Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

δεν πρεπει να γίνει μεταφορά φορτίων της σκάλας στην πλάκα χωρίς να συμβαίνει το αντίστροφο? άρα θα πρέπει τα κύρια σίδερα της σκάλας να φύγουν στην τριέρειστη, ώστε αυτή να αποτελεί στήριξη για τη σκαλα...

απ'οτι καταλαβαίνω φτιάχνοντας την ενισχυμένη ζώνη προστατεύεις το ελεύθερο άκρο...πως δημιουργείς στήριξη για τη σκάλα?

Δημοσιεύτηκε

ο διαμηκης της σκαλας στα άκρα κανονικά, όπως και στις άλλες σκαλες, ενισχυμένη τώρα, αν θες επι τοπου βαζεις κανα σιδερο στην τριέριστη

Δημοσιεύτηκε

και γω νομίζω πως δεν χρειάζεται αυτή η συνέχεια από την στιγμή που ο κανονισμός σου λεέι πως οι πλάκες επιλύονται χώρια

Δημοσιεύτηκε

evan, δε μίλησα για συνεργασία αλλά για ικανοποιητικού βαθμού στήριξης της σκάλας...εκτός αν δεν έχω καταλάβει εγώ καλά κάτι

Δημοσιεύτηκε

ωραία και εγώ για την στήριξη της σκάλας μιλάω και πιστέυω πως για να επαρκεί το άκρο της τριέριστής για στήριξη τότε θα πρέπει αυτό να διαμορφωθεί ως ΕΖ και αφού ΕΖ δεν υπάρχει σαν έννοια (πόσο μάλλον σαν τρόπος υπολογισμού) σε κάποιον κανονισμό, τότε βάζω μια δοκό στο πάχος της πλάκας και στην οποία πατάει πάνω η σκάλα (δηλ. έχω περάσει τις αντιδράσεις της) μόνο και μόνο για να μην βάλω τα σίδερα με το μάτι.

 

Προφανώς καλύτερα με fem αλλά όταν η αμοιβή βγαίνει γτπ ε όχι

Δημοσιεύτηκε

Evan, αν κάνεις FEM για τέτοια θέματα εύχομαι να έχεις μεγάλο κουράγιο. Η περίπτωση σου είναι απλή. Κάνεις μια ενισχυμένη ζώνη (προφανώς και δεν υπάρχει αυτή η ένοια στον κανονισμό) και οπλίζεις κανονικά. Αν βάλεις μια δοκό ύψους ίσου με πάχους πλάκας, το πρόγραμμα θα σου δώσει κάποιο οπλισμό αλλά θα είναι μεγάλος. Αρα οπλίζεις π.χ. (3Φ16+3Φ16 με Σ: Φ18/10 για την δική σου περίπτωση) και είσαι οκ όσο αφορά εμένα. Ο οπλισμός της τριέρεστης πλάκας θα είναι κανονικά όπως βγεί.

Δημοσιεύτηκε

ενταξει του evan η περίπτωση δε θέλει fem.

περι ΕΖ τωρα, μεταβιβαζεις τα φορτια στο ελευθερο ακρο της 3στης και την λυνεις, όχι δοκάρια και κρυφοδοκοί..

η ΕΖ δεν ειναι υπολογιστική εδώ, αν θες την κανεις κατασκευαστικά επί τόπου 3Φ12πάνω κατω ή το πολύ Φ14 (αυτό παίζει). βάλε και 4Φ ή 5Φ πάνω κατω

Συνδετήρες επίσης δεν βλέπω κάποιο λόγο, βάλτους κακό δεν κάνουν εγω δεν εχω βαλει ποτέ.

Αρα οπλίζεις π.χ. (3Φ16+3Φ16 με Σ: Φ18/10 για την δική σου περίπτωση)

Φ16 σε πλάκες οικοδομής δεν ειναι ορθη η χρήση τους κατά τη γνώμη μου σε συνδιασμό με τα 2εκ της επικαλυψης των πλακών (ΣΦ18 το έγραψες κατα λάθος)

ps: στο beton kalender "σκαλες", EZ δεν εχει σε καμμία σκάλα

Δημοσιεύτηκε

ναι προφανώς και δεν παίζει το fem εδώ αυτό είπα! και όντως με τέτοια δοκό βγάζει δράκους το πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε
Φ16 σε πλάκες οικοδομής δεν ειναι ορθη η χρήση τους κατά τη γνώμη μου σε συνδιασμό με τα 2εκ της επικαλυψης των πλακών (ΣΦ18 το έγραψες κατα λάθος)

 

Για συνήθη πάχη πλακών (15-17 εκ.) έχουμε Φ14, για παραπάνω Φ16 (γνώμη μου). Το Φ18/10 δεν υπάρχει προφανώς. Το σωστό είναι Φ8/10.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Οι ενισχυμένες ζώνες είναι μια απατη, με κινδύνους για τον απλουστατο λόγο ότι δεν έχεις μεταβολή ακαμψιας στο φορέα (σταθερο παχος πλακας) και άρα δεν τραβαει πανω της φορτία και δεν πρεπει να μπαινει στο προγραμμα γιατι την καταλαβαινει σαν στηριξη και σηκώνει τα σίδερα των πλακών πάνω που είναι λαθος.

Δυστυχώς και εγω την εισαγω στο μοντέλο για να μπορέσω να εισάγω πανω της φορτία διότι το προγραμμα μου δεν μπορέι να εισαγει φορτία σε ελεύθερο άκρο.

Αλλιως fem αλλα δεν παιζει αυτό με τις υπαρχουσες αμοιβες.

Στην πανω πλακα που θα έχεις και την οπή πως θα οπλίσεις στην κυρια διευθυνση οπλισμου? εγω βάζω ενισχυμένη ζωνη περιμέτρικα της οπής σε αυτες τις περιπτώσεις και ενισχύω και τις διανομές γύρω απο το ανοιγμα.

Τα φορτία της πλακας θα τα περασεις μισα στην πανω και μισα στην κάτω πλάκα?

Επίσης λόγω του ότι η σκαλα είναι ενας κεκλιμένος φορέας ο οποίος συνεχίζει μέχρι και την θεμελίωση (εκει τη κάνετε?) υποψιάζομαι ιδίως όταν περικλύεται απο αλλα τοιχεια ότι αντι να αναρτάται απο τις πλακες στην πραγματικότητα μαλλον τις στηρίζει..αλλα ενταξει αυτό δεν μπορουμε να το υπολογίσουμε.

Θα ανοιξω και παρόμοιο θέμα με προσομοίωση πλακων σχήματος Γ με χρήση ΕΖ γιατι μου ετυχε μια περίπτωση που δεν μπορώ να την αποφυγω

 

Παρακάτω βλεπετε και μια... αναλυση fem που εκανε ο σεισμος της Αθηνας σε μια σκαλα U στον ισογειο όροφο, διορόφου στα Λιόσσια.

Δυστυχώς δεν φαινεται καλα αν στηρίζεται στην κολώνα ή όχι εγω νομίζω όχι και οτι επομενως εφαγε αρκετη στρεψη σε μια περιοχή με ισχυρή κατακορυφη συνιστωσα.

skalafemseismos.th.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.