Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είσοδος σε γκαράζ


Recommended Posts

συναδελφοι καλημερα.

υπαρχει τρόπος να ελέγξω εαν μπορει να μπει αυτοκινητο απο το δρομο σε κλειστο χωρο σταθμευσης ? (πρωην ισογεια κατοικια) . το πλάτος του δρομου ειναι 6.00 μετρα και το ανοιγμα της ενδεχομενης γκαραζοπορτας 2.80 μ. σημειωτεον οτι στην απεναντι πλευρα του δρομου φυσικα, υπάρχουν παρκαρισμενα οχηματα.

 

οποιαδηποτε γνωμη θα με βοηθησει πολυ.

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Προδιαγραφές κατασκευής χώρων στάθμευσης

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=384

 

ρίξε μια ματιά αν και ορισμένα τα θεωρώ πολύ οριακά

 

βεβαια από το να ψάχνεις 3ώρες να παρκαρεις κάνει λιγες μανούβρες παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλή σας ημέρα

 

για να μην ανοίξω νέο θέμα, νομίζω ότι ειναι σχετική και η ερώτηση (σε ένα γενικότερο πλαίο...)

 

υποθέτοντας ότι η Αποφ-98728/7222/93 περί των Προδιαγραφών για την κατασκευή χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ισχύει, θα μπορούσε κάποιος να διευκρινήσει αν η καμπυλότητα εφαρμόζεται αποκλειστικά σε καμπύλα τμήματα του χώρου Υ/Σ ? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η ράμπα στη δεξιά πλευρά της πολυκατοικίας που κατεβαίνει στο υπόγειο συναντά στην ευθεία της το κλιμακοστάσιο. Υπάρχει διάδρομος στην αριστερή πλευρά προς της άλλες θέσεις που είναι στη συνέχεια (κάπως έτσι 3ekpt.jpg ) που προφανώς δεν είναι καμπύλο. Ποια προϋποθεση πρέπει να υπάρχει ωστε να είναι μην δημιουργείται πρόβλημα κατά τον ελιγμό;

 

*** ΜΗ- μηχανικός , ΜΗ- Αρχιτέκτων, ιδιοκτήτης θέσης Υ/Σ ***

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια. Το διαμέρισμα δεν έχει κατοικηθεί ακόμη. Έχω προσπαθήσει να βαλω το αυτοκίνητο 3-4 φορές και ο χώρος είναι οριακός, ανάψαν οι δίσκοι. Άλλοι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν την "διαπλάτυνση" με τους προφυλακτήρες, λίγο από εδώ λίγο από εκεί. Ο κατασκευαστής πρακτικά προκλήθηκε να κατεβάσει το δικό του αυτοκίνητο και το τράκαρε και αυτός. Επειδή η απάντησή του είναι "έλα μωρε, συνήθεια είναι" αλλα δεν με κάλυψε, θα ήθελα πιο ... αριθμιτικά επαληθεύσιμα συμπεράσματα.

 

Είμαστε νέο ζευγάρι. Σε λίγο καιρό ευελπιστούμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό της Ελλάδος. Αν είναι σε μια δύσκολη στιγμή να χρειαστούν 20 λεπτά για ελιγμούς, ... καήκαμε. Γι' αυτό θέλω να είμαι όσο το δυνατόν κατατοπισμένος περί του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Πριν αγοράσετε το διαμέρισμα, απευθυνθήκατε σε Μηχανικό; Πότε εντοπίστηκε το πρόβλημα;

Πράγματι, αρκετές ράμπες (προς υπόγεια) δεν είναι εύχρηστες και -στις περισσότερες των περιπτώσεων- δεν

πληρούν τις προδιαγραφές.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως όχι, έγινε έλεγχος από δικηγόρο ως προς το νομικό τμήμα της αγοραπωλησίας αλλά ως εκεί (ως άλλωστε και το μεγαλύτερο ποσοστό).

 

Το πρόβλημα δεν εστιάζεται στην ράμπα αλλά στον υπόλοιπο διάδρομο. Ουσιαστικά προκειται για διάδρομο χωρίς χώρο ελιγμών. Είσοδος "με τη μούρη" συνεπάγεται έξοδο με την όπισθεν, αδύνατο αλλά και παράνομο έχω την άποψη. Είσοδος με την όπισθεν ομοίως αδύνατη, δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον τοίχο το αυτοκίνητο. Σε κάποιο σημείο που θα μπορούσε να γίνει ελιγμός ο κατασκευαστής ουσιαστικά παραδέχεται ότι έχει κάνει παρανομία και θα σταθμεύει άλλο ένα αυτοκίνητο εκεί.

Γι' αυτό και σκέφτηκα τη λύση κάποιου μηχανικού μέσου που να περιστρέφει το αυτοκίνητο κατά 180 μοίρες εντός αλλά για να προχωρήσει στην κατασκευή και ανάληψη του κόστους θα πρέπει να υπάρχει έδαφος απαίτησης.

 

Ποιο είναι το πνεύμα στη κατασκευή αυτών των χώρων; Οι έννοιες της χρηστικότητας και λειτουργικότητας εφαρμόζονται μόνο στους χώρους κατοικίας; Μήπως δεν πληρώνονται ( και με το παραπάνω) για να μην εγείρουν απαιτήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβάνεσαι πόσο λανθασμένη επιλογή ήταν να μην απευθυνθείς σε Μηχανικό πριν προβείς στην αγορά του διαμερίσματος.

Δυστυχώς, thanosk, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Περαιτέρω σχολιασμός, είναι περιττός.

 

Για το τι μπορείς να κάνεις τώρα, έχω να σου προτείνω τα εξής. Απευθύνσου σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (πριν μπείτε στο διαμέρισμα).

 

Οι τελευταίες ερωτήσεις σου είναι -μάλλον- ρητορικές.

 

Σου εύχομαι να αυξήσεις τον πληθυσμό της Ελλάδος, το συντομότερο δυνατόν.:)

Link to comment
Share on other sites

thanosk, οντως οπως περιγραφεις σε γενικες γραμμες την κατασταση κατι δεν παει καλα.. Διαβασε το αρχειο που υπαρχει παραπανω και οπως σου ειπε και ο συναδελφος επισκεψου μηχανικο της εμπιστοσυνης σου.. Μονο μετα απο αυτοψια μπορει να γινει πληρως κατανοητο το προβλημα σου, ωστε να αναλυθουν τα προβληματα και να δωθουν πιθανες λυσεις..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.