Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2021 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2021 On 11/14/2021 at 9:24 PM, dimitris GM said: " η ιδιοκτήτρια και μου ανέφερε ότι είναι δικιά της η μεσοτοιχία σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της, παρα ταύτα θα το αναθέσει σε συνάδελφο μηχανικο να το επιβεβαιώσει." Αυτα λεει αυτη και περιμενεις να ορισει μηχανικο. Αρα εισαι στην αναμονη. Από την πλευρα σου, εσυ, ζητας τα συμβολαια και των δυο οικοπεδων ή τοπογραφικα απο τυχον αδειες ή αλλες μεταβιβασεις ή αποδοχες αργοτερα. Αυτα θα χρησιμοποιησεις "αυριο" για την αδεια δομησης ή για τις "μελλοντικες" αντιδικιες. Κατα τα λοιπα, τι κτισματα υπαρχουν στα οικοπεδα και ειδικα στο διπλανο... Άδεια έχω βγάλει ήδη, Το θέμα είναι οι μελλοντικές αντιδικίες, Ο γείτονας έχει αφήσει απόσταση δ από εμένα στο οπίσθιο όριο του και έχει κάνει μία επέκταση στον ακάλυπτο του(ένα αποθηκάκι)πολύ πιθανόν χωρίς οικοδομική άδεια. Άρα συνορεύω με μία μεσοτοιχία μηκους 10,10 μέτρων και 'ενα αποθηκάκι το οποίο καταλαμβάνει 3 μέτρα μήκος.
the_topo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Καλημέρα στο φόρουμ, Σε περίπτωση Ο.Ι. που συνορεύει με φωταγωγό και κλιμκαοστάσιο, πως μετρά,ε τις επιφάνειες του φωταγωγού και του κλιμακοστασίου? Οκ, όταν η Ο.Ι. συνορεύει με κλιμακοστάσιο, ολόκληρος ο τοίχος προσμετράται στην Ο.Ι., αλλά όταν πρόκειται για μεταξύ φωταγωγού και κλιμακοστασίου εκεί εφαρμόζω μεσοτοιχία? Επισυνάπτω την αντίστοιχη κάτοψη για την οποία μου προκλήθηκε η απορία. Ευχαριστώ! ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ.pdf
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Κοινόχρηστοι χώροι είναι οπότε το χειρίζεσαι όπως βολεύει καλύτερα. Βλέποντας το σχέδιο προσωπικά για πρακτικούς λόγους θα έβαζα όπως το σκαρίφημα. ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ edit.pdf 1
the_topo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2024 Παύλο ευχαριστώ! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ αρχικά!
kampitis Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:34 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:34 πμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα συνάδελφοι! Έχω την εξής περίπτωση που με έχει μπερδέψει: Είναι 2 όμορες ιδιοκτησίες, η μία διώροφη και η άλλη ισόγεια (δες σκαρίφημα). Ο ιδιοκτήτης της ιδιοκτησίας 2 εγκατέστησε ένα a/c στον τοίχο που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο ιδιοκτησίες επικαλούμενος ότι είναι μεσοτοιχία (πράσινη γραμμή). Ο ιδιοκτήτης της ιδιοκτησίας 1 υποστηρίζει ότι είναι εξ' ολοκλήρου δικός του (κόκκινη γραμμή). Δεν υπάρχουν συμβόλαιο και από την έρευνα που έκανα δε βρήκα κάτι στη νομοθεσία. Έχετε άποψη επί του θέματος ποια εκδοχή είναι η σωστή και αν υπάρχει κάποια νομοθεσία για παρόμοιες περιπτώσεις; Edited Thursday at 07:15 πμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:18 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:18 πμ @kampitis H έρευνα για το αν πρόκειται για μεσοτοιχία (κατασκευαστικά) μπορεί να γίνει μόνο από εσένα που έχεις εικόνα του ακινήτου. Όμως, ακόμη και μεσοτοιχία να υφίσταται, η ανάρτηση της εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού πάνω από όμορο οικόπεδο δεν είναι νόμιμη. Είναι η ίδια λογική του να κατασκευάσει για παράδειγμα εξώστη πάνω από το όμορο οικόπεδο, που δεν επιτρέπεται. 1
jbosdas Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:56 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:56 μμ (edited) Θα πρέπει να κάνεις αναζήτηση για τα όρια του οικοπέδου. Άδειες κτηματολόγιο, συμβόλαια. Αν υποθέσουμε ότι στην πράσινη είναι το όριο του οικοπέδου τότε στον όροφο δεν θα έπρεπε να υπάρχει το πάχος της τοιχοποιίας από την πράσινη έως την κόκκινη. Αν υπάρχει και έχει κατασκευαστεί από την ιδιοκτησία 1 έχει καταπατήσει τα όρια της 2. Αν απεναντίας η κόκκινη είναι το όριο, τότε λες στον 2 να κατεβάσει το ac, να στοκάρει τις τρύπες και να φτιάξει μια τοιχοποιία στο εσωτερικό της κατοικίας του... Να πω την αλήθεια μάλλον βλέπουμε λάθος τομή... Edited Thursday at 09:58 μμ by jbosdas
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα