τόνοι παραπάνω μπετό, είναι και η στέγη μετά, φωτοβολταϊκά κλπ


Επομένως θα θέλαμε να ακούσουμε κάποιες απόψεις πως να το χειριστούμε το θέμα και στο θέμα ευθυνών και στο θέμα να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας. Θα έπρεπε να πάρουμε τη γνώμη και να μας μελετήσει τα στατικά με τα καινούργια δεδομένα ένας ακόμα μηχανικός για παράδειγμα? Όπως ανέφερα και στην αρχή θα μας βοηθούσε πολύ να ακούσουμε κάποιες απόψεις γιατί και εμείς είμαστε ακόμα πολύ θολωμένοι με αυτό που έχει γίνει και δεν μπορούμε να σκεφτούμε ξεκάθαρα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
ανοίχτηκε νέο θέμα-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Λογικό ήταν από την στατική επίλυση ο πρόβολος να βγάλει μεγαλύτερο στατικό ύψος από την πλάκα. Κατασκευαστικά ήταν λογικό και αναμενόμενο να καλουπωθεί στο ίδιο πάχος. Καμία ανησυχία δεν υφίσταται. Τα φορτία δεν είναι συγκεντρωμένα όπως τα έχεις φανταστεί. Διανέμονται μέσω των δοκών προς τα υποστυλώματα και τελικά μέσω της θεμελίωσης στο έδαφος. Τον επιβλέποντα τον απασχολεί να έχουν τοποθετηθεί σωστά τα σίδερα και φυσικά να έχει τις σωστές διατομές σε οπλισμό και φυσικά σε στοιχεία Ο.Σ (υποστυλώματα κλπ). Μη ξεχνάς ότι  πολλές φορές οι αρχικές μελέτες αναθεωρούνται και ενδεχομένως μπορούν λόγω κάποιων καταστάσεων να αλλάξουν κατασκευαστικά πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη και εντολή του επιβλέποντος μηχανικού. Μιλάς μόνο με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου. Με κανέναν αλλο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση! 

Δεν έγινε από καμία αναθεώρηση ή από κάποιο πρόβλημα που όντως μπορεί να προκύψει στην πορεία. Ο επιβλέπων μηχανικός δεν γνώριζε αυτή την αλλαγή. Ήταν καθαρά λάθος των καλουπατζήδων το οποίο μας το παραδέχτηκαν κιόλας, όπως και του κατασκευαστή που έπρεπε να ελέγχει τι κάνει το συνεργείο. Επίσης να αναφέρω ότι επειδή στον δεύτερο όροφο έχουμε περιορισμένο ύψος είχαμε πει και η θερμομόνωση της στέγης θα μπει η ελάχιστη απο κάτω 3εκ και η υπόλοιπη από επάνω διότι στο σπίτι είναι να βάλουμε ενδοδαπέδια θέρμανση και ήμασταν ήδη οριακά με την πλάκα πάχους 20εκ. (δηλαδή αυτόν τον όροφο τον είχαμε συζητήση πόσες φορές γιατί λέγαμε δεν υπήρχαν περιθώρια λάθους στο ύψος). Επομένως τώρα προκύπτουν προβλήματα και στο θέμα της θέρμανσης. Σίγουρα είπαμε θα ξηλώσουμε τα 3εκ μόνωσης που μπήκαν κάτω απο την πλάκα και να δούμε..

Edited by Pavlos33

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.