Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή καριέρας από προγραμματισμό σε τεχνικά


sjk91

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ

 

Έκανα λογαριασμό για να ζητήσω γνώμη για ένα θέμα καριέρας που με απασχολεί.

Είμαι 31 χρονών, απόφοιτος της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, από το 2015. Τόσο ως προπτυχιακός, όσο και μετά το πτυχίο ασχολήθηκα με τους υπολογιστές με αποτέλεσμα να ακολουθήσω καριέρα προγραμματιστή. Έχω συνολικά 6 χρόνια εμπειρίας ως προγραμματιστής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και 2 χρόνια ως προγραμματιστής/data analyst σε ιδιωτική εταιρεία στα χρηματοοικονομικά σε μεγάλη επαρχιακή πόλη.

Το θέμα μου είναι ότι μετά από τόσα χρόνια, συνειδητοποιώ σιγά σιγά πως δεν μου αρέσει η καριέρα του προγραμματιστή, ή μετά από τόσα χρόνια, να το πω έτσι, βαρέθηκα. Δεν με ενδιαφέρει ούτε να ψαχτώ ούτε να γίνω καλύτερος όπως τα πρώτα χρόνια που δούλευα. Ακόμα και όταν κοιτάζω θέσεις εργασίας σε άλλες εταιρείες, σε άλλο τομέα αλλά και πάλι δουλειά προγραμματιστή, καταλήγω να τις απορρίπτω επειδή μια απ' τα ίδια θα κάνω. 

Θα ήθελα να μάθω κάτι καινούργιο, κάτι που θα αξιοποιήσει το πτυχίο μου και θα με ξεχωρίσει από τη μεγάλη μάζα προγραμματιστών στην αγορά εργασίας. Ένα επάγγελμα που ενδεχομένως θα μπορώ να το ασκώ μόνος μου και δεν θα είναι το σύνολο (100%) του χρόνου σε ένα γραφείο μπροστά από μια οθόνη. Έτσι σκέφτηκα να ασχοληθώ με το κομμάτι του ηλεκτρολόγου μηχανικού του διπλώματος, είτε να στήσω τεχνικό γραφείο δικό μου, είτε να εργαστώ σε τεχνική εταιρεία. 

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω πάρει άδεια άσκησης μηχανικού, δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα από τα τεχνικά καθώς τόσα χρόνια δε μου χρειάστηκε. 

Αναγνωρίζω πως ένα τέτοιο βήμα θα με ρίξει μισθολογικά για μερικά χρόνια, ωστόσο δεν θεωρώ πως θα με δυσκολέψει σε κάτι καθώς έχω ασχοληθεί με αρκετά δυσκολότερα αντικείμενα στην πορεία μου ως τώρα.

Η γνώμη σας ποια είναι; Πιστεύετε ότι αξίζει στα 31 μου μια τέτοια αλλαγή; 

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος προς αυτή την κατεύθυνση;

Edited by sjk91
Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.

Απλά όπου και να αναζητήσεις εργασία το Νο1 είναι η εμπειρία που δεν διαθέτεις δυστυχώς. Άρα ίσως πρέπει αρχικά να συμβιβαστείς με χαμηλούς μισθούς (καλά όχι ότι η αγορά έξω πληρώνει).

Αν όμως κάτι δεν σε κάνει πλέον χαρούμενο,  είναι πιο εύκολο και σώφρων να το αλλάξεις στα 31 σου παρά στα 51 σου........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.