Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνιμο Βάρος σε Πρόβολη Σπειροειδή Σκάλα


SPJORA

Recommended Posts

Καλησπέρα. Στο κτήριο υπάρχουν 3 ανεξάρτητες οικίες (που θέλουμε να γίνουν 2) εκτεινόμενες σε 4 επίπεδα. Η οικία (Α) είναι στο επίπεδο -1 και αυτή τη στιγμή είναι κενή. Η οικία (Β) (από όπου γράφω το κείμενο) είναι στο 0. Τέλος, η οικία (Γ) είναι στα 1, 2. Υπάρχει εσωτερική σπειροειδής σκάλα από σκυρόδεμα (υπό μορφή προβόλου) που διατρέχει όλα τα επίπεδα, με τη διαφορά ότι τη στιγμή που μιλάμε, η οικία Β δεν έχει πρόσβαση σε αυτή, μιας και παλιότερα ενοικιαζόταν. Η πρόσβαση περιορίζεται με δρομική τοιχοποιία που δεν επιτελεί κάποιο άλλο ρόλο πέρα από την πλήρωση του ανοίγματος.

Ο στόχος είναι να ενωθούν οι Α+Β, και να περιοριστεί πλέον η πρόσβαση του Γ. Ιδιομορφία αποτελεί το ότι η πρόσβαση του Γ πρέπει να περιοριστεί υποχρεωτικά στο επίπεδο 0, διότι εκεί υπάρχει κοινόχρηστο parking. Δεύτερη ιδιομορφία αποτελεί το γεγονός ότι στο κέντρο του κλιμακοστασίου, υπάρχει διακοσμητική μεταλλική κολώνα μεγάλης διαμέτρου που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα, η οποία προφανώς θα δυσκολέψει τις εργασίες (και εννοείται πως δε μπορεί ν' αφαιρεθεί προσωρινά, αφού έχει ύψος... 4 ορόφους).

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το βάρος που μπορεί να δεχτεί μόνιμα η σκάλα στο άκρο της (στο άκρο του προβόλου), ώστε να ερευνηθούν οι πιθανοί τρόποι «απομόνωσης» των χώρων. Σαφώς και μιλάμε αποκλειστικά για ελαφριές κατασκευές (γυψοσανίδα, ή κάτι αντίστοιχο). Υπόψιν ότι οι Α+Β / Γ (θα) κατοικούνται από στενούς συγγενείς με καλές σχέσεις, οπότε δεν υπάρχουν είτε «πρακτικά» ζητήματα, ή ανάγκη για «σοβαρή» - «ουσιαστική» απομόνωση. Επίσης, λόγω της κατασκευής του κτηρίου ("above average" που λέμε και στο χωριό) προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται πιο «επισκευάσιμη» ζημιά, λ.χ. να περιοριστούν οι όποιες τρύπες στο μάρμαρο στα σκαλοπάτια, κ.λπ.

ΥΓ0. Προφανώς κατανοώ ότι η απάντηση περί του βάρους είναι, και πάντα θα είναι, ένα τεράστιο «εξαρτάται» (με κεφαλαία και bold). Η ουσιαστική φοβία είναι αν μία κατασκευή τέτοιου τύπου «πλησιάζει αρκετά» το εύρος στα όρια, ώστε να πρέπει να μελετηθεί σωστά (με επαγγελματία του είδους), ή αν είναι «αστείο» φορτίο, ώστε να μη μπούμε στη διαδικασία. 

ΥΓ1. Προτίμησα να δώσω αρκετά στοιχεία, αντί για ένα ξερό «πόσο βάρος αντέχει η σκάλα», μιας και πάντα μπορεί να υπάρξουν και σχετικές ιδέες «γύρω - γύρω», που δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό μας.

ΥΓ2. Έβαλα το νήμα στα «Θέματα Ιδιωτών», γιατί στο ζήτημα μπετά - φορτία - στατικότητα έχω γνώσεις ιδιώτη (φάνηκε φαντάζομαι). Με τα ρεύματα και τα κυκλώματα τα πάω καλά, αλλά με τα τούβλα... όχι και τόσο. Ελπίζω να μην έκανα λάθος επιλογή. ;)

Edited by SPJORA
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, SPJORA said:

...

ΥΓ1. Προτίμησα να δώσω αρκετά στοιχεία,....

έδωσες αρκετά λεκτικά στοιχεία αλλά μηδέν σχέδια...

και τα κτίρια έχουν τον βίτσιο να περιγράφονται πληρέστερα με σχέδια και όχι με λόγια.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Didonis said:

έδωσες αρκετά λεκτικά στοιχεία αλλά μηδέν σχέδια...

και τα κτίρια έχουν τον βίτσιο να περιγράφονται πληρέστερα με σχέδια και όχι με λόγια.

Κατανοητό. Τι είδους σχέδιο θα βοηθούσε; Το σκανάρισμα θα με δυσκολέψει λίγο (λόγω μεγέθους) αλλά θα βγει η άκρη. :)

Link to comment
Share on other sites

κατόψεις υφιστάμενου και κατόψεις με τις αλλαγές που θες

ενδεχόμενα αν έχεις και τον ξυλότυπο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να φανούν οι οπλισμοί που υπάρχουν 

 

Σκανάρισμα αν πας σε φωτοτυπικό δίπλα σε οποιαδήποτε ΥΔΟΜ θα έχει μεγάλων διαστάσεων ή κάνε αναζήτηση στο γόογλη στην περιοχή σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.