nik mourouzis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Για το ΤΟΛ έχει κανείς καμιά ιδέα. Είδα τα βιντεάκια από το site της ΤΟΛ και μου άρεσε τα γραφικό περιβάλλον. Ξέρει κανείς για τα εξαγώμενα σχέδια τι "παίζει"? Το κόστος αγοράς ή συντήρησης?
dratsiox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Διάβασε εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4780
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 paktomene, έχεις τελευταία έκδοση του hydrostrad; Γιατί τα σχέδια είναι όπως τα ξέρω και 'γω που έχω έκδοση του 2006: "Εκπληκτικά" (τώρα, που θά πάθετε την έκπληξη άλλο θέμα...)
paktomenos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Ναι, την τελευταία. Οντως, παραμένουν εκπληκτικά ....ίδια. Μάλλον για να μην χαλάσει την "καλή" παράδοση η εταιρία, απ' ότι καταλαβαίνω.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Ίδια πολιτική με το φέσπα, δηλ. μηδενικό κόστος συμβολαίου συντήρησης. Τα σχέδια που έχω επισυνάψει είναι από πραγματική μελέτη, και είναι ανεπεξέργαστα, δηλ. όπως βγαίνουν από το πρόγραμμα χωρίς καμμιά τροποποίηση. Είναι ξυλότυπος θεμελίωσης με πεδιλοδοκούς και ξυλότυπος 5ου ορόφου. 2 παρατηρήσεις. στις γωνίες των υποστυλωμάτων βάζει όπου απαιτείται 2 αντί 3 σίδερα και το κρισιμο υψος παντού ειναι το υψος του ορόφου σε όλα. αυτό ειδικά πως γίνεται?
tech_junky Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 2 παρατηρήσεις. στις γωνίες των υποστυλωμάτων βάζει όπου απαιτείται 2 αντί 3 σίδερα και το κρισιμο υψος παντού ειναι το υψος του ορόφου σε όλα. αυτό ειδικά πως γίνεται?Δεν βάζει πάντα 2, αλλά όσα απαιτούνται, με κριτήριο μικρότερο αριθμό ράβδων και οικονομία. Πάντως αν θέλεις μπορείς να τα αλλάξεις από τις σταθερές του προγράμματος. Γενικά έχει πάρα πολλές σταθερές που αν τις ρυθμίσεις σωστά μπορείς να το κάνεις να σου βγάζει τα σίδερα όπως σου αρέσουν καλύτερα.
Alpal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2010 @Χάρης Χαμένος κι εγώ στην αναζήτηση προς επιλογή λογισμικού και μετά την πολύ καλή εντύπωση που μου άφησε η trial έκδοση του Fespa θέλω να σε ρωτήσω δυο προσωπικές γνώμες εν κατακλείδι, ως παλιό χρήστη του προγράμματος, που νομίζω οτι τελικά δεν αποσαφηνίζονται απο το σύνολο των σχετικών post. 1) Συμφωνείς τελικά ή όχι με την άποψη οτι το Fespa υστερεί σε πιο σύνθετα Έργα; Γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, το καλύτερο είναι, όσο εξελισσόμαστε, το πρόγραμμα με το οποίο παλέψαμε να εξοικειωθούμε, να συνεχίζει να καλύπτει τις απαιτήσεις μας και να μην αρχίζουμε πάλι απ'την αρχή. 2)Με το Fepla πιστεύεις οτι το πρόγραμμα, καλύπτει μεγάλο κομμάτι των στοιχείων που υστερούσε; 3)Χρησιμοποιείς και το Τekton;Είσαι ευχαριστημένος;Καλύπτει δηλαδή ο συνδυασμός αυτός, τις συνήθεις επαγγελματικές απαιτήσεις σου; 4)Αναφέρθηκες κάποια στιγμή σε μια εφαρμογή στο Fespa για εύκολη σχεδίαση. Εγώ στην trial έκδοση δυσκολεύτηκα πολύ με την μέθοδο του καννάβου (περασιά χ=... και περασιά z=...). Ελπίζω να μην είναι αυτή η μόνη μέθοδος εισαγωγής μιας κάτοψης!Δεν μπορείς να σχεδιάσεις ό,τι θέλεις, όπως θέλεις; Αν ναι, πώς γίνεται αυτό; Και τέλος 5) Ποιά η εμπειρία σου ως προς την ευκολία και ταχύτητα με την οποία τροποποιείς και αλλάζεις στοιχεία και παραμέτρους μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης (αναφέρθηκαν πολλά ως προς αυτό το σημαντικό κομμάτι σε σχέση με άλλα προγράμματα που σου κάνουν δύσκολη τη ζωή) Συγνώμη για τις προσωπικές ερωτήσεις, αλλά η εμπειρία του καθενός μπορεί να αποτελεί τη λύση για το πρόβλημα ενός άλλου. edit------------------------------------------------------------------------------------------------ Αν κάποιος έμπειρος με το πρόγραμμα πέραν του Χάρη, έχει άποψη για τις παραπάνω απορίες μου, κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 1. Τι εννοείς όταν λες πιο σύνθετα έργα? Γέφυρες κ.τ.λ? Ναι τότε δεν κάνει! Για κάθε συνηθισμένο κτιριακό έργο είναι πολύ καλό, γρήγορο και πλήρως παραμετροποιημένο. 2. Δεν το έχω αλλά φυσικά και λύνει κάποιες αβεβαιότητες του Fespa κυρίως στην γενική κοιτόστρωση. 3. Ναι τις καλύπτει. 4. Η μέθοδος του κανάβου με πολύ μικρή εκπαίδευση σου δίνει εύκολο και γρήγορο "πέρασμα" του μοντέλου. 5. Εάν θέλεις να παρουσιάσεις και αισθητικά καλή δουλειά, τότε πρέπει να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για την επεξεργασία των σχεδίων.
erling Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Να συμπληρώσω σε αυτά που απάντησε ο ilias στο (4), πως μπορείς να κάνεις εισαγωγή αρχείου dxf οπότε η εισαγωγή του μοντέλου είναι πάρα πολύ εύκολη.
Alpal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Να συμπληρώσω σε αυτά που απάντησε ο ilias στο (4), πως μπορείς να κάνεις εισαγωγή αρχείου dxf οπότε η εισαγωγή του μοντέλου είναι πάρα πολύ εύκολη. Αυτό δεν το ήξερα,αν και λογικό Να διευκρινήσω βέβαια την ερώτηση 5. Μπορείς να τροποποιήσεις κάτι εύκολα στην πορεία (π.χ. μια διάταξη, ή μια διάσταση) χωρίς να πρέπει να αλλάξεις τα πάντα;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα