Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος υπάρχοντος διατηρητέου από Φέρουσα τοιχοποιία με μεσοτοιχίες


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι, θέλω να ενισχύσω παλαιό διατηρητέο πέτρινο οι δύο απέναντι πλευρές του οποίου είναι μεσοτοιχίες με γειτονικά αντίστοιχα κτίρια, τα οποία αντιστοίχως γειτονεύουν με άλλα... για να μην μακρηγορώ είναι σε επαφή ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

 

Ερώτηση 1: Στον έλεγχο υπάρχοντος θα πάρω το πάχος του κοινού τοίχου ολόκληρο!? και αν ναι θα πρέπει να λάβω υπόψιν και τα φορτία των διπλανών κτιρίων? Είναι λύση να πάρω τον μισό τοίχο μόνο με τα φορτία του υπό μελέτη κτιρίου!?

 

Ερώτηση 2: Επειδή το συγκεκριμένο υπάγεται σε έλεγχο του υπουργείου πολιτισμού και επειδή το 1920 που κατασκευάστηκε είχε χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των υπαρχόντων πατωμάτων μεταλλική δοκός μου επιτρέπουν να αντικαταστήσω τα πατώματα με σύμμεικτα μεταλλικά. Ενώ τα υπάρχοντα ήταν σύμμεικτα με ξυλοδεσιές και ΒΕΤΟΝ της εποχής, σκέφτομαι να φτιάξω σύμμεικτο πάτωμα με ελαφροbeton και τραπεζοειδείς λαμαρίνες.

 

Η ερώτηση είναι: Πώς πακτώνω τη νέα μεταλλική δοκό (η μεγαλύτερη βασική είναι καθαρού μήκους 8.50m) στους υπάρχοντες τοίχους!? Σκέφτομαι να ανοίξω φωλιές στον τοίχο να εδραστούν εσωτερικά του τοίχου οι δοκοί να γίνει πλήρωση με ΕΜΑΚΟ ή αντίστοιχο και επιπροσθέτως να βλητρώσω μετωπική πλάκα κάτω του ύψους του δοκού στην οποία θα ηλ/συγκοληθεί το ενισχυτικό έλασμα στήριξης της δοκού. Πώς σχολιάζεται αυτή τη λύση, προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο!?

 

Σημείωση: Δεν μου επιτρέπουν να κάνω χρήση gunite και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ως ενίσχυση επαναγέμισμα αρμών με ισχυρή τσιμεντοκονία και μεταλλικά τζινέτια όπου υπάρχουν αποσαρθρωμένα τμήματα τα οποία θα αποκοληθούν μέχρι τα σταθερά και θα επανατοποθετηθούν. Επίσης μεταλλικές γωνιές στις γωνίες. Οι υπάρχοντες τοίχοι είναι 60cm με καλή σχετικά διαστρωμάτωση από λαξευτούς λίθους χωρίς σοβαρές εμφανείς βλάβες.

Καμιά άλλη ιδέα?

 

Συγνώμη για το μεγάλο σε έκταση post

Link to comment
Share on other sites

Post-αρε κάτοψη ή κάτι αντίστοιχο για να ξεκινήσουμε, γιατί ό,τι και να σου πω, ψέμματα θα 'ναι (και δε θέλω να σε γελάσω, μόνο γέλιο θέλω να προσφέρω με αυτά που θα σου πω).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.