Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπερα,

Εχω μια παλια πετρινη αποθηκη με 60τμ, εντος οικισμου, που θελω να μετατρεψω σε διωροφη οικια, δηλ 60τμ κατω  και 60 πανω. Στην ουσια εχω 4 πετρινους τοιχους πανω στους οποιους θα πρεπει να προσθεσω εναν οροφο, πατωμα στο ενδιαμεσο και στεγη. Θα εχει τετραριχτη εμφανη στεγη με ξυλινο σκελετο και το ενδιαμεσο των δυο οροφων πατωμα θα ειναι ξυλινο. Δεν εχω κατασκευαστικη εμπειρα και προσπαθω μεσες ακρες να κοστολογησω την εργασια για να αποκτησω μια αντιληψη  Καταρχην χρειαζομαι αδεια μετατροπης της αποθηκης σε σπιτι και κατοπιν κανονικη οικοδομικη αδεια καθως πρεπει να σηκωθει οροφος πανω στον πετρινο σκελετο. Διαβαζω οτι μια οικοδομικη αδεια για σπιτι 120τμ κοστιζει 14.400ευρω. Μου φαινονται υπερβολικα ισως. Ειμαι σε αυτην την κατηγορια; η το γεγονος οτι υπαρχει ηδη  πετρινος σκελετος, αρα δεν χρειαζεται θεμελιωση, μεταβαλλει τα πραγματα. Οποιαδηποτε γενικη εκτιμηση του συνολικου κοστους η επιμερους κοστολογηση των μερων απο καποιον που εχει εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ. Επισης μια εκτιμηση σχετικα με τις επιλογες που υπαρχουν για να κτιστει  ο πανω οροφος πανω στον πετρινο σκελετο.

Ευχαριστω πολυ

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@ΝΙΚ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σύμφωνα με την πάγια τακτική στο παρόν φόρουμ δεν επιτρέπεται δημοσίως η συζήτηση περί κοστολόγησης υπηρεσιών μηχανικού ή όποιας άλλης μορφής παροχής υπηρεσιών. Απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα, χρειάζονται μελέτη από μηχανικό στο γραφείο του οποίου πρέπει να πας για να συζητήσετε και να του εκθέσεις τα ερωτήματά σου, προσκομίζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι καπως αντιφατικη η απάντηση. Στην ενοτητα "κοστολογηση" δεν επιτρεπεται η συζητηση περι κοστολογησης...τι νοημα εχει τοτε και η υπαρξη του φορουμ; 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΝΙΚ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ said:

Ειναι καπως αντιφατικη η απάντηση. Στην ενοτητα "κοστολογηση"....

1ον ως ιδιώτης και όχι ως Μηχανικός το θέμα σου βρίσκεται υποχρεωτικά στην ενότητα για ιδιώτες

2ον Κοστολογήσεις και να θέλαμε να σου δώσουμε με τα δεδομένα που δίνεις δεν μπορεί να γίνει. Μόνο όταν αναθέσεις σε Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών που θα κάνει και τις αυτοψίες θα βγάλεις άκρη.

Ενδεικτικά όμως και γενικά μιλώντας με βάση τον κώδικα αμοιβών του ΤΕΕ η Άδεια με τις υποχρεωτικές μελέτες και επιβλέψεις που έχει και 25000€ - 30000€ δεν θα είναι λάθος. Φυσικά το κάθε Τεχνικό Γραφείο μπορεί να αποτιμήσει την εργασία του όσο κρίνει το ίδιο και ανάλογα κάνει.

Και κόστος κατασκευής νέας οικοδομή χωρίς τα ντεσου κάνε υπολογισμό στα 1800€ τμ

Εσύ με φέροντα πέτρινους τοίχους θα έχεις αυξημένα κοστολόγια και μελέτες διότι πριν κάνεις οποιοδήποτε προσθήκη κατά 90% θα απαιτηθεί ενίσχυση του υφισταμένου.

Όλα αυτά ενδεικτικά και δεν αφορούν το δικό σου που ανάλογα τις συνθήκες και καταστάσεις μπορεί όλα να είναι πιο πολλά ή πιο λίγα.

3ον έλαβες παρατήρηση να βάζεις τονισμό στο κείμενο σου. Δεν θα υπάρξει άλλη ειδοποίηση σε επανάληψη θα κλειδώσει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση ήταν πολύ κατατοπιστική και ανέδειξε και μια σημαντική για μένα διάσταση σε σχέση με τους φέροντες πέτρινους τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία…. Μιας και μπήκε σε μια ρέγουλα το θέμα να σου πω μερικές ακόμα σκέψεις

Σίγουρα θα απαιτηθεί Άδεια Δόμησης

  • Για να έχεις δικαίωμα Άδεια Δόμησης στο Οικόπεδο ή Γήπεδο σου θα πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και ότι κατασκευές έχει επ αυτού (πχ η αποθήκη των 60τμ που αναφέρεις) να είναι νόμιμα υφιστάμενη. Ή με Άδεια ή με τακτοποίηση και να έχεις υπόλοιπο συντελεστή δόμησης
  • Το υφιστάμενο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελεγχθεί η Στατική επάρκεια μπας και χρειάζεται με προσθήκη ή άνευ ενισχύσεις
  • Για τον ενδιάμεσο όροφο πρώτα απ’ όλα θα πρέπει το καθαρό ύψος κάθε μελλοντικών σταθμεων να είναι τουλάχιστον 2,50μ καθαρό από δάπεδο σε οροφή.
  • Μια δυνατότητα που θα μπορούσε να ελεγχθεί για να μη μπουν επιπλέον φορτία στους υφιστάμενους τοίχους το μεσοπάτωμα να στηριχθεί σε μεταλλικό εσωσκελετό (ή εξωσκελετό) και να μη μεταφέρει φορτία στους τοίχους άλλα στο έδαφος (αυτό επιγραμματικό το λέω και είναι μια μικρή ιστορία όλο) αλλα αν μπορεί συμφέρει κατασκευαστικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτά ως πρώτη καλημέρα και υποθέτω αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν μπορεί να λυθεί διαδικτυακά το ερώτημα σου

Ακόμα και σε Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών όταν πας θα απαιτηθεί να γίνουν προμελέτες (αρχιτεκτονικές - στατικές) με 1-2 εναλλακτικά σενάρια (ή όσα απαιτηθούν) για να επιλεγεί η βέλτιστης για τις ανάγκες και δυνατότητες σου λύσεις.

Φυσικά μη με ρωτήσεις πάλι κοστολόγια διότι θα σου πω 1,000,000€ και όσο λιγότερο σου βγει κέρδος και εσύ μετά θα τρέχεις εθελοντής στις φωτιές που έχουμε πάλι 😀

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.